Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Билл Гейтс — последний день в Microsoft !!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Билл Гейтс — последний день в Microsoft !!!

Ми аз Виста си ползвам на лаптопа, именно Тошиба, от малко след като излезе и проблеми не съм имал .

Пенке, ако те разбирам правилно, казваш, че фирмите, които се занимават с подръжка на компютри имат работа заради уиндоуса?! Според мен е именно обратното, ужасно много хора и фирми минават без разходи за системни администратори именно по тази причина...

Стефане, айде стига мрънкане на тема уидоус. Като не те кефи, махни го и сложи линукс. Някой да ти е опрял пистолета в челото да го ползваш? Е, ще ти се наложи бая повече време да отделяш в подръжка, може и някои части по компютъра ти да не пожелаят да тръгнат и да се наложи да почетеш няколко дена, за да купиш такива дето ще успеят, за някои специфични неща софтуеъра може и да ти се наложи сам да си го пишеш... ама нали това искаш? Сега, ако кажеш, че нямаш време и имаш само две ръце, не се приема, ама никак. Защото това означава, че спестеното ти за други дейности време, ти е подарък именно от чичко Били... а както се знае от времето по-ценно няма...
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

@Zaarin, това е малко опростено /фирми най-разни, браншът е доста обширен/, но горе-долу е така. Предимството на Win е, че е масов продукт - може да се ползва от много хора, включително и такива, които са с доста повърхностни познания. Това е сериозно пазарно предимство, за да влезе PC-то и интернет във всеки дом, но с това неговите предимства се изчерпват. Щом опреш до системи, които трябва да работят наистина, то операционната система вече е друга. Това не значи, че отричам нуждата от подобен тип продукти, но истината е, че тук става въпрос повече за добър мениджмънт, отколкото за професионално изпипан продукт. Все пак светът закономерно и масово върви към опростяване на продуктите за ежедневна употреба и това си има своята логика. Още преди време в IBM /преди да продават на Lenovo част от масовия си бизнес/ бяха направили проучване и бяха стигнали до извод, че на този етап пазара на notebook е силно ограничен, защото устройството има много клавиши. По същото време японците започнаха да пускат в производство домакинска бяла техника само с едно копче - все пак домакините не трябва да се шашкат от много инструкции и копчарлъци. Та и Win е нещо подобно - много хубаво и само с едно копче. Но и аз, като Венци Петров, правя разграничение между продукта и създателя му - едното е шир-потреба, от която определено си има нужда, а другото - отличен мениджър, който успя да наложи и продава толкова успешно този калпав продукт.

Коментар

Хе хе "пазарат на notebook e ограничен защото има прекалено много клавиши".Тези от Ibm явно са го закъсали доста.
        When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Бе да ти кажа - уж е смешно, ама като се замислиш, хич не е смешно, щото е истина. А ти за IBM не се притеснявай - те и тази година оглавиха класацията за фирми с най-много иновации и внедрени в производството си изобретения. Просто продадоха един сегмент от бизнеса си, който бяха решили, че вече не им трябва /и с право/. Те и SONY още преди година се оттеглиха от Soho - пазара на PC монитори и разни други подобни джаджи, ама и за тях не се грижи.

Коментар

Първоначално публикуван от penka Преглед на мнение
            Бе да ти кажа - уж е смешно, ама като се замислиш, хич не е смешно, щото е истина. А ти за IBM не се притеснявай - те и тази година оглавиха класацията за фирми с най-много иновации и внедрени в производството си изобретения. Просто продадоха един сегмент от бизнеса си, който бяха решили, че вече не им трябва /и с право/. Те и SONY още преди година се оттеглиха от Soho - пазара на PC монитори и разни други подобни джаджи, ама и за тях не се грижи.
            Абе, PDA-ите ги правеха с много малко копчета до скоро, но новите модели все по-често и по-често излизат с пълна клавиатура . Явно пазара го изисква . Колкото до специалистите от IBM, наистина са дало много на света... но доказано е(още с допускането да се появи Майкрософт), че нищо не разбират от маркетиг и нуждите на масовия потребител .

