Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Билл Гейтс — последний день в Microsoft !!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Билл Гейтс — последний день в Microsoft !!!

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
    Е що тогава толкова често се сменят версиите? И всеки път нещо е друго и работи иначе? Аз кво, нямам си моя работа, ми трябва да зарязвам всичко, и наново да СЕ УЧА с кой край и кога благоволява да пише тоя молив?
    Колко често? Използвам Windows XP от 2001, т.е. 7 (седем) години. За това време, въпреки многобройните обновявания, не съм забелязал някакви съществени промени, които да принуждават обикновения потребител да учи нещо наново.

Преди това - 5-6 години с Win 95 и 98. Също нямам спомен за някакви сериозни промени, касаещи употребата.

А иначе мъка голЕма викаш, а? Светът се променя и човек трябва да се съобразява с промените. Друго си е 30-40 години да бичиш едно изделие и да не променяш нищо по него. Тихо, кротко, спокойно. И във въздуха се носи миризма на мухъл ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Стефане - не се сещам за версия на Уиндоус, която да изисква повече от бегло поне познаване на предходната.
      Колкото до конкурентните продукти - някога в работата ползвахме и ПСта и Макове - ставаше Вавилонска кула в кореспонденцията между тях... Сега нещата са пооправени. Представи си ако само в този форум всеки да ползва различна ОС...
      Ти най-силно зовеше за стандартизация, доколкото помня...
      Значи не трябва да има нови версии????!!!!
      То само в една страна произвеждат ВАЗ 2101 без изменения откакто първият екземпляр е слязъл от конвейера... Разликите във версиите са според деня от седмицата в която са произведени..
      Разбира се съвършенството няма нужда от модификации, но то е постижимо само в Русия. Имай милост към останалия свят..
      Подходът да се отрича всичко, което надминава границите ни на познание не прави чест на един учен... Значи според теб трябва да се забрани всякакво развитие?
      Защо да правят хората автомобили, когато и каруците возят....
      Колите да са с чукче, влаковете с пара, електрониката с лампи и т.н. - защото са лесно разбираеми и не се налага да понаучим нещо...
      За да критикуваш нещо поне си дай труда да го опознаеш за да звучи аргументирано - иначе звучи като "една жена на опашката каза...". Ако Майкрософт беше съветска компания, щеше да се биеш в гърдите колко велик е Съветският съюз с информационното си господство Да, ама не.... На тях им е проблем обикновеният телефон на някои места..
      Последно редактирано от Scrapheap; 12-01-08, 21:09.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Лоша дума да не съм чула за Бил! Ако не беше той и неговите продукти, компютърните фирми к'во ще ядем? Лоши били! Ми анджек, де. То това им е ценното - хем бъгави, хем масови. Ако всички бяха на Linux, лошо, ох...А по отношение на новите версии, които са почти същите като старите, да кажете нещо свежо за Vista? Щото оглавява една класация за 2007 година - тази на гафовете. Силно я приветствам и мога да препоръчам на всички юзери масово да си я качат - хем иска по-мощен хардуер /ъпгрейдче, значи на PC-то/, хем честичко ще са при нас. Хаирлия да е и - всяка година по още една такава!

Коментар

Лаптопът ми е с Виста, инсталирана в САЩ, която работи наистина безпроблемно (то не може хем гепена, хем небъгава) Защо там няма ядове с Вистата? Щото има специалисти.. Тук ако можеш да инсталираш някоя програма и вече си велик компютърджия... Компютърните фирми са като автосервизите - в повечето случаи ако оправят един проблем създават два за да не е скучно на юзъра
          До компютърна фирма не съм опирал и няма как да опра щот сам се оправям пък и Уиндоусът си ми работи - определено Макът повече ме радва, но ползвам и Уиндоус и не мога да се оплача. Не гася компотера никога И линукс ползвам и...?
          А бъгав или не - мисля, че който иска ползва Уиндоус, който иска "Кравец 16"..
          Пак казвам - не съм фен нито на Бил, нито на Уиндоус... просто безогледното плюене ме дразни.

Коментар

Не си прав. Това е статистика и в нея изобщо не попадат "гепени" програми. Пример - notebook Toshiba, лицензна Vista - голяма радост. След една седмица клиентът идва, за да му го изтрием и инсталираме XP'Pro - за такива работи говоря. Що се отнася до компютърните фирми - силно си прав. Всеки младеж, който е преинсталирал 3-4 пъти Win, започва да смята, че е специалист и ако му падне случай - с още едно-две приятелчета си събират домашните PC-та, пускат безплатни обяви, разлепят малко листовки - и ето ти нова компютърна фирма с офис в спалнята на единия. То вярно, че и Бил Гейтс е започнал в гараж, ама нашите стигат само до гаража и започват да се мислят за Бил Гейтс.

