Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайте акъл-1 нет->2 компа ??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Дайте акъл-1 нет->2 компа ??

Аз съм с бтк нет и няма проблеми като се има предвид че вкъщи са 5компа вкл. и лаптопа ми.Рутера е средно мужду жичен и безжичен,обаче в начално състояние като беше нета ако някой включи торент или нещо за дърпане всичко спира,но след ъпдейта тегля с 1мб/сек. като не се отразява на другите компютри.Първо исках от бтк да ми разклонят кабела ,но като казаха 100лв +допълнителни 15лв за нещо си там :О им казах да си го държат,купихме един рутер за 90лв. и 50м.кабел и нещата се оправиха.но и според мен сложи рутер както те посъветваха колегите и може да включваш до 5-6компа/зависи от рутера/.

Коментар

Извинявам се, горе пропуснах да вмъкна - с 2 мрежови карти също е вариант, аз така ползвах нет на 2 компютъра в продължение на около 3 години, но после компютрите в мрежата станаха повече и направо сложих рутер с безжичен модул И СЕ РОДИХ
      С двете лан карти, ту имаше нет, ту нямаше, все едни ейтакива, пък с рутера никакви проблеми няма. А ако пък искаш на повече от 4 компютъра с кабел, и на още 250 по безжичната мрежа, то след рутера си сложи един колкото искаш портов суич и си готов

П.П. Когато ползвах нет с 2 лан карти, и двете лан карти ги бях изнамерил на старо и бяха 10/100 бм комбо, т.е. имаха и конектор за тънък коаксиален кабел 50 ома - връзката между двата компютъра беше именно чрез този коаксиален кабел (защото такъв имах пък от предишна мрежа) , обаче всичко си работеше пък ... (нет дори и да нямаше винаги, винаги имахме мрежа между двата компютъра)
      Hristo Draganov
      http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Едно разрах че трява да го направи човек който разбира !Взимам си жичен рутер и съм цар мерси за инфото ... значи рутера му е маиката!

Коментар

Първоначално публикуван от Максим... Преглед на мнение
          Едно разрах че трява да го направи човек който разбира !Взимам си жичен рутер и съм цар мерси за инфото ... значи рутера му е маиката!
          Вземи си рутер и с безжичен модул (тя разликата е 15-20 лв), не се знае кога ще ти потрябва Интернет на някой лаптоп, и по безжичен път ще е по-добре
          Hristo Draganov

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
            .....обаче в начално състояние като беше нета ако някой включи торент или нещо за дърпане всичко спира,но след ъпдейта тегля с 1мб/сек. като не се отразява на другите компютри..
            Ъпдейт на кое , че и при мен го има тоя проблем ?

Коментар

Ползва безжичен нет от една година с рутер и модул на LINKSYS и съм много доволен
              0887632135-Краси

Коментар

да питам само безжичния рутер има изходи и за жича връзка(място за щифчета) нали ?

Коментар

Здравейте,
                  Още съм нов тук, регистрирах се вчера но въпреки това смятам, че ще мога да помогна.
                  Ще имаш нужда от 1 брой Swich - 25/30 лева.
                  2 броя мрежов кабел ( 1 един къс и 1 по - дълъг ) - около 1 лв/м.

Цялата схема изглежда горе долу така:

(Кабел на доставчика) --Swich(кабела се вкарва в буксата за входен сигнал - 1) --допълнително закупения мрежов кабел се вкарва в букса 2 на Swich-a, а другия край в мрежовата карта на PC1. Същата процедура се повтаря с PC2 като се използва следващата свободна букса.

