Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Билл Гейтс — последний день в Microsoft !!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Билл Гейтс — последний день в Microsoft !!!

Не разбрах от статията, та да питам. Сега като увисне Уиндоуса, кого трябва да... споменем?
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Маикрософт Наложи стандарти!!!
      Не са измислили те всичко и може би други щяха да направят по-добри програми, НО ТЕ наложиха един ИНТЕРФЕИС, който се ползва навсякъде, те помогнаха, ПЦ-тата да се наложат навсякъде (почти във всяка сфера на живота), а това не става Само с Брилянтно програмиране - Бил Геитс е един от Най-великите Бизнесмени и Маркетолози (лично мнение, пак казвам че никога не съм бил фен на М$, но мога да събера 2+2) и сега всички (почти всички) работят на MS Windows. А недоволни винаги ще има и това е нормално всяко масово ползвано решение му се намират кусурите, но почти никой не се отказва

А за Боно, не знам не го познавам, НО участва във филмчето (никой не казва че е за пари), този човек (Бил) сигурно има и други качества за да напарви толкова много кинти?

П.С. Парите в съвременното общество са мярка за социалният статус на индивида (организацията), никой не казва че те са идеалният начин за регулиране и за изява, но досега друг по-добър не е открит...
      Последно редактирано от alex_markov; 28-06-08, 00:08.

Коментар

Има сума неща, които не се правят с пари. С НИКАКВИ пари. А последствията от несвършването им се оправят с десетилетия.
        Тогава в реда на ВЕЛИКИТЕ трябва да сложим спешно и Тодор Живков. Също наложи стандарти (глупави), правоговор (неправилен), методи за вземане на решения (идиотски), но ги наложи, нали? Стандарти. Не по-неадекватни от билгейтсовите. Значи е велик. Строгият тогавашен аналог на маркетолога беше идеологът, на бизнесмена - апаратчикът.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
          Има сума неща, които не се правят с пари. С НИКАКВИ пари. А последствията от несвършването им се оправят с десетилетия.
          Тогава в реда на ВЕЛИКИТЕ трябва да сложим спешно и Тодор Живков. Също наложи стандарти (глупави), правоговор (неправилен), методи за вземане на решения (идиотски), но ги наложи, нали? Стандарти. Не по-неадекватни от билгейтсовите. Значи е велик. Строгият тогавашен аналог на маркетолога беше идеологът, на бизнесмена - апаратчикът.
          Разликата е, че хората доброволно отиват в магазина и си купуват продукти на Майкрософт. Повечето от останалите не го правят, но въпреки всичко пак доброволно влагат време и усилия, мъчат с кракове и т.н., за да ги откраднат и ползват. Ако не им харесва, никой не ги кара на сила. Ей ти го безплатния линукс и още няколко кандидати да ти приберат парите. Нито пък програмистите някой ги кара да пишат за уиндоус и да спазват майкрософтските стандарти. Доброволно го правят, даже и за линукс като пишат, пак ги спазват. Докато при Тодор Живков имиграцията в България не беше много разпространена, нито легалната, нито нелегалната. Напротив пазеха народа да не избяга. И стандартите ги налагаха на сила. Забелязваш ли разликата? Може и да не са перфектните, ама май са единствените дето ги има... Пък никой не е забранил и друг да си измисля и налага... А ти самия беше казвал нещо за стандартите, че ако ги няма за никъде не сме... Много бързо си променяш мнението според ситуацията...
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Избърсвам сълза на умиление и благодаря на Партията за всички секретарски програми с които ме е дарила! За лошо работещите - двойно.

Разбира се, няма лошо да благодариш на Партията. Например за това, че вместо да заръча създаване на конкурентноспособна операционна система, нареждаше най-банално пиратско копиране и смяна на етикетчето на лошия софтуер на чичко Гейтс и колегите му от "прогнилия Запад" ...

