Обява

Свий
Няма добавени обяви.

зареждане на лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: зареждане на лаптоп

Първоначално публикуван от 4oveko Преглед на мнение
    Моят скромен опит показва, че батерията на лаптопа е като батерията на ГСМ-а. Винаги е хубаво да се разрежда докрай и тогава да се зарежда.
    И аз правя така, като гледам този цикъл да се извършва в порядъка на 3-4 дни.Иначе , като си работя вкъщи лаптопа е включен в мрежата, а батерията я махам да не се презарежда постоянно.

Коментар

До: зареждане на лаптоп

Aз гледам да правя поне по един цикъл на пълно разреждане и зареждане на седмица (оствям я да падне до 6-8% , не до самоизключване). Мисля че е достатъчно да се подържа батерията в оптимален режим докато си умре след 2-3 години. Определено нямам намерение да я вадя, освен ако няма да отварям лаптопа.

ПС: И батерията когато е заредена, а лаптопа е включен в мрежата НЕ се зарежда. Чипа й блокира зареждането (тоест праща сигнал до дъното на лаптопа да не зарежда батеряита) поне докато не падне на 95% мисля. Затова и считам че от тези вадения няма никакъв смисъл. По скоро е важно да не се стига до краткотрйни ползвания и после да се зарежда, примерно след като е стигнала до 70%, да се зареди до 100%. Това си е един цикъл на зареждане на батерията който е загубен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X