Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Биометрични устройства

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Биометрични устройства

Вижте това, макар и да не е за точно този раздел

http://www.bbspot.com/News/2006/11/b...-security.html

Коментар

Ето и още нещо:
      http://www.securitybulgaria.com/comp...art/Itemid,36/
      Приятели не се печелят - губят се завинаги.
      УМЪТ НЕ Е ЗА ВСЕКИ
      Времето е ценно, само ако не бързаш.
      0889623098

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
        Ако ти откраднат лаптопа то ще ти имат и пръстовия отпечатък. Предполагам не го ползваш само с ръкавици . Тия четци, за които говори Пенка не ги вграждат по лаптопите...
        Да, ясно. Мен лично ме интересува, това, което може да си позволим и да използваме ценево-ефективно днес. Ясно, че има корпоративни решения за милиони.

Между другото, инсталирах си го рийдъра и работи изключително добре. За момента изглежда перфектно решение.

Целта ми е да елиминираме до максимум нуждата от мишка и клавиатура, като в същото време не искам хората да ползват "запомнени" пароли в браузерите, защото се логват в системата от различни компове с чужди акаунти в момента. Което като цяло единствения проблем е с вярността на данните.
        VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Първоначално публикуван от tutin Преглед на мнение
          Да, ясно. Мен лично ме интересува, това, което може да си позволим и да използваме ценево-ефективно днес. Ясно, че има корпоративни решения за милиони.

Между другото, инсталирах си го рийдъра и работи изключително добре. За момента изглежда перфектно решение.

Целта ми е да елиминираме до максимум нуждата от мишка и клавиатура, като в същото време не искам хората да ползват "запомнени" пароли в браузерите, защото се логват в системата от различни компове с чужди акаунти в момента. Което като цяло единствения проблем е с вярността на данните.
          За вътрешни мрежи, където идеята е по-скоро индентификация, а не сигурност е перфектно решение.
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Ква е схемата за работа с това - има си някакъв password manager който помни паролите за отделни сайтове или как по точно работи ?

Въпроса ми по скоро е ако правиш накава такава система - дали имаш право да събираш подобен вид данни - в тези дни четох че във практикер имало такава система въведена за нещо си - с отпечатъци и някои се размрънкал.
            Последно редактирано от persuader; 17-02-08, 19:26.
            When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Да има пасуорд мениджър и това е може би най-слабото място, но пък без него не може. Пък и да не забравяме че windows и без това си съхранява всички пароли които ние въвеждаме
              LZ1VYI --- Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Има в продажба и едни много симпатични USB-флашки, които се активират с пръстов отпечатък /към флашката върви софтуера/. Удобно е, като се замислиш. Хората си държат на флашки каква ли не информация, понякога и доста ценна и едно изгубване и/или открадване може да причини сериозни неприятности. Разбира се, че човек с достатъчно познания ще елиминира това "препятствие", но колцина са такива. А флашките се губят масово и после започва трескава смяна на пароли, щото там си ги държат /все пак не можеш да помниш над четири-пет пароли/.

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                  Ква е схемата за работа с това - има си някакъв password manager който помни паролите за отделни сайтове или как по точно работи ?

Въпроса ми по скоро е ако правиш накава такава система - дали имаш право да събираш подобен вид данни - в тези дни четох че във практикер имало такава система въведена за нещо си - с отпечатъци и някои се размрънкал.

В какъв смисъл размрънкал, относно личните данни ли ?

Коментар

Пръстовият отпечатък е перфектно средство за Облекчаване на обикновенният потребител, да си влезне в компютъра, нищо повече. Лесно е да си прекараш пръста (и Бързо), не толкова да въведеш парола от 10-15 символа (тя паролата си остава като алтернатива),
                    Банковата ми сметка надали някога ще е защитена Само с пръстов отпечатък (не че и за нея има голям интерес, все пак аз съм обикновен чиновник).
                    Днес четох че някой производители на ЛапТопи, предлагат и Разпознаване на Лице за влизане в ОС-а - интересно решения - отваряш ПЦ-то, то те познава и логва, стига да работи - защо не?

Коментар

Първоначално публикуван от Tisho Преглед на мнение
                      В какъв смисъл размрънкал, относно личните данни ли ?
                      да ето линк - http://www.pressboard.info/Preview.aspx?articleid=96772

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Вижте това, макар и да не е за точно този раздел

http://www.bbspot.com/News/2006/11/b...-security.html

Малееее, това ме върна направо в казармата

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                          Аз не виждам абсолютно нищо нелегално в това. Точно това мислим да направим и при наш клиент - отчитане на работното време, като влезнеш цъкваш, като излезнеш пак цъкваш. Това е за улеснение точно на хората. Май прекалено много филми за световни конспирации гледат българите.
                          VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

че е улеснение улеснение е :>
                            по скоро тази мрънка щото не може да даде картата на другарчето си и да се чекира вместо нея но знае ли човек.

Коментар

Нормално е да се противят хората, а какви са причините, не е важно.По-важно е, дали събирането на отпечатъци от "некви фирми и фирмчета", с неясно каква система за съхренението им и начините по които ще ги използват, е законно.

Първоначално публикуван от tutin Преглед на мнение
                              ...Май прекалено много филми за световни конспирациигледат българите.
                              Покритото млекце... знаеш. По-добре с лека параноя, отколкото без вина виновен.

Освен това, винаги можеш да докажеш, че опасенията на "гледащите много филми" са неоснователни, като публикуваш във форума копие на личната си карта, шофьорска книжка, големия талон на колите си, може и някое нотариално актче, да придава тежест на гледката.
                              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                                Нормално е да се противят хората, а какви са причините, не е важно.По-важно е, дали събирането на отпечатъци от "некви фирми и фирмчета", с неясно каква система за съхренението им и начините по които ще ги използват, е законно.

Покритото млекце... знаеш. По-добре с лека параноя, отколкото без вина виновен.

Освен това, винаги можеш да докажеш, че опасенията на "гледащите много филми" са неоснователни, като публикуваш във форума копие на личната си карта, шофьорска книжка, големия талон на колите си, може и някое нотариално актче, да придава тежест на гледката.
                                В общество на информацията и данните, параноята е здраве.

И да, законно е да ти събират отпечатъците, както е законно и да те снимат в определени ситуации. Как се съхраняват и използват тези данни, в момента е юридическа сива зона.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X