Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с ADSL доставките на БТК

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблеми с ADSL доставките на БТК

Пу-пу... Пепел ти на езика за големите периоди. Сегашният ми доставчик не ме е оставял без нет за повече от няколко часа. Обаче - цялата ми тераса е в апаратура, две АП-та, две антени - едната парабола, едната по-малка насочена, суич, два захранващи адаптера и кабелииии... А иде пролет, като се притъмни небето, още преди да загърми започват едни разряди по суича, тичане, изключване. Като свърши бурята - обратно, включване на устройствата, почти всеки път смяна на суич (и лан-аджия станах, съпорт демек). Отделно на моя комп горяха ЛАН карта, паралелен порт и захранване...
    Единственото, което ме спира тутакси да стана клиент на БТК АДСЛ е бавната реакция при проблеми, иначе тези условия сега са убийствени. Защото за мен да остана само на TV не е забавление, а живо мъчение.

Коментар

Ето го и моето скромно мнение,понеже и бях клиент около 3 години та знам за какво става въпрос,откачих се от тях преди три месеца и се родих.Каквото и да правят сега никога няма да се върна при този доставчик,поради простата причина че те третират не като клиент а като някакъв балък който вече е подписал договор.Сега да ги видя лесно ли се връщат клиенти с който си се гаврил с години!

Коментар

Аз никога не съм ползвал АДСЛ никъде. В офиса сме на БТК и си имахме дертове. Както и да е - оправихме се. Не мога да отрека - връзката е стабилна и безотказна, но само при условие, че телефонната линия е изправна. А нали сме фирма - договорът не ни събаря изобщо.
        Обаче откакто се преместих в самостоятелно жилище нямам досег до БТК въобще. И ми е гот. Чувствам свобода някак си ...
        Влиза някакъв телефонен кабел през вратата - намотал съм го на топче и виси в единия ъгъл - за назидание. Да дойдат да си го приберат, ако искат ...

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
          Каквото пише в договора това е. Знам за един колцентър, който има договор с БТК, в такива случаи не само да им приспадат парите, а и да им плащат неустойки... но БТК са си БТК, пак редовно има повреди...
          Е стига де, това не е така изобщо. Разбира се, че комисията за защита на потребителя ще помогне. Какво трябва да пише в договора - че ако им падне нета ще редуцират цената ли ? Това в никой договор не го пише, това се нарича неизпъление по договор.

Подай си оплакването смело, въпроса е принципен.

Аз почти стигнах до съд с провайдер в западна европа. Подписах за 4 мегабита линия (това беше преди 4 години), което беше много бързо за тогава. Да, линията се връзваше на 4мбита (адсл), но скоростта не надвишаваше 500кбита, често беше по 200кбита. Трагедия. Много ми пречеше и за работа, и за бизнес, и за лични цели.

Търпях 3 месеца, пускайки билетчета по системата им за оплакване. След като нямаше никакъв ефект ги отсвирих на директно. Викнах си друг провайдер и ги смених, въпреки, че имах договор за 12 месеца.

Естествено на идния месец ми дойде фактура за 9 месеца с неустойки. Която още по-естествено аз не платих, но им отговорих с препоръчано писмо, защо нямам намерение да я платя, и че ако продължават да настояват за тази сума ще подам оплакване към защита на потребителя.

Пускаха ми поне 2-3 пъти писма адвокати на съответния провайдер. На тях отговарях със същото препоръчано писмо. Странно след писмото никога не получавах отговор от същия адвокат. На третото писмо от трети адвокат им писах отново и на тях и на поредния адвокат, че ако ми пишат още веднъж с рекламации за суми по непредоставени услуги - ще ги дам на съд за тормоз.

Повече наистина не чух нищо от тях.

