Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся съвет за МакБукПро

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Търся съвет за МакБукПро

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
    ...
    1. Няма по качествени продукти насочени към широк кръг потребители.
    2. Няма по дълготрайни (и стабилни във времето) и по дуракоустойчиви продукти.

...
    Няма легенда по-добре тиражирана, и на която да е кълвано повече, в света на технологията. Лично мнение, с което не ангажирам никого, почиващо на 13 години експлоатация от поръчката на машините до изхвърлянето им на парк от 50тина епъла и 60тина пц-та, без да споменавам сървърите, с обновяване на епълския парк през няколко години, с потребители в огромен процент жени с ефективен работен ден около 9-10 часа не ставащи от компютрите. С радост ще се оставя да ме разубеди конкретен контрапример лежащ на по-голяма статистическа извадка.

Конкретно по темата - съгласен с Бокомо. Покупка на друго освен макбук не се коментира, не е грешка, и не е нужно друго.
    Последно редактирано от Goblin; 02-09-16, 19:34.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
      В България продуктите на Епъл не се харесват - високото грозде е кисело
      Много обичам някой да ми обяснява защо не харесвам нещо. Още повече обичам същия да ми обяснява, че било за 5лв.
      Пускам един виц - много стар, но много актуален (с изключение времето за взривяване на самолета на Windows Air - напреднаха доста, а и Unix Air вече имат някакви насоки за пилотиране). Ако хванеш, хаванеш:

Какво би се получило, ако операционните системи бяха авиокомпании:

Unix Airways
      Всеки пътник си донася на летището част от самолета. След това всички се събират на летателната площадка и започват да сглабят самолета, безспирно спорейки какъв именно самолет правят. Когато пътниците най-накрая се качват на борда, един от тях се назначава за пилот и отива в кабината. Там той намира инструкции, описващи до най-малки детайли устройството на самолета, но не даващи никакви насоки за пилотиране.

Air DOS
      Всички пътници бутат самолета по площадката, докато той не тръгне да излита. След това те скачат вътре и летят докато самолетът не се приземи сам. След това те излизат, бутат самолета и така нататък...

Mac Airlines
      Стюардесите, пилотите и даже товарачите са едно и също лице. Вие влизате в самолета и виждате, че в него няма илюминатори. По време на излитането няма никакви вибрации и така и не разбирате - летите или не. Всеки път когато се опитате да разберете някакви подробности за полета, ви отговарят, че не ви е необходимо да знаете това, че вие не искате да знаете това и ще бъде направено всичко възможно да не го разберете.

Windows Air
      Летището е много хубаво, стюардесите са много любезни, регистрацията става мигновенно, излитането е прекрасно. След 10 секунди самолета се взривява без предварително предупреждение.

WindowsNT Air
      Същото като при Windows Air, само билетите струват по-скъпо и когато се взривява унищожава всички самолети, намиращи се в радиус 80 километра.
      Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
        Скръндза, ама кат не му купи колело на детето да си джитка по баирите, сега ш купуваш бук за по главната
        Купих ѝ, бре! Колело купих, чисто ново от Декатлона и сега е моя грижа. Да напомпя, лепя, сменя гумите; да сменям колодките, да регулирам спирачките; да монтирам/ демонтирам багажника на колата и да катеря колелета по него; да правя още куп неща, които не правя дори за моето.

Не знам къде бях неясен и неточен, та се стигна до подобни нетематични ала- бали. Все пак, не питам "Какъв джип да си купя?" и после да ви гледам сеира. Мисля, че задавам ясни и конкретни въпроси, но може и просто така да си мисля. Не отричам, че ми е забавно, продължавайте, аз имам способността да видя ценни за мен неща във всяка щуротия.
        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
          Не отричам, че ми е забавно, продължавайте, аз имам способността да видя ценни за мен неща във всяка щуротия.
          Ама казвай ги тия работи. Всичко, освен freebsd e боза.

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
          Пускам един виц - много стар, но много актуален ...
          Че е стар, стар е, ама не е актуален. UNIX*, DOS, Windows 3.х и 9x са приктически мъртви. Описанието на UNIX* е доста неточно. MacOS 9 и моторола процесорите, за които се отнася вица са от миналия век, а 2017 чука на вратата.