Като не си секретарка какъв ти е проблемът със "секретарските програми"?!?
            А пък, преди да псуваш MS за лошо работещи програми, все пак виж дали тези, която имаш предвид (ако изобщо имаш някоя конкретна предвид), са тяхно производство. Защото това, че работят под Windows не ги прави автоматично продукт на др. Гейтс.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Стефане, Тодор Живков не наложи стандарти, пък и М$ са в Световна величина. Пак казвам дали са добри или лоши, "на вкус и цвет товарищ нет", но сега със Страшна сила ще вземат и пазара на мобилни устроиства и телефони и лично на мен ми харесват.
              На мен винаги ми се е струвало нелогично да не харесваш нещо, но да го ползваш, още повече когато има алтернативи, а М$ имат не една алтернатива, НО се ползват, значи има нещо полезно в техните продукти.
              На времето имаше един виц: "на каква платформа работи най-добре Уиндоус? и отговор. на Шраипроектор (презентация)", но сега нещата се посмениха, случвало ми се е да не си рестартирам ПЦ-то с месеци.
              Аз съм фен на Юникс ОС, всяко нещо може да се направи по 5-6 начина (поне) и всичките са много елегантни, но за да го направиш трябва да напишеш кратка команда от 30-160 символа, е понякога бъркаш, е трябва да почетеш... и тази система си е ВърхЪТ за Големите Сървери където никой освен добре обучените Админи не пипа - Работи Страхотно, но на домашното ПЦ съм С ЛЕГАЛЕН Уиндоус
              Последно редактирано от alex_markov; 28-06-08, 00:11.

Коментар

За това не се иска гениалност а безотговорност.

Безотговорност е да плюеш наляво и надясно без да си грам запознат със нещата и без никаква аргументация.

Ти лично колко реда код си написал през живота си - дай да го видиме (ако не е строго сектретен разбирасе ).
                When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Достатъчно. Когато това ми трябваше. И на машинен код. Може да ти се види странно, но хората смятаха много преди бил гейтс да се роди.
                  А калкулатор си направих чак после. Понеже беше гъзария, а линийката беше почнала да се изтрива.

Коментар

Абе не може така еднозначно да се плюе върху всичко майкрософтско.
                    Мен някои техни залитания и платформи ме дразнят, но други ми харесват и ги намирам по-удобни от конкурентските.
                    Не ми харесва например, толкова време налаганата .НЕТ платформа и измислените езици на програмиране зад нея. Верно, ориентирани са към разработка на бизнес приложения, но защо да се орязват така брутално откъм основна функционалност и свобода с мотива, че това е "unsafe code". Важно е младите програмисти да не знаят какво са указатели и асемблер, само да цъкат бутончета върху складови програмки в С#, че иначе колкото повече знаят, толкова повече ще залитат към опен сорце алтернативите. Не съм убеден, че компанията направлява тенденциите и модата, и прави нещата, така, че технологията и средствата за разработка да се развиват най-добре, а по-скоро да се развиват така, че да и носят най-голяма полза.
                    Но разбира се, в ежедневието постоянно ползваме неща, които не ни харесват , но си ги ползваме, щото алтернативите са още по-зле.

Коментар

Да, примерно това имах пред вид. Ама съм чувал и по-страшни обвинения от хора, които с това си вадят хляба