Така че действай - пусни си оплакването, дори за 20 лева да е, въпроса е принципен. Няма закон, по който да си принуден да плащаш за непредоставени услуги. Напротив - ти можеш да искаш пари от тях за нанесени щети в следствие на техните ежедневни лъжи, че ще имаш интернет "вечерта".
          VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Първоначално публикуван от pacific Преглед на мнение
            КЗП, колкото и да е странно е работещ механизъм, така че ще има резултат.
            Това и аз мога да го потвърдя. Колега му натресоха кредитна карта от еди-си-коя банка, защото си купил фотоапарат на изплащане в техномаркет. И разбира се му искаха някаква такса за нея. Та той си подаде жалка и за нула време му отговориха от КЗП и почнаха едни разговори с банката, извинения и какво ли не.

Та действа КЗП. Кунева явно впряга здраво, евала.
            VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

След вчерашното ми оплакване на националния телефон 0800100, че от няколко дена интернета ми прекъсва и не тръгва, докато не рестартирам ADSL -модема, днес в 16:00 часа у дома дойде технически екип (двама души), които любезно изслушаха обясненията ми, направиха някакви замервания по линията и смениха модема с нов, току-що разопакован. Обяснението им беше, че тези китайски чудеса на техниката изкарват по 2-3 години, а моя вече е на пределна възраст. Продължавам да съм доволен от интернет-доставчика си БТК, за разлика от предишната квартална LAN-мрежа, струваща ми много нерви, изгорели суичове, мрежови карти и липса на връзка по цяла седмица след гръмотевична буря.

Коментар

БТК не са чак толкова зле ,но както те така и всички мрежи имат свойте недостатъци...На бтк недостатъка е ,че много се бавят и са ужасно мързеливи...Имат специално назначена жена която трябва да отговаря на обажданията на националният телефон 0800100,а аз стоя на телефона по 20 минути за да ми вдигнат..това е най несериозното в тях,иначе няма забележки,ако не вдигат телефона,отиваш направо в ценатара им за обслужване и си готов...няма смисъл да се мъчиш да се свържеш с тях по телефон или каквото и да било
                [B]Honda 450R
                Kawasaki 450R -продава се!
                Range Rover Sport 2.7 stormer ;)[/B]

Коментар

Първоначално публикуван от juST Преглед на мнение
                  БТК не са чак толкова зле ,но както те така и всички мрежи имат свойте недостатъци...На бтк недостатъка е ,че много се бавят и са ужасно мързеливи...Имат специално назначена жена която трябва да отговаря на обажданията на националният телефон 0800100,а аз стоя на телефона по 20 минути за да ми вдигнат..това е най несериозното в тях,иначе няма забележки,ако не вдигат телефона,отиваш направо в ценатара им за обслужване и си готов...няма смисъл да се мъчиш да се свържеш с тях по телефон или каквото и да било
                  Да наистина чакам по 30 минути и накрая х.я И е бавен вечер, когато стане натоварено.И друго, немога да си направя сървар на ЦСsad:
                  [LEFT][URL="http://ftp.domainbg.com/FreestyleR/"][COLOR=#0000ff]http://ftp.domainbg.com/FreestyleR/[/COLOR][/URL] :arrow:[/LEFT]
                  [LEFT][URL]http://forum.mobile.bg/member/FreestyleR/[/URL] :arrow:[/LEFT]

