Обява

Свий
Няма добавени обяви.

WIN 10 - първи впечатления

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: WIN 10 - първи впечатления

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
    Мисля че и самият стремеж към прекалено privacy провокира повишен интерес към дадено IP. Просто времената са такива, ще свикнем. Нищо общо с Оруел.
    Туй го не разбрах - викаш да си "пооткрехна" некой и друг порт, че иначе ще съм "оперативно" интересен? Тук иде реч за съвсем различни неща.
    Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Зависи каква активност имаш, може и вече да си интересен. Нея по-трудно ще скриеш.

Коментар

Мисля че и самият стремеж към прекалено privacy провокира повишен интерес към дадено IP. Просто времената са такива, ще свикнем. Нищо общо с Оруел.
        Не знам какви са времената, но най-малкото, ми се струва че това не е нормално. Все едно някой да ти "висне на прозореца на къщата" денонощно. Как би реагирал? Предполагам че последното което би направил, е да си кажеш "ами такива са времената"...
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
          Все едно някой да ти "висне на прозореца на къщата" денонощно.
          Ми, не е все едно. Макар да прекарвам доволно много време пред компютъра, живота ми съвсем не се изчерпва само с това. Пък и ако някой ми "висне на прозореца" просто ще го "фрасна с лопатата" да падне. Аналогията е дръпване на щепсела или мрежовия кабел, ако ви е толкова притеснено. Аз Линукс просто няма за какво да ползвам към момента - почти ни един софтуер, с който работя, го няма на друго освен на Windows или евентуално MacOS.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Ми, не е все едно. Макар да прекарвам доволно много време пред компютъра, живота ми съвсем не се изчерпва само с това. Пък и ако някой ми "висне на прозореца" просто ще го "фрасна с лопатата".
            Животът ти може да не се изчерпва с компютъра ама това е същото като съображението че не се изчерпва в кухнята. Гадът седи от ВЪТРЕШНАТА страна на ВСИЧКИ прозорци - и в къщи, и на работа, и в колата, и в магазина.

Коментар

Той е самият прозорец... така пише на кутията със софтуера :-)))))))
              VPetrov.photography

Коментар

Има решение - Нокия с фенерче, в краен случай без, но и без ОС , задължително.

Т'ва към Ясен.
                подаръци за мъже от FACOM
                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Ми, не е все едно. Макар да прекарвам доволно много време пред компютъра, живота ми съвсем не се изчерпва само с това. Пък и ако някой ми "висне на прозореца" просто ще го "фрасна с лопатата" да падне. Аналогията е дръпване на щепсела или мрежовия кабел, ако ви е толкова притеснено. Аз Линукс просто няма за какво