Коментар

Понякога имам чувството, че опонираш заради самото опониране...
                        Аз също не съм фен на Майкрософт и работя с Макинтош, но вкъщи съм с Уиндоус.
                        Благодарение на Бил Гейтс (Партията) човек със 200 лв. доход има вкъщи компютър...
                        Даже в любимият ти Съветски съюз ползват "Майкрософтские окна".
                        Освен всичко, това че ТИ не се справяш със "секретарските програми" не ги прави по-лоши Ако ме качат на "АН-Мрия" и аз не го подкарам, означава ли това, че Антонов конструират лоши самолети?
                        Имаш право да плюеш по нещо, когато си в състояние да направиш нещо ПО-ДОБРО.. или поне по-добра идея.
                        Фактът, че тази именно ОС се е наложила е безспорен...
                        Освен това се учат от грешките си - ранните версии бяха ненадеждни и често имаше проблеми...
                        Сега нещата са значително по-добре. Домашният ми компютър не е изключван от година и нещо а си е ОК...
                        Не е ли успех това да накараш целия свят да ползва нещо, което "не харесва", та ако ще и с "протекцията на американското правителство"....
                        Защо Съветското правителство не направи нещо подобно в почивките, когато не се занимаваше с Космоса??
                        То и презервативите никой не ги обича, пък всеки ги ползва
                        Последно редактирано от Scrapheap; 12-01-08, 19:02.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Да, примерно това имах пред вид. Ама съм чувал и по-страшни обвинения от хора, които с това си вадят хляба
                          Абе и аз познавам , но пък всичките тези хора си изкарват хляба ползвайки малко или много майкрософтски продукти.
                          И аз бих поплюл на воля, но в момента ползвам само МС продукти и съм доволен, а съм опитвал всякакви комбинации със среди на борланд и OpenGL. Най-удобна за мойте цели се оказа VisualC++/DirectX9, та гледам да не съм от най-крайните хейтъри

Коментар

Означава разбира се. Когато правиш разни неща за специално обучени хора - прави ги както искаш. После ще научиш когото трябва. Но когато правиш масов юзерски продукт той трябва да е юзерски. Не само масов. И естествено нямаш моралното право всяка година да откъсваш от работата им милиони хора, и да ги занимаваш с новото си недоносче. Те не те занимават със своите проблеми. Пък не толкова отдавна тъкмо тоя добър и умен като самият Ленин човек, много настояваше всяка година да прави тъкмо това.
                            Виж, не мога каквото и да е в тоя смисъл, защото НЕ ЖЕЛАЯ да пилея единственият си живот с нечии глупости. В това число и на толкова велик мислител. Зер аз не карам всички, които не умеят нищо освен да пишат програми да кажем, да вникват месеци в каквото и да е от това което пък аз измислям и правя. Мое задължение е който трябва да може да го използва.

Коментар

Уиндоусът е именно юзърски продукт - лесен и достъпен. И секретарките се оправят с него. Знаеш добре, че почти всяка платка бодната на слота тръгва и рядко изисква допълнителна намеса Освен това Уиндоусът ти казва с думи прости какво да правиш... Просто трябва да имаш очи за това
                              То не може компютрите да са с чукче - искат определени, поне минимални познания
                              С всичко е така - и колата клатейки се и подскачайки ти казва "System error! - Check shock absorbers or springs"
                              Има хора, които успяват да издухат гарнитура, въпреки показанията на термометъра на таблото - кой е виновен тогава?
                              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Е що тогава толкова често се сменят версиите? И всеки път нещо е друго и работи иначе? Аз кво, нямам си моя работа, ми трябва да зарязвам всичко, и наново да СЕ УЧА с кой край и кога благоволява да пише тоя молив?
                                Да си виждал отвертки, които искат специално образование? Или за всеки модел кола да има отделни и РАЗЛИЧНИ органи за управление?
                                Стандарти ... Алчност и непрофесионализъм, това е бил гейтс. Квот станало - тва е! Давайте парите, балъци! Иначе ше карате с квот работи, а не с квото обявяваме за модно тоя сезон. А кой не е моден - не е кул. Край. И стадото стиска в потните копитца левчетата и хуква към дръвника с проблейване и весели подскоци. За да е пълно нагъзването - ще го пуснем в 12 нощеска. Ура! Ама в дъжда. Ура, ура!!
                                За такова поведение обикновенно съдят. Престъпление против човечността било да унижаваш затворници, душевно болни, други зависими лица.
                                Мда.
                                Не, вие кажете още за геният на лицето. Аз ще тръгвам, та няма да ви преча. Но все едно поразиите му многократно надминават ползите. Идеята за прозорците все едно я има във фантастиката от 60-те без всякви патенти. Останалото е въпрос на техника, и ако имаше конкуренция вместо майкрософт, всичко щеше да е по-хубаво. Без съмнение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X