Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся съвет за МакБукПро

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Търся съвет за МакБукПро

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
    +100
    Не очаквай обаче Андрешко и Бай Ганя да те разберат
    За тях 5 лв келепир е всичко
    Това пък какво общо има с темата?
    Елин Пелин и Алеко е добре да се /пре/прочитат от време на време.
    Техническата дискусия е далеч от споменатите от теб герои.
    Ако пък ти работиш БЕЗ келепир, моля кажи в каква област си, че да "използваме намалението"

Коментар

+100
      Именно! В момента търся начин да се измъкна по терлици от излишните харчове и търся подкрепа оттук, както и основателна причина да мина с 5-600 кинта, които да ми свършат същата работа.
      Мислех да покажа аргументите на Гоблин и силверфокса директно на дъщерята, но явно, човек с възрастта става циничен и директен, което не пречи да е прав, де! Само че, тинейджъра е във фаза Стивън Кинг и алегориите на Стайнбек, все още са ѝ непознати. Ще трябва да го посдъвча, да го преведа и да ѝ предложа избор.
      Другата пречка е констатацията "Охххх, знам си, че каквото и друго да избера, после ще съжалявам!". В чисто възпитателен аспект ми се ще, да покажа нагледно как човек може да съжалява, дори когато избере точно това, което иска. Защото, тогава ще я пусна да се оправя сама със софтуера (аргументите на Даниел, за които не се бях замислял) както и да си превърне парите, припечелени през лятото, в монитор (там мисля ще ѝ фръкне нещо около хилядарка). Купувайки каквото и да е друго, веднага ще дойде реването "Ми, ти ми го избра тоя DELL, сега ти ми го прави... аз като ти казвах...!".
      Благодарности на всички, взели отношение по темата.
      Росене, понякога нещата не се заключават само в скръндзо-тарикатлъци. Въпросът е широкоспектърен и включва страшно много аргументи "за" и "против".
      Последно редактирано от Тропчо; 02-09-16, 12:35. Причина: Стилистика
      Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Купувай Mac-a и няма да съжаляваш. Освен че това работи без отказ е и въпрос на авторитет. Гоблин хубаво ги разправя тези истини, но ако му покажа колко дизайна са излезнали точно от екранчето на Mac-a мисля, че ще просмисли мнението за големия дисплей. За software мисля че е крайно време да се ориентираме към легален такъв, а фотошоп е примерно 25EUR на месец, които дизайнера би трябвало да ги изкара за час.
        Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
        Drag Grand Canyon Daily
        Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
        LZ1JYM

Коментар

Ако говорим за сериозна графична работа, ама наистина сериозна, а не разглеждане на дизайни, лаптоп не става... Не е да не съм пробвал... Трябва си настолна машина с няколко десетки GB памет и много, много процесор... За монитори пък въобще да не говорим, истинските хубави монитори, които покриват Adobe RGB и струват не малко пари, са най-важното за което първо трябва да иде реч... И минимум 27 инча... говоря само за самата работа, за палитри, четки и прочее... друг монитор... препоръчвам с възможност за вертикално обръщане, по-удобно е... По много причини точно МАК е последното което бих препоръчал... повече го слагам в раздела "фешън" аксесоари... (Към Тропчо..., като се видим другият път, подсети ме да ти покажа система за наистина сериозна работа... после провери, как изглежда това на мак база и колко струва...) И също така държа да отбележа разни дребни подробности, като колориметър за сверяване и т.н. че само хубав монитор не е достатъчен... Ако става въпрос за работа, при която може да възникне спор кой точно, какво е направил... за забавления няма значение...

Всичко това има значение ако ще се работи за сериозни клиенти, които добре знаят какво искат и не плащат ако не го получат... За учебни цели всичко става...
          VPetrov.photography

Коментар

Пак да уточня, става дума за учебна станция, с присъщите на тинейджъра желания за имидж и докосване до черешката на тортата (или поне, тя така си мисли).
            О-о-о, Венци, ако взема теб за консултант, ще трябва да си обърна джобовете с хастара навън и пак няма да те доближа. При теб, хоби и работа са се хванали за ръка и съм сигурен, че нещата са придобили заплашителен за моя семеен бюджет вид. Бая ризи ще трябва да продам... Ще обърна внимание, обаче, на възможността мониторът да се обръща вертикално. Като се замисля, за някои неща наистина ще е много по- удобно.
            При мен идеята е, как да се отърва от въпроса веднъж- завинаги или поне за обозримите 5-6 години. Нещо, което е "купуваш го и не го мислиш повече". Професионалните такъми, ще си ги мисли след време сама. Надявам се.
            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