За съжаление на мога да помогна за настройките на PC2 след инсталацията на Swich-a, но със сигурност няма да има каквито ида било последствия за PC1

Коментар

да питам само безжичния рутер има изходи и за жича връзка(място за щифчета) нали ?
                    Да (най-често 4 порта за кабел)
                    То се води безжичен рутер + 4 (или повече) портов суич - всичко това в една кутийка

Ей го, аз имам такъв (модел DI-524 на D-Link, който ползвам вече 2 години), а и всички останали рутери изглеждат общо взето по същия начин:

В тия четирите порта на суича включваш кабелите към компютрите, които ще са в локална мрежа. На WAN порта включваш кабела, по който ти идва Интернета и туй-то, проста работа
                    Последно редактирано от HD; 06-02-09, 23:09.
                    Hristo Draganov

Коментар

под ъпдейт имах предвид,че първоначално нета е 20лв на месец и има ограничение до към 0.5мб/сек,сега съм с 25 на месец и максимума е 1.2мб/сек.

Коментар

Преди да инвестираш в рутер,вземи сподели с нас кой ти е нет доставчика,за да можем да ти кажем дали ще минеш без допълнително плащане.Ако си към ComNet забрави да си сложиш рутер и да минеш без допълнителни такси.
                        Има и други особенности-кой модел рутер да вземеш за да е подходящ за мрежата на твоя доставчик.
                        Има няколко теми за "избор на рутер" в които доста са разисквани тия въпроси.
                        Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
                        ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

ами на Бургснет съм в момента ,какво означава при това положение ??

Коментар

ами на Бургснет съм в момента ,какво означава при това положение ??
                            Не знаех, че си бургазлия. Бургаснет не би трябвало да ти създават проблеми, вече няколко такива машинки съм свързвал към тяхната мрежа. Разбира се, трябва да си свързал и настроил рутера правилно, за да не смущаваш работата на мрежата им. Например веднъж ми се случи да получа ИП от интернетския кабел, при което можех да точа нет (това в мрежата на друг доставчик, не на Бургаснет). Вероятно някой беше забучил нетския си кабел към вътрешен порт на рутера си, при което той започва да раздава ИП-та на поразия и освен това да разпределя интернет. Не знам за чия сметка лочихме нет ...
                            Така че правилно свързване и възпитано настройване.
                            Щом си от Бургас, мога да помогна. Почерпката не е задължителна.

Коментар

Първоначално публикуван от 4WD Преглед на мнение
                              Здравейте,
                              Още съм нов тук, регистрирах се вчера но въпреки това смятам, че ще мога да помогна.
                              Ще имаш нужда от 1 брой Swich - 25/30 лева.
                              2 броя мрежов кабел ( 1 един къс и 1 по - дълъг ) - около 1 лв/м.

Цялата схема изглежда горе долу така:

(Кабел на доставчика) --Swich(кабела се вкарва в буксата за входен сигнал - 1) --допълнително закупения мрежов кабел се вкарва в букса 2 на Swich-a, а другия край в мрежовата карта на PC1. Същата процедура се повтаря с PC2 като се използва следващата свободна букса.

За съжаление на мога да помогна за настройките на PC2 след инсталацията на Swich-a, но със сигурност няма да има каквито ида било последствия за PC1
                              Колега, изхождайки от практиката на интернет доставчиците да заключват МАС или IP адресите, тази схема няма да работи- нет ще има само единия РС-този с регистрирания МАС. За да работи трябва още една LAN карта и активиран Internet Connection Sharing (ICS) на ПС с регистрирания МАС. В този случай този РС играе ролята на рутер. Естествено трябва да му се направят настройки за втората мрежа, статични IP-та или DHCP... Такива ми ти работи

Коментар

Първоначално публикуван от cancer07 Преглед на мнение
                                Колега, изхождайки от практиката на интернет доставчиците да заключват МАС или IP адресите, тази схема няма да работи- нет ще има само единия РС-този с регистрирания МАС. За да работи трябва още една LAN карта и активиран Internet Connection Sharing (ICS) на ПС с регистрирания МАС. В този случай този РС играе ролята на рутер. Естествено трябва да му се направят настройки за втората мрежа, статични IP-та или DHCP... Такива ми ти работи
                                Никакви дертове - има рутери, на които можеш да сменяш МАС-номера на външния интерфейс.
                                За целта се свалят инструкциите на избраните модели и се чете. Или се пита в магазина.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X