Коментар

И аз не харесвам вистата особено, но не ми и пречи за момента. Иначе досега да съм я разкарал.
              Иначе в гаража също могат да се правят компютри - въпросът повече е от кого

Коментар

Първоначално публикуван от gtsvg Преглед на мнение
                Билл Гейтс — последний день в Microsoft

Глава корпорации Microsoft Билл Гейтс (Bill Gates) в своем выступлении на выставке высоких технологий в Лас-Вегасе CES 2008 (Consumer Electronics Show) заявил, что это его последний публичный доклад и в июле 2008 года он сложит с себя часть полномочий руководителя Microsoft. После ухода с поста председателя правления Microsoft Билл Гейтс намерен вплотную заняться деятельностью своего благотворительного фонда.
                Каким же будет последний день мистера Майкрософт?! На сайте корпорации появился видеоролик последнего дня Гейтса в должности CEO Microsoft глазами самого Билла Гейтса и с участием Боно, Стивена Спилберга, Джорджа Клуни, Jay-Z и известных американских политиков.
                Посмотреть видео в хорошем качестве можно на video.msn.com:

Video: Bill Gates Last Day CES Clip
                Аз пък мислех, че не сме руска република !

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
                  Аз пък мислех, че не сме руска република !
                  Не сме, естествено, но какво искаш да кажеш с това, така и не разбрах... Ти да не искаш да преразказвам такава новина и да се интерпретира като моя измишльотина... Материята е такава, че се прави копи, пасте и както виждаш хората четат и по някакъв начин
                  се вълнуват от такава новина... Намерих го в руски сайт, знам добре руски и го пуснах.., ако беше на БГ , щеше на български да е сложено! А линковете съм към американски сайтове.. Какъвти е зорът
                  и мъката не те разбирам... Какво вълнува хората и как разсъждават, какво вълнува теб... Много странно изказване ....

Коментар

Колега,
                    нищо против Вас нямам и не искам мнението ми да се тълкува с лоши помисли

Но когато слагам новина или статия от английски сайт, гледам да го преведа до колкото мога.

Мисля отмина времето когато всички знаят руски по подразбиране

Темата може и да е интересна ,но доста хора като мен не го разбират този език

Коментар

[quote=Венци- малкия;292438]Колега,
                      нищо против Вас нямам и не искам мнението ми да се тълкува с лоши помисли

Но когато слагам новина или статия от английски сайт, гледам да го преведа до колкото мога.

Мисля отмина времето когато всички знаят руски по подразбиране

Темата може и да е интересна ,но доста хора като мен не го разбират този език

Все пак руският не е английски - може да се разбере за какво става дума. Техните букви са наши - , езиците са коренно близки, славянски. А темата с линковете и материала към тях са обемни за пряк превод - другото щеше да е нещо такова - да знаете , че от вчера Бил Гейтс вече не е начело на Майкрософт. Ако не вярвате четете еди къде си... не върви...
                      А иначе съм абсол. привърженик да се пише на български и го правя навсякъде. Не харесвам перверзията да пишеш на бълг. език с латиница - т.н. фонетика...
                      На мен повече ми бе интересно как хората разсъждават по темата , че Бил се оттегля...
                      В близко бъдеще ни чака Уиндоус 7 - 2009г и след това какво ще е може само да се гадае...
                      Най- вероятно мишката за начало, а после и клавиатурата ще изчезнат- ще се преминава на тачскриин екрани, мощен хардуер, гласово управление и в средно далечно бъдеще - холограмата..
                      Бил намеква в последните си изказвания за това...
                      По отношение на факта ,че не разбираш тоя език- -пусни едно съобщение да ти го преведа, а и в Гугъла има преводачка - от руски на английски и готово, за да не се чувстваш изолиран от темата, просто това е световна новена - прецеднт му се казва и за това го пуснах в оригинал! А за руските републики - не се страхувай от тях - далече са, а и не ни мислят лошото. Сега врагът е международния тероризъм!