+100
              Някак очаквах самодоволните простащини да останат извън тази тема, но после се сетих за пречещите рампи за инвалиди и всичко си дойде на мястото.
              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Скръндза, ама кат не му купи колело на детето да си джитка по баирите, сега ш купуваш бук за по главната
                подаръци за мъже от FACOM
                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                  Пак да уточня, става дума за учебна станция, с присъщите на тинейджъра желания за имидж и докосване до черешката на тортата (или поне, тя така си мисли).
                  О-о-о, Венци, ако взема теб за консултант, ще трябва да си обърна джобовете с хастара навън и пак няма да те доближа. При теб, хоби и работа са се хванали за ръка и съм сигурен, че нещата са придобили заплашителен за моя семеен бюджет вид. Бая ризи ще трябва да продам... Ще обърна внимание, обаче, на възможността мониторът да се обръща вертикално. Като се замисля, за някои неща наистина ще е много по- удобно.
                  При мен идеята е, как да се отърва от въпроса веднъж- завинаги или поне за обозримите 5-6 години. Нещо, което е "купуваш го и не го мислиш повече". Професионалните такъми, ще си ги мисли след време сама. Надявам се.
                  Останах неразбран по-горе, но то е понеже пиша неразбрано. Не и взимай нищо друго освен епъл. Не е по-лош от другите, а при еднаква конфигурация - не е и много по-скъп. Дори ако ти залипсва може да му качиш на виртуалбокс или на буткемп каквато искаш допълнителна операционна система.

Отношенията ми с епъл са добре известни от други теми тук, просто с тях съм като дежурен гинеколог в луксозен бардак, който вижда от труженичките само ъгли които замечтаните клиенти не виждат, рядко възползвайки се от (реалното) качество от което клиентите се възползват

Просто исках да си наясно какви други разходи ще последват. Защото ще последват. Както и да си наясно че епълите умират така както правят и всичко останало: по-качествено от другите, по-пълноценно, по-неспасяемо, по техен, неповторим начин . Та ако има в България някакъв "защитен план" - вземи го. Говоря за застраховка "заливане с вода" примерно, не само гаранция.
                  Последно редактирано от Goblin; 02-09-16, 17:00.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                    Някак очаквах самодоволните простащини да останат извън тази тема, но после се сетих за пречещите рампи за инвалиди и всичко си дойде на мястото.
                    Наистина ли има и чак такова изказване...И на кого му пречат рампите за инвалиди ?
                    0899 шест5313нула
                    За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                      Наистина ли има и чак такова изказване...И на кого му пречат рампите за инвалиди ?
                      Не е по темата, пито-платено.

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                        Изказването ми бе изтрито в една тема за Алпите и тамошните върхове.
                        Аз се изказах че не искам българските върхове да станат такива - с асфалтов път или въжена линия догоре и с рампи за инвалиди
                        Представи си примерно Кончето от темата на Вертер ама по алпийско австрийски
                        Land Rover Discovery II, V8 4.0
                        VW Golf VI variant
                        Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Правилно, инвалидите да мрат в ниското и да гледат върховете само на картинка, щото появи ли се рампа за тях по върховете - успоредно пешеходните маршрути за истинските мъже се минират и забраняват, и всички са длъжни да джиткат по рампите под страх от наказание.

Колега, не се чувствай длъжен да разкриваш всичката си душевна пустота наведнъж. По въпроса - в тази тема - до тук.
                          Последно редактирано от Goblin; 02-09-16, 17:50.

Коментар

Да се върнем на темата за Мак Бук а и изобщо за Епъл продуктите.

Според мен:

1. Няма по качествени продукти насочени към широк кръг потребители.
                            2. Няма по дълготрайни (и стабилни във времето) и по дуракоустойчиви продукти.

Всичко това си има цена:

1. Цена за придобиване (марката).
                            2. Цена за софтуер (ако няма безплатна алтернатива)

В България продуктите на Епъл не се харесват - високото грозде е кисело

Като пример ще дам сравнение между телефони базирани на Андроид и Айфон - на хартия Андроида има ХХХ пикселова камера и ХХ ядрен процесор - в пъти повече от Айфона а при употреба е в пъти по бавен и прави по лоши снимки.
                            Land Rover Discovery II, V8 4.0
                            VW Golf VI variant
                            Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Мисля темата никога не е била Apple vs Квотоидае, а как правилно да се придобие конкретен клас устройство с въпросната марка.

Коментар

Аз много мразя Епъл, ама имам два хАйфона и едни 12-инчов мак от последните. Ми това е създадено за работа и дори тъпак като мен може да се справи. Повечето програми ги има и за мак, а офисните се намират и без пари.
                                Просто създаденото за епъл върви перфектно. Съпоставим лаптоп от друга марка е почти същите пари, ако трябва да сме честни. Просто епъл нямат евтини варианти.
                                Не е за подц;еняване и факта, че батерията държи убийствено, спокойно си го пускам да работи на 42-инчовия ми телевизор а и знам, че има как да си го вържеш към някакъв супер монитор.
                                Повечето ми познати, които се занимават с графичен дизайн или каквото и да е от тоя род, просто казаха че след минаването на епъл са приключили с проблемите.
                                Инвестицията си заслужава и зарид нещо друго, машините им са толкова напредничави, че например брат ми още работи добре на лаптоп модел от преди пет години, а негов приятел със здраве си ползва от първите макбуци.
                                И да не подценяваме факта, че съм със супер бърз и добър лаптоп, който тежи 900 грама и се събира и в дамска чанта, защото сходната по параметри тошиба тежеше само 4 кила и ми беше тъпо да я нося навсякъде с мен. Струваше 3 бона и тя.

п.п.
                                Мое ти дам да пипнеш моя, ако искаш

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X