Обява

Свий
Няма добавени обяви.

зареждане на лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: зареждане на лаптоп

Аз знам че е хубаво като включиш зарядното да го оставиш до край да се зареди , ползваш го докато батерията свърши до край и после пак да го заредиш до край ....
    А това за батерията са ми казвали че от студеното се зареждат , пробвала съм го , но не ми се получи

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
      А, виж сега - за мен тези неща също са пълни глупости, но някъде (ама май беше в друг форум) беше разисквано надълго и нашироко за батерийките и рекох да споделя, но това не го твърдя аз, а други хора Моя си го карам на зарядно или на батерия, както дойде и си нося новите дрехи
      Кокега, разбрах те още първия път, за това и написах "Нищо лично" Просто не можах да подмина идеята за хладилника с лека ръка

Първоначално публикуван от optron Преглед на мнение
      Според мен веднъж седмично е добре да се разрежда до самоизгасване, след което веднага да се зареди наново. После както искаш. Литиевите батерии не са така капризни както никел-базираните.
      Така че не ги дръжте постоянно на зарядно - губят капацитет.
      Това е много правилно, но аз самия не го правя, а бaтeриите издържат два часа и преди и сега. Може би за това съм малко нехаен към "пазенето".
      Последно редактирано от Pacific; 08-03-08, 17:56.
      LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

"съм малко нехаен към "пазенето""
        Както вече споменах, литиевите батерии (по-точно литий-йонните) не са капризни - разреждай си ги колкото искаш и си ги зареждай колкото си искаш. Спомних си, обаче, че в една инструкция за такава батерия пишеше, че ако се изтощи докрай, трябва да се зареди възможно най-скоро. С други думи - да не се оставя съвсем без ток за дълго време (в случая под дълго се има предвид часове). Сигурно на това се дължи фактът, че лаптопът ми се изключва малко по-рано, отколкото пресмятам, че би трябвало ... Така съм забелязал ...

Коментар

към optron:
          За всички акумулаторни батерии (независимо от вида) не е добре да стоят дълго време разредени. А лаптопът се изключва малко по-рано, за да може с малкото останал заряд в последния мамент да се съхранят данните от паметта преди окончателното изключване.

Коментар

здравейте
            ето какво ми обясниха на мен за зареждането на новозакупен лаптоп
            от фирма Стемо - бг фирма със солидна репутация и отлични кадри
            та значи :
            1 първоначално включване на лаптопа НА БАТЕРИЯ и да се остави да се изтощи до самозагасване
            2зареждане на батерията при ИЗКЛЮЧЕН лаптоп в продължение на минимум 12 часа - най добре до 16 часа
            3при работа в къщи на зарядно да се маха батерията за да не прави цикли
            4всяка седмица поне един цикъл заряд - разряд до самозагасване
            аз мисля да следвам съветите им
            дано съм бил полезен
            BMW X6

Коментар

Това за циклите незнам кой ти го е казал но според мен е грешно.

Най добре е да се разрежда нацяло и да се зарежда поне 1 път седмично
              /тествано/. Така ще съхраниш батерията по дълго - ако го ползваш САМО на кабел 99% батерията ще замине за по малко от година /тествано/

Коментар

Първоначално публикуван от VeshteR Преглед на мнение
                здравейте
                ето какво ми обясниха на мен за зареждането на новозакупен лаптоп
                от фирма Стемо - бг фирма със солидна репутация и отлични кадри
                та значи :
                1 първоначално включване на лаптопа НА БАТЕРИЯ и да се остави да се изтощи до самозагасване
                2зареждане на батерията при ИЗКЛЮЧЕН лаптоп в продължение на минимум 12 часа - най добре до 16 часа
                3при работа в къщи на зарядно да се маха батерията за да не прави цикли
                4всяка седмица поне един цикъл заряд - разряд до самозагасване
                аз мисля да следвам съветите им
                дано съм бил полезен
                Ако тоя(тая) които ти е обяснил подобно нещо не е бил рус, бъди сигурен, че прикрива своето истинско аз, като се боядисва!

Относно това, как трябва да се зарежда батерията на мобилния ти компютър, следвай древната поговорка: И когато нищо не помогне, прочетете упътването!

1. Прочети си книжката към ноутбука.
                2. Следвай и спазвай инструкциите свързани с ползването му на батерия.
                3. Ако имаш време и ти се занимава, посъветвай блондьо да направи същото, че аман от фолклор и "начетени" продавачи!
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

до тук добре
                  казвате не е така - ок
                  как е тогава ?
                  осветлете ни моля

пп :
                  в книжката към лаптопа няма нищо написано по въпроса ,а това е първото нещо които чета като закупя нещо
                  другото което ми направи впечатление е че няма дискове с драйвери и уиндоус
                  макар че техниката пристигна запечатана
                  обяснението е че не диска лицензира софуера а серииният му номер срещу който винаги можете да го изтеглите от интернет
                  същото и за драйверите но там ролята на ключ играе серииният номер на лаптопа
                  Последно редактирано от Вещер; 20-03-08, 13:23.
                  BMW X6

Коментар

Мисля, че е повече от ясно за батериите:

- Батерията има достатъчен заряд като нова, остава само да се дозареди за да се ползва.
                    - Няма практическо значение дали се ползва с включено зарядно или не. Без батерия лаптопа си губи основно качество - да запазва работата си при токови удари и спиране на захранването.
                    - За да се запази максимално живота на батерията, е добре да има пълни цикли 1-2 пъти в месеца. По-често е безмислено.
                    - Не е добре да се оставя батерията напълно разредена, дори за часове. Изпуснат цикъл не е толкова страшен, колкото оставянето без заряд.