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                        ...Имаш право да плюеш по нещо, когато си в състояние да направиш нещо ПО-ДОБРО.. или поне по-добра идея...
                        Съгласен съм казаното от теб, с изключение на частта която съм цитирал. Според мен, често използвания довод "като не ти харесва, направи го по-добре" е меко казано несъстоятелен. Списъкът с нещата които може да направи човек, независимо колко е сръчен и начетен, сравнен със списъкът с нещата които по една или друга причина не може да направи, е доста скромен. Това обаче, не би трябвало да е пречка същия този човек да има мнение относно начина, качеството на изработка или замисълът вложен в даден продукт. Примерно, ти можеш ли да произведеш някакъв елементарен, но съвременен велосипед? Не да вземеш чарковете и "да завинтиш винтчетата", а да го произведеш от А до Я. Да кажем, почваш от съчмите за лагерите - подбираш материал, обработваш го както е необохимо, след това спици, капли, рамка и т.н. Предполагам че отговорът е ясен - няма да можеш. Въпреки това, като попаднеш на некачествен велосипед, едва ли си по-снизходителен в негативната си оценка, заради това, че не можеш да произведеш дори подобен. Само ще загатна още един пример. Допил ти се е 20 годишен коняк. Ще си го произведеш ли? Кога? Ако все пак минеш на купешкия вариант, ще имаш ли право на мнение в случай че не ти хареса?
                        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Съгласен съм, но като се критикува нещо то трябва ПОНЕ да се познава. Приемам забележката

Коментар

А задължително ли е винаги и във всичко да се поставя равенство между Бил Гейтс и Макрософт? Не забравяйте че една фирма за да е успешна трябва да е адекватна на изискванията на пазара... Един човек е нещо друго... Без да коментирам Майкрософт (дълга тема а и различна от обсъжданото) Бил Гейтс по това което знам за него прави впечатление на човек който е най-вече любознателен... нещо което за мен има голямо значение... В книгата си Джаред Даймънд пише че след издаването на първото и издание Бил Гейтс специално се е свързал с него и силно се е заинтересувал от тезите които е развил като е накарал целия висш мениджмънт на компанията да се запознае с тях... А това което е написал Даймънд е наистина интересно но в никакъв случай не е за масовата публика... (става дума за Пушки вируси и стомана)... Това е просто един от случите които знам а те всичките си приличат в едно - любознателен и използва възможностите си за контакти с хора като Даъмънд което ми прави добро впечатление...

Аз поне разделям Майкрософт от Гейтс...
                            VPetrov.photography

Коментар

Всичко е въпрос на навик - свикнахме с ХР , сега ще свикваме с Вистата. И аз поне на двайсетина лаптопа съм трил оригиналната (като че ли има друга) Виста и съм слагал ХР Про. Иначе за бизнес приложенията ползвам платформата на IBM - Lotus Notes.
                              Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                                А ако го нямаше тоя, щеше да има конкуренция и всичко отдавна щеше да е отишло много по-далече..
                                И това как го разбра ? Защо те виждам като разбирач по всичко във всички теми ?

Моля ви не се излагайте, колкото и да ви се иска да плюете, Гейтс направи повече от когото и да било друг за да промотира персоналните компютри и като цяло масовото използване на информационни системи при домашни условия. Да, гепил е тук и там идеи, НО въпреки това има адски много заслуги и би било глупаво да му ги отричамо, само защото той е много богат а ти не си.

Каква конкуренция щеше да има, ти май говориш за последните години, когато нещата вече са във възход. Преди 20 години беше една луда конкуренция, чак като се сетя и ми се свива стомаха. Горките конкуренти, смазани от нечестната конкуренция на първия уиндоус и уърд.

Аз лично съм на мнението, че ако не беше Microsoft с малко или много добре направената (и къде копирана) операционна система и ОТЛИЧНИЯ си маркетинг, сега нещата нямаше да са такива каквито са. Microsoft с дългогодишни усилия доведоха pc-тата до едно общодостъпно ниво, така че и баба ми да си чете новините в интернет, без да и се налага да пише програма или да чете асемблер.

Относно програмирането, явно не си толкова просветен в света на програмирането, ако твърдиш, че нещата сега са по-зле от преди 20 години. Начина и нивото нямат нищо общо.

Писал съм и на асемблер едно време, и на джава, и на сегашните "среди" за програмиране, където задаваш определени процеси и кода се генерира. Това, което правя сега (или колегите ми, аз вече код почти не виждам) не бих могъл да го направя на асемблер, ако ще да ме застрелят.

Да не говорим, че и начина на мислене относно програмирането се промени (на добро) крайно. Вече не се налага човек да мисли в регистри, памет адреси и ареи. Човек може да визуализира определени примерно бизнес процеси и да ги реализира посредствум информационни технология и готови решения. Пък ако толкова искам да си пиша на асемблер - винаги има тази възможност.

Айде стига с този негативизъм, аман от недоволни и неблагодарни.

Бил Гейтс да е жив и здрав, да се радва на богатството си както намери за добре. Само мога да пожелая да има повече иновативни и пробивни хора като него по света. Е да имаше 2-3 такива и в България и нямаше да сме на това дередже. Но пък нас Бог ни дарил с бол критици и песимисти.
                                VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X