В по-горния пост за какви ОС, които трябва да работят говориш? Тук става дума за десктоп система. Като такава конкуренция няма. Айде да не говорим за офроуд възможностите на Ферари Енцо, както и за поведението на УАЗ на Монца... Само ще кажа, от десетината ми познати от цял свят, които се занимават с разработката на FreeBSD, само един не ползва Уиндоус на лаптопа си, а FreeBSD-то, което им трябва за да работят е на виртуална машина . Дето се вика, да не се правим на по-католици от папата... А заговорим ли за офиспакети и т.н., работата съвсем дебела става.

П.П.: И в заключение ще вметна, че аз с уиндоус програмиране или подръжка никога не съм се занимавал, работя с доста юниксоподобни ОС, микроконтролери, понякога дори линукс сървъри, но уиндоуса го ползвам за десктоп ОС . Просто пести време, усилия, нерви и пари(дори когато си го купуваш).
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Ами, аз съм прост човек и не знам. Седях, седях и ми дойде на ума че като има конкуренция - има и развитие. Като има само микрософт - има само "щото така съм казал" и "като говориш с мене ще мълчиш". И понеже са замели под себе си всички пари на света, които могат да се похарчат за тия работи - при другите не върви. Или върви бавно и не ги пускат да изплуват. И ей ви я 40 годишната жигула. За толкова време все нещо е мръднало. Но нищо от същественото.
              А двигателят на валяка Майкрософт е Бил Гейтс.
              Та, такива ми ти работи, Уотсън ...
              Тутин, успокой се, не разбирам от всичко. Но от много повече неща, отколкото се осъждат в тоя форум. Работа такава. Някъде да знаеш и да измисляш нови неща просто влиза в трудовата характеристика. Ма аз не съм Абсолютното Зло - познавам хора с Наистина обширни знания и наистина Умни. Аз съм буферната дреболия.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                Ами, аз съм прост човек и не знам. Седях, седях и ми дойде на ума че като има конкуренция - има и развитие.
                E, именно. И за това излизат нови версии на Уиндус. Заради конкуренцията... Нещо не мога да те разбера. Хем искаш да няма нови версии, хем искаш да се развива. Изброяват ти хората една камара конкуренти. Е, наистина неконкурентоспособни конкуренти, ама какво е виновен Майкрософт за тяхното качество? В една тема ревеш, че било тъпо да се подменя нещо под натиска на конкуренцията(например гарнитурата на маздата), в друга, че трябва конкуренция и развитие... Аз с второто съм съгласен, но в случая такава наистина има... това че не успява да се наложи си е вече неин проблем. Или смяташ, че например Бош са виновни за нискокачествените китайски ментета бормашини?

Коментар

Гарнитурана на маздата е сменена щото не е работела, а не щото конкуренция. Автомобилният пазар не е виртуална, и значи безинерционна система, четири пъти за една година конкуренцията може да смени нещо на сергиите за семки около стадионите, не в масовото средно машиностроене. А самоцелната смяна на юзерският интерфейс може да кефи много пубертетите, обаче пречи на работата. Сменяй вътре в машината квото искаш, еле па ако е за добро, от къв зор не можеш да удържиш на мястото им просто копчетата? Или с всяко включване ключовете на котлона да работят различно е много юзерфрендли, йе?
                  Майкрософт и конкуренция? Ти да не си нещо роднина на онова чудо с очилцата, ники василев ли, как беше. Министърчето на квото трябва да се загроби? Докато има такива мушмороци и нему подобни, за микрософтовите пък няма да има конкуренция. Не съм специалист по корупцията, не ме питай за подробности. Не съм в течение.
                  Така че за мене картината е такава, каквато я описаха колегите, и Пенка - най подробно. Очевидно професионалисти. Трудно е да закопчееш тъкмо за мене както такова мнение, така и общото раздразнение.
                  Последно редактирано от Стефан; 13-01-08, 17:00.

Коментар

@Zaarin, аз с програмиране не се занимавам, но работата ми е такава, че контактувам професионално с доста програмисти. За първи път срещам в твое лице програмист, който използва за лични нужди Win като ОС?! За работеща система питаш - давам пример: ако искаш да спиш спокойно и клиентът да не те преследва да те бие, то няма свестен DVR /Digital Video Recorder - използва се за запис на видеонаблюдение/, на който да качиш Win, слага се Linux. И други примери мога да дам, ама ще стане като образователен курс.Що се отнася до IBM и масовия потребител - то те нищо наистина не разбират, защото не искат да разбират - работата им е друга и добре си я вършат. Още на времето /преди 15-тина години/ в IBM много се хилеха на един виц: "Дали задача на Microsoft, IBM и Sony да предложат своята концепция за тостер. IBM направили най-големия тостер, супер скъп и надежден, който е един за целия град и всеки си носи там филиите да си ги препича. SONY направили джобен тостер, да се носи на колана и като си препичаш филийките, да ти свири.Microsoft направили тостер, който като му сложиш вътре филийката, ти изкарва на екранче съобщение: "Няма филийка. Извадете филийката и рестартирайте системата."