Всички други обяснения са басни или нямат практическа стойност.
                    Последно редактирано от Веско; 20-03-08, 14:38.
                    Show must go on!
                    LZ1VES

Коментар

Подкрепям!
                      Моята преценка за веднъж седмично е напълно субективна и не се базира на конкретни измервания или сметки, така че може и веднъж месечно да е достатъчно да се разрежда и зарежда докрай.
                      А това, че трябвало да се зарежда 12 и повече часа преди първо ползване - напълно безсмислено - лаптопът спира да зарежда на четвъртия час, просто защото батерията се е заредила за толкова - оттам нататък черпи ток от зарядното само за да работи, не и да зарежда.
                      Но първоначалния цикъл на заряд-разряд наистина е от полза - като се купи, зарежда се докрай (докато изгасне лампичката за зареждане), разрежда се докрай (докато се самоизключи) и след това пак се зарежда, вече да се ползва. В някои даже има и такава опция в БИОС-а, която касае калибрирането на батерията и прави абсолютно същото...

Коментар

Да, така е!

Калибрирането е важно пряко не толкова за батерията, колкото за датчиците в компютъра, които определят края на разреждането, оттам правилния цикъл зареждане/разреждане и така в крайна сметка подръжката на оптимален живот на батерията.

Правилото е: когато е нова батерията, се зарежда до 100%. След това (давам пример за Windows) в меню Properties (десен бутон на празен екран) "Screen saver > Power > Alarms" се изключват и двата датчика - "Low battery alarm" и "Critical battery alarm" от чавките в полетата ляво горе.
                        Оставя се компютъра да се разреди до самоизключване. Така датчиците установяват крайното напрежение на батерията при разряд.
                        След това се рестартира и пак през горното меню "Properties > Screen saver > Power > Alarms" се включват и двата датчика - "Low battery alarm" и "Critical battery alarm" пак от чавките в полетата ляво горе.

Така системата ще поддържа оптимално батерията за дълъг период. Поради стареенето на батерията поне 1-2 пъти годишно е необходимо да се повтаря процедурата по калибриране.

Пожелавам дълги години работа с една батерия!
                        Show must go on!
                        LZ1VES

Коментар

благодаря
                          това е полезна за мен информация
                          BMW X6

Коментар

Здравейте.Много правилно са ти казали колегите.Когато си на ток махаш батерията и винаги преди да я зареждаш гледай да е разредена до край.Не че имат лоша памет като едно време и помнеха от къде почва заряда и като се разреди до там ти показва че батерията е празна.При правилни настройки за икономия батерията издържа над 3 часа при това съм с виста ултимейт,а тя е доста лакума от към ресурс и енергия.Но пък в края на краищата техниката ще ни робува а не ние на нея."Живей си живота защото вчера няма да се върне а утре може и да не дойде".
                            0,1литра-demo/0.25литра-trial version/0.5литра-personal edition/0.7литра-professional edition/1.0литра-network edition/
                            Оплачи се.[url]http://www.armenskipop.net/[/url]

Коментар

Това, да си махам батерията на лаптопа, докато е на ток......Стига бе! Прилича ми на това да гледам 40 инчов ЛСД телевизор черно-бял, за да му пазя пикселите
                              Нали това е идеята на лаптопа, работиш, работиш, па спре тока, ама на тебе всичко ти е наред, Запазваш си работата и ......или работиш, работиш, ама трябва да вазираш от офиса, затваряш капака и бегаш, отваряш в къщи и продължаваш. Ако си и баровец, довършваш в колата, докато те возят (на път за операта) )
                              Ако махаш батерията, по добре си вземи стационарен - и по-евтин, и по-ефективен, и по-.............още колко неща
                              LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Re: зареждане на лаптоп

Използвам лаптопи повече от 5 години.
                                Има 2 типа батерии:

1. Стари без чип, където имате само елемнтите на батерията.
                                2. Нови с чип, при който чипа запомня последното състояние на батерията.

При батерии от втория тип след известно време чипа започва да помни последното незаредено състояние и неможеш да си заредиш батерията до повече, нито един производител не потвърждава тази информация но на практика е така.

При всички видове батерии е хубаво веднъж на 1-2 седмици да се прави пълен цикъл на разряд на батерията за да се поддържа доброто качество на елементите на батерията.

Относно постоянната работа под захранване отново има 2 случая.

1. При работа със включено захранване ако батерията е заредена то тя не се дозарежда, но когато примерно падне под 95%-94% захранването почва да я дозарежда, и тези постоянни малки цикли на разряд и зараяд изхабяват елементите на батерията.

2. Независимо дали работите със включено или изключено захранване лаптопа работи винаги работи на батерия и захранването се гирижи единствено батерията да е добре заредена, при което пак имате безброй цикли на разряд и заряд които водят до повреда на батерията.

Ако работата ви не е супер критична и в офиса/домът ви няма често спиране на тока, изваждайте батерията от лаптопът си докато сте под захранване.

Също неоставяйте повече от 2-3 седмици една батерия неизползвана.
                                One Planet, One Internet!
                                We Are All Connected!

Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO(Skyline)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X