Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайте акъл-1 нет->2 компа ??

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дайте акъл-1 нет->2 компа ??

Даите акъл как да стане работата искам да си прекарам нет от апартамента на разтояние 15 метра в залата ми ?
    Дори и да е много слаба връзката не ме бърка!
    Демек от единия кабел който ми доставя инернет да изялзат два ,аз си го представям с някаква розетка(като телефонните) 1 вход -2 изхода ,ама дали е така ?
    Каква джаджа ми трябва ?Възможно ли е изобщо ?

До: Дайте акъл-1 нет->2 компа ??

розетката се казва мрежов комутатор

ама по-добре хвани тоя, дето ти го продава, да дойде и да свърши работата

Коментар

Сложи си безжичен рутер

Коментар

Първоначално публикуван от joro-g Преглед на мнение
        Сложи си безжичен рутер
        суич, рутер, жичен, безжичен...

да дойдат хората, дето вадят хляба с тая работа, и да ти го направят

сега ще почнеш да питаш за RJ, UTP, IP и т.н...

Коментар

Става или с рутер/суич или с 2 мрежови карти на компютъра който е у вас. В едната влиза, от другата излиза към залата.

Коментар

На това му се вика суич.
            Аз лично плащам 25лв. такса +5лв. за 2-ри компютър, като скоростта няма съществена разлика.

Коментар

Използвай такъв или подoбен Switch ( това е само примерен линк -- http://www.e-prime.eu/product_info.p...oducts_id=2449 ).Това устройство има 4 порта + безжична мрежа. Продават се и отделни Wireless USB Adapter, ако компютъра ти няма вграден и искаш да не теглиш кабел. MAC адреса на устройството се задава като този на компютъра на които сега има интернет и доставчика не разбира колко компютри има след него.

Коментар

Първоначално публикуван от L200 Преглед на мнение
                Използвай такъв или подoбен Switch ( това е само примерен линк -- http://www.e-prime.eu/product_info.p...oducts_id=2449 ).Това устройство има 4 порта + безжична мрежа. Продават се и отделни Wireless USB Adapter, ако компютъра ти няма вграден и искаш да не теглиш кабел. MAC адреса на устройството се задава като този на компютъра на които сега има интернет и доставчика не разбира колко компютри има след него.
                Аз точно за това говорихИзползвам по същият начин нет във 3-етажна къща и има нет на 5 компа

Коментар

браво мерси за коментарите ,ама да питам и нещо друго -рутера не забавя ли много връзката между комп. като се използват всичките ?
                  И другото каква е далаверата- отивам от магазина купувам си рутер ,купувам кабел ,викам маняците от нета слагат ми жакче на кабелите ,вкарвам входящият (носещият нет)кабел във входа на рутера и вече от самия рутер излизат 4 кабела и имам място за 4 компа нали така ?
                  А някакви работи там по IP то промени някакви ще има ли ?
                  до колкото знам при суича няма ?а при рутера?

Коментар

Макс най-добре с безжична връзка според мен аз съм така и всичко е 6.

Коментар

Първоначално публикуван от Максим... Преглед на мнение
                      браво мерси за коментарите ,ама да питам и нещо друго -рутера не забавя ли много връзката между комп. като се използват всичките ?
                      И другото каква е далаверата- отивам от магазина купувам си рутер ,купувам кабел ,викам маняците от нета слагат ми жакче на кабелите ,вкарвам входящият (носещият нет)кабел във входа на рутера и вече от самия рутер излизат 4 кабела и имам място за 4 компа нали така ?
                      А някакви работи там по IP то промени някакви ще има ли ?
                      до колкото знам при суича няма ?а при рутера?
                      Самия рутер не забавя. Бавенето идва от това, че вече полагащата ти се скорост се дели между повече компютри.
                      Настройки - според инструкциите на рутера. Ако разбираш английски, би трябвало да можеш да се оправиш. Всичките рутери досега така съм ги настройвал. И по-добре не инсталирай разните програми, дето са на диска към него, ползвай вместо това уеб-интерфейса.

Коментар

Максиме, не си от Стара Загора, нали?
                        Щото ако беше щях да ти го направя както искаш
                        Наистина както казват колегите, трябва ти рутер - доколкото разбирам трябва интернет ЕДНОВРЕМЕННО да имат повече от 1 компютър, нали така? Щото ако не е едновременно може да се измисли розетка (сплитер), но така в един момент интернет ще може да има само един компютър, а на останалите кабелите трябва да са изключени Абе зависи от много неща, но така от разстояние е трудно ... Най-добре извикай някой, дето ги разбира тия работи (то не че има какво толкова да му се разбира де) и готово
                        Hristo Draganov
                        http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Дойде и моят ред да се изкажа в този подфорум. Аз съм почти пълен индианец, и си имам човек, който да питам когато трябва да се прави нещо по компотера. Та преди 15-20 дни взех още един комп на старо, и трябваше някак да се свържат и двата към нета. Моят чове каза, че можело и без рутер, с мрежови карти, а аз само кимам умно, и викам-щом ще е без даване на допълнителни пари-давай. И той дава, но след като си отиде, връзката прекъсна. На другия ден идва пак, направи го, и отново същото. Стоях близо седмица без интернет, че ме беше срам вече да го викам. Повиках едно комшийче, и с него пак същото. Накрая моят човек се изказа, че без рутер няма да се размине. Намерих един Netgear, втора употреба, но ползван само 20 минути, и вече 2 часа съм свързан с мрежата през него.

Знам, че съм лаик, но май това е най-вярното решение-рутер, жичен, или безжичен, зависи от предпочитанията, но рутер. Другото май не е съгурно.
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

И аз се опитвах доста. Без рутер, а с кабел и още една Lan карта. Защото другия комп трябва да е малко ограничен заради племеника) от към нет. Обаче нещо не се получи. Кабелът трябвало да е " кроснат " , а моя не бил . Та за сега има нет само на единя комп, и чавето не е много ограничено. С рутер трябва да заключвам от неговия комп сайтовете, ама не е много сигурен начин.
                            Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Става по два начина. Единия е да се сложи втора LAN-карта на компютъра, който взема директно от доставчика, прави се UTP-кабел PC to PC т.е кръстосан ( http://www.hardwarebook.info/ ) и по-точно този http://www.hardwarebook.info/Etherne...e-T4_Crossover , и после се прави internet connection sharing , т.е. споделя се интернет връзката, но при този способ на споделяне на връзката компютъра, който е вързан директно с доставчика трябва да работи непрекъснато. За сметка на това пък е най-евтин (10лв за лан-карта и около 15 лв за 15 метра кабел). Другият начин е с рутер (хъбовете и суичовете препращат и бавят, а не дублират трафика, т.е. работят на изчакване и не се препоръчват за домашна употреба), при рутера кабелите може да са и прави PC to HUB (не кръстосани), и почти няма настройки. НЕ си вземайте рутери-менте, по-евтини са, но като цар-Кировата ракия, после боли глава. Netgear, Canyon са средна хубост, лесни за употреба и достатъчно добри за целта. Ако сте от София, може да посетите МОСТ, Аргус или Лидер, директни вносители на компютърна техника.
                              ПП. Няма да пиша в тази тема, НЕ ми се занимава повече с компютри. Просто не се стръпях

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X