Обява

Свий
Няма добавени обяви.

зареждане на лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• зареждане на лаптоп

колеги когато ползвате лаптопа в къщи, постоянно ли го държите на зарядно
    Ако постояно го държа на зарядното може ли да се скапе батерията,
    "Ако не можеш да ги убедиш, объркай ги."

До: зареждане на лаптоп

Зависи, когато работя е на зарядно, когато пътувам с него (почти всеки ден) е в чантата Suspend-нат, батерията се разрежда-зарежда - тя е консуматив, след 1-2 години така или иначе е доста зле и ако въобще работи, държи в пъти по-малко от колкото в началото. "Носете си новите дрехи момчета" се пееше в популярна на времето песен - ползвай си лаптопа както ти е удобно на теб!

Коментар

Ако стои предимно на зарядно, т.е. не използваш реално батерията, то по-добре я махни - остави я на около 40% заряд и я махни. Някои казват, че било по-добре да се държи в хладилник , не знам.
      Аз в къщи моя го държа също предимно на зарядно, но понякога и на батерия го ползвам. Само, че си реших проблема със скапването на батерията, като му купих още 2 години допълнителна гаранция на целия лаптоп и сега не ми дреме за нищо (още повече, че аз ще си го сервизирам , защото го взех естествено от фирмата, в която работя)
      Иначе по принцип ако стои само на зарядно не би трябвало да я скапе, защото тя не се разрежда, а доколкото знам повечето батерии (да не кажа всички) имат чип, който отчита броя на зарежданията и разрежданията (идентично като при главите на принтерите). Моя лаптоп го ползвам вече около година и 2-3 месеца и колкото си държеше батерията в началото, толкова си държи и сега.

Всъщност имаше тема тук някъде за тея батерии, потърси я, мисля, че даже точно в този раздел беше
      Hristo Draganov
      http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

точно това имах в предвид пътувам ли естетвенно си бачкам на батерия ,но като съм у нас включвам го на зарядно.А по колко часа ви издържът батериите
        Последно редактирано от Камен Калчев; 07-03-08, 09:24.

Коментар

Първоначално публикуван от Камен Калчев Преглед на мнение
          ...А по колко часа ви издържът батериите
          Това зависи от лаптопа (процесор, диск, памет, дисплей...) и от батерията (капацитет), слабите Центрино машини издържат до 4-6 часа, по-мощните 2-3 часа, има и рекордьори (и в двете посоки), моят модел има отвън място за втора батерия с която изкарва доста (не съм го пробвал) иначе със стандартната 2-3 часа, зависи от употребата - колко го товариш

Коментар

Ако не ти е досадно да вадиш и слагаш батерия постоянно прави го. Лошото тук е следното нещо, ако си го ползвал на батерия да речем 10-15 мин батерията ти пада на 90-95%, след това слагаш зарядното и тя се дозарежда до 100%, така е при доста лаптопи, кофтито е че електрониката в батерията брой това за 1 цикъл зарад и след 1000 ти казва край, дай нова. Незнам дали това дозареждане вреди на батерията, по принцип е литиева и не би трябвало да вреди ама знае ли човек. На моя асус примерно горното събитие е избягнато, т.е. дори да съм го ползвал малко на батерия той не я дозарежда всеки път когато е паднала с няколко процента. Заряда започва ако е паднала под 90%. По този начин се избягват многократни дозареждания за по няколко минути.
            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

точно това имах в предвид пътувам ли естетвенно си бачкам на батерия ,но като съм у нас включвам го на зарядно.А по колко часа ви издържът батериите
              Освен изброените от колегите фактори,има значение и какво точно правиш:Ако работиш нещо го товариш по-малко и батерията издържа повече.Но ако играеш някоя яка игра или гледаш филм пада по-бързо.Моята я дават да държи 3 часа,но повече от 2 не е изкарвала...Ама и моя много харчи...
              Виден столичен ихтиолог

Коментар

колеги когато ползвате лаптопа в къщи, постоянно ли го държите на зарядно
                Ако постояно го държа на зарядното може ли да се скапе батерията,
                Когато имам достъп до 220V винаги ми е включен-по-добре работи монитора.А батерията ми е на 3 години и държи почти колкото като нова.Не мисля че е добра идея да се работи с извадена батерия-компютъра е достатъчно "умен" да се грижи за батерията си...
                0+

Коментар

при нормална работа,интернет и офис приложения, без филми изкарва 2 часа наи много 2 часа и 15 мин