Коментар

Две доказателства за доверието към Windows:
                      И двата са пътнически самолети, като вторият е най-големият в света...
                      Прикачени файлове

Коментар

)) Затова ли три години имаха проблеми с компютърните кабели в салона? Та платиха нещо към милиард неустойки?
                        Силно се съмнявам че лети с това. Щеше да се чуе.

Коментар

Майтап, бе Уили! Win в управлението на самолет! Скоро - и в атомните електроцентрали. Споко! Всичко е под контрол. Ще рестартираме реактора.

Коментар

@Zaarin, аз с програмиране не се занимавам, но работата ми е такава, че контактувам професионално с доста програмисти. За първи път срещам в твое лице програмист, който използва за лични нужди Win като ОС?! За работеща система питаш - давам пример: ако искаш да спиш спокойно и клиентът да не те преследва да те бие, то няма свестен DVR /Digital Video Recorder - използва се за запис на видеонаблюдение/, на който да качиш Win, слага се Linux.
                            За програмистите... Е, аз контактувам с тези дето пишат ядрата на някои от по-читавите системите(това изключва линукс, но включва повечето свободни и комерсиални BSD-та), които твоите хора се опитват да ползват за десктоп . И повечето от тях си ползват уиндоуси по лаптопите . Както казах и по-горе, много народ се прави на по-католик от папата .

Хубаво де... С този DRV секретарката ли работи по цял ден и тя сама ли инсталира цялата система? Нещо си спомням, че се оплакваше, че не можете да намерите квалифициран персонал да ги поставя... Е, значи не отговаря на дефиницията - система, с която всеки може да се справи(по-точно потребителя).
                            Значи да разбирам, че уиндоуса не е читава десктоп система, защото не става за специализирани системи за охрана?!
                            Това е все едно да кажеш, че QNIX, който се ползва доста от военните и vxWorks, който го пращаха и на Марс, не стават за рийлтайм ОС, защото пък хептен не стават за десктоп... Или, че ферарито не става за писта, защото не може да мине от дето минава УАЗ-а... Двете нямат нищо общо като изисквания.

Коментар

Майтап, бе Уили! Win в управлението на самолет! Скоро - и в атомните електроцентрали. Споко! Всичко е под контрол. Ще рестартираме реактора.

Майтап, не майтап ама Уиндоуса все по-често се среща и извън ПЦ-тата, доста Банки например разчитат на него, в телекомите също се среща "О времена, О нрави" светът се променя.
                              Когато започвах работа (края на 80-тте, началото на 90-тте) правих тестове с писани от мен програмки (сметки) на Юникс RISC машина от най-нисък клас и на много добро за времето си ПЦ, Разликата беше ПОКЪРТИТЕЛНА (В Стотици пъти!!!), сега нещата са съизмерими с малки предимства или недостатъци (в зависимост от теста), не случайно Всички Работни станции за CAD/CAM са Уиндоус ПЦ-та, почти цялата електронна поща в света разчита на М$ Exchange (поне корпоративните повечето са такива), за Писането на документи хич и не искам да говоря, дори предпечата (един "Бастион" на Маковете сега е основно (май) на Уиндоус...

Пак казвам харесвам Юник-са и все още смятам че е по-надеждна система особено що се отнася до Големите Бази Данни, DataWearhouse решения и подобните критични за бизнеса системи, но това не ми пречи да виждам че нещата не са такива каквито бяха

П.С.
                              Ембедед Уиндоус може да се срещне на Много странни и неподозирани места ако се разтърси внимателно човек и знае какво да гледа

Коментар

Хм. Ако тоя наистина се махне, това би трябвало да е залезът на микрософт. И превръщането и в нормална кантора. Ако може ... А то от нелоялна конкуренция и правителствени протекции да идеш на улицата в нормалния бизнес май не е толкоз просто.
                                Но аз не му вярвам. Че ще се махне - също.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X