---
          * да не се бърка с дериватите.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
            Пак да уточня, става дума за учебна станция, с присъщите на тинейджъра желания за имидж и докосване до черешката на тортата (или поне, тя така си мисли).
            В такъв случай купи и мечтания и Мак, нали тя ще е доволна и ще го ползва а и нищо няма да може да ти каже като негатив, защото именно Мак иска. Претръпвай с парите и зарадвай дъщеря си

Коментар

От: Re: Търся съвет за МакБукПро

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
              Помисли ли и за нужния и софтуер....
              Да попитам като професионален профан /егати нонсенса/
              Каква е съвместимостта на MS софтуера с ябълковите програми аналози на уорд, пауерпоинт, а/б/цес и т.н. /.
              Щото откакто моите са студентки, се оказА, че всичко което им бълват от СУ,
              съответно и на което трябва да отвърнат с реферати, презентации, курсови работи и т.н. е за "джамове" и "офиси" от 7-ца нагоре.
              И се почва едно конвертиране, едни циркове с шрифтове, оформление, страниране и т.н.
              А аз като доказан динозавър стоя на XP и гледам като нещастна кокошка съседския двор.
              Това към Тропчо, намеквам за твърдия нюанс, че ако щерката ще студентства скоро, МАК /не камионите/ да не и образуват нерви.

Коментар

Re: Търся съвет за МакБукПро

Има пълен микрософт офис за МАК. Не е проблем.

Коментар

Мдааа, благодаря, Дани. Сега видях и е "само" 150$ за хоум и студентс

Коментар

От: Re: Търся съвет за МакБукПро

моля да се изтрие...
                    Последно редактирано от bokomo; 03-09-16, 11:12.

Коментар

Първоначално публикуван от rumbata Преглед на мнение
                      ...
                      съответно и на което трябва да отвърнат с реферати, презентации, курсови работи и т.н. е за "джамове" и "офиси" от 7-ца нагоре.
                      И се почва едно конвертиране, едни циркове с шрифтове, оформление, страниране и т.н.
                      А аз като доказан динозавър стоя на XP и гледам като нещастна кокошка съседския двор....
                      Освен ако не си на Office 97 има елегантно и според мен работещо решение, доколкото няма изчанчен VBA по проектите или наистина комплексни оформяния.

https://products.office.com/en-us/university

Алтернативна цена от $80/4 години, вярно наем, но включва лицензи за втори компютър/таблет + 2 телефона + уандрайв 1т + мизерни скайп минути. Ако ще се легализира офис за учащ - това е по-добрата алтернатива.

Коментар

Re: От: Търся съвет за МакБукПро

Всичко има за мак на съответната цена. За това за бедняци като мен на епъл само компоти. Както се казва гроздето е кисело. Виндоус на мак пак е проблем , играх го на шефа с ай ай олеле мака и продължавам да му се дразня. Ако искаш мак трябва да можеш да си платиш за всичко, ако не можеш хубаво ПС.
                        Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                        Има пълен микрософт офис за МАК. Не е проблем.

Коментар

В този форум има графични дизайнери. Виждал съм crt монитори, с които работят. Има принципна разлика между светещият пиксел, и затъмняващия, какъвто е коментираната ретина. Аз лично не виждам разлика от хубав нормален монитор с lcd.
                          Хардуера на мак го има на всяка компютърна бакалия, но на една четвърт от цената.
                          Мислех да звънкам директно на питащия да го разубеждавам, че с тоя таблет е мъка писането. Но е по-добре да остане в ефира.
                          Когото да съм питал досега какво толкова им е толкова високото на това грозде като качество - само мъгливи послания в рекламен стил. "Потребителско удовлетворение", и прословутото магнитче при мобилния мак.
                          За 1/4 от парите ще си сглоби точно толкова добре работеща машина. А за парите за мак може да има сървъроподобен дзвер, до който mac-а ще изглежда нелепо. Не пропускам да разръчкам конфигурация в 5 боновия диапазон по епъл сторовете. Изобщо не е по-бърз от ширпотребния хардуер, с който е сглобен. Забелязвам, че дори ги е срам да кажат скакви процесори са, а видеокартите са откровена антика.
                          Тия за девет бона са актуални, ама с още пет отгоре бих си купил ново wv polo.
                          Като коментар на последното изречение на мнение 28 - това изобщо, ама никак не е вярно. Особено след скръндзавото решение да ползват евтин дисплеи за айфон, дето не става дори за вирт. Реалност. Става, ама не е за гледане.
                          И нищо му няма на андроид, ако се ползва с мисъл, и не се правиш на майстор да бърникаш из ОС.
                          Последно редактирано от Ivan Terziev; 04-09-16, 14:10.

Коментар

Да дадеш линк към бакалията и щанда, където може да се види алтернатива на актуален макбук про на половин цена при поне сходни т.т. данни, включително тегло, размери и живот на батерията. Дизайн няма да гледаме.

Коментар

www.hp.com
                              Търси 1040 G3, не е точно на половин цена, ама ми се струва, че от плод и зеленчука има какво да научат. Аз съм с G2 и доста хора с плодове ахват кат го пипнат.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Коментар

В Щатите при еднаква конфигурация въпросният g3 е по-скъп от макбука. Прочее може ли да останем по темата. Която е от къде да се купи макбук про, а не какво да се купи вместо него.
                                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X