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
                    След вчерашното ми оплакване на националния телефон 0800100, че от няколко дена интернета ми прекъсва и не тръгва, докато не рестартирам ADSL -модема, днес в 16:00 часа у дома дойде технически екип (двама души), които любезно изслушаха обясненията ми, направиха някакви замервания по линията и смениха модема с нов, току-що разопакован. Обяснението им беше, че тези китайски чудеса на техниката изкарват по 2-3 години, а моя вече е на пределна възраст. Продължавам да съм доволен от интернет-доставчика си БТК, за разлика от предишната квартална LAN-мрежа, струваща ми много нерви, изгорели суичове, мрежови карти и липса на връзка по цяла седмица след гръмотевична буря.
                    Абсолютно съм съгласен.
                    В петък и аз минах по същия път - в четвъртък вечерта, както си ровех из нета и връзката изчезна...Не помогнаха рестартиания на модема и пр. терапии...На самия модем диода индикиращ захранването светеше в червено или примигваше в червено. В петък сутринта с модема и захранването се изтипосах в пощата и след малко въпроси и обаждания по телефона ми го смениха с нов, който има изходи за 4 компа и опция за безжина връзка. За големите градове може и да има по-добри доставчици, но в малките БТК е без алтернатива. Бил съм абонат на друг доставчик, чийто кабели като паяжина опасваха квартала по дървета и стълбове...Всеки токов удар или гърмотевична буря предизвикваше прекъсване на връзката за часове...Смених видеокарта и лан карта...От две години съм на БТК и за това време два пъти ми е прекъсвал интернета за кратко...Имам два компютъра непрекъснато включени, а понякога и трети...проблеми и забавяне никакви.
                    А телефона за контакти наистина е под всякаква критика.
                    Чакаш десетки минути да те посрещнат и слушаш колко ценят мнението ти и пр. глупости. Някои от операторите му са леко некомпетентни и се опитват да те отпратят със стандартни съвети без да проверят всичко, но пълно щастие няма...
                    Последно редактирано от Сашо; 18-07-09, 18:31.

Коментар

Вече съм с BTK-ADSL Wireless Router у дома. След последните смущения и прекъсвания от вчера, вероятно причинени от бури и дъждове, днес са дошли у дома и са сменили старото модемче с нов рутер. Аз бях на язовир, детето им отворило, сменили, настроили и си заминали. Дано не ме карат да плащам повече, но едва ли. Само дето сега не знам как да влезна в рутера и да си направя настройките за WLAN, не, че засега много ми трябва. Рутера ми иска потребителско име и парола, някой ако знае, моля да сподели. Марката е Comtrend CT-5367 Wireless ADSL 2+ Router.

Коментар

Здравей!

Това трябва да е паролата:warmWLspot
                        Потребителското име е сигурно:root като на всички останали.

Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
                          Вече съм с BTK-ADSL Wireless Router у дома. След последните смущения и прекъсвания от вчера, вероятно причинени от бури и дъждове, днес са дошли у дома и са сменили старото модемче с нов рутер. Аз бях на язовир, детето им отворило, сменили, настроили и си заминали. Дано не ме карат да плащам повече, но едва ли. Само дето сега не знам как да влезна в рутера и да си направя настройките за WLAN, не, че засега много ми трябва. Рутера ми иска потребителско име и парола, някой ако знае, моля да сподели. Марката е Comtrend CT-5367 Wireless ADSL 2+ Router.
                          Бях ваканция зимата. Върнах се и нямах нет. Дойдоха специалистите, смениха ми модема с нов по-модерен, защото моя беше от първите ивсичко точно. А паролата ти е тази която ползваш в БТК АДСЛ.мисля че да си пуснеш от него безжично трябва да влезнеш с паролата си на май контакт и да го разрешиш. Еднократно май струвало 2,40. Аз не го ползвам все още.
                          Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                          Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

При проблем с АДСЛ интернета, вместо да звъните на телефона, пращайте мейл на adsl_helpdesk@btc.bg. Последния път, като имах проблем, ми отговориха за няколко часа, а на следващия ден дойде техник да види проблема. На телефона висях 30 мин и така и никой не вдигна.
                            Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Първоначално публикуван от imageo Преглед на мнение
                              При проблем с АДСЛ интернета, вместо да звъните на телефона, пращайте мейл на adsl_helpdesk@btc.bg. Последния път, като имах проблем, ми отговориха за няколко часа, а на следващия ден дойде техник да види проблема. На телефона висях 30 мин и така и никой не вдигна.
                              Много си прав... в случая когато имаш интернет. А като нямаш звъниш по телефона и висиш.Първия ден висях 15 мин, на втория, който беше работен, веднага се свързах.
                              Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                              Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Виж отзад рутера ти дали има едно малко копче Reset, което е за рестартиране на настройките и после ще трябва ги въведеш наново,
                                но ще може да си избереш парола и потр. име.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X