Коментар

Първоначално публикуван от 0n4o Преглед на мнение
                    ... по-добре работи монитора
                    Ако имаш предвид, че като е на батерия е по-тъмен дисплея - амчи освети си го (вдигни му яркостта имам предвид), обаче нали се сещаш, че ще ти държи по-малко батерията, отколкото ако е по-затъмен
                    Моя не съм го пробвал скоро колко държи, ама по последни спомени при нормална офис работа (интернет, документи, такива неща) държеше между 2 и 3 часа. Твоя като държи 2 часа е горе-долу добре, но все пак зависи и от капацитета на батерията (колко mAh е).
                    По принцип като се мине на батерия, не знам при всички модели ли е така (визирам по-старите по-скоро), но всички компоненти в лаптопа минават в енергоспестяващ режим, т.е. производителността като цяло спада, започва да работи малко по-бавно и такива гнусотии , но пък ако не е така батериите ще държат по половин час само Нали затова я измислиха тая мобилна технология при процесорите - да си мени честотата според натоварването в момента, а и оттам консумацията на енергия е по-малка.
                    Моя също отдолу има слот за втора батерия, но засега мисля да се въздържа от такива покупки, защото си е бая парици ... Пък иначе една нормална батерия е от порядъка на около 100-130 евра без ДДС-то (това за НР и FSC, за други не знам). Разбира се има и по-евтини, но зависи от капацитета пак.

Абе карай си го както досега (в къщи на зарядно, на път на батерия) и си гледай кефа Кат се скапе батерията продаваш лаптопа и си взимаш нов и толкоз
                    Hristo Draganov

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
                      Ако стои предимно на зарядно, т.е. не използваш реално батерията, то по-добре я махни - остави я на около 40% заряд и я махни. Някои казват, че било по-добре да се държи в хладилник , не знам.
                      Така е! А когато излизаш и използваш вграденета мишка, другата е добре да те чака в микровълновата печка. Колонките, естествено, е добре да са на балкона, но само когато вали. Когато е сухо и топло- да се държат в банята. Принтера е добре да се премести в детската стая, като се отворят максимално, възможни капаци и други. За другите периферии чета в момента

ПП
                      Аре стига! Ако я пазиш, батерията ще ти изкара с 2 месеца повече. Какво беше казал колегата за новите дрехи.......
                      Нищо лично, Ице!
                      LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Когато работя у дома винаги е включен на зарядното.
                        На батерия издържа до 2 часа в зависимост от експлоатацията.
                        От два месеца го ползвам, нов е но не може да издържа повече!
                        Или е по-мощен както казват колегите или не съм случил на батерия.
                        Hyundai TERRACAN 2003 2.9 CRDi 150 автомат
                        VW T4 Multivan 1993 2.4D AAB

Коментар

А, виж сега - за мен тези неща също са пълни глупости, но някъде (ама май беше в друг форум) беше разисквано надълго и нашироко за батерийките и рекох да споделя, но това не го твърдя аз, а други хора Моя си го карам на зарядно или на батерия, както дойде и си нося новите дрехи
                          Hristo Draganov

Коментар

Ще ви разкажа моята случка:
                            Асус лаптоп, голяма радост, голямо нещо. Супер доволен, дори и от батерията - 3 (три) часа и половина. Около два месеца, обаче, стоя на зарядно вкъщи, защото нямах къде да го нося по работа и нито веднъж не съм го изглючил от зарядното. Резултатът - при първия ми опит издържа час и половина. Шаш! Как може такова нещо !!! Пробвах с калибриране - дръжки! Падна на час и 20 минути и така си остана. След това за около четири месеца падна до 15-на минути. Сещате се, че това не е целия гаранционен срок на батерията.
                            Извод - да на втория въпрос - вредно е да го държиш само на зарядно. Има логика, защото химията в литиевите батерии има тази особеност при застояване. Така че тя трябва да се движи. Според мен веднъж седмично е добре да се разрежда до самоизгасване, след което веднага да се зареди наново. После както искаш. Литиевите батерии не са така капризни както никел-базираните.
                            Така че не ги дръжте постоянно на зарядно - губят капацитет.

Коментар

ползвам лаптоп от 4 месеца, като работя в къщи си го вклчвам на зарядното и като сварша го изклчвам от зарядното, веднаж на седмицата го разреждам докрай, даржи 2 часа каквото и да правя на него
                              [B]Ако искаш да имаш нещо което никога не си имал, може би трябва да направиш нещо което никога не си правил![/B]
                              [B]If you want, you can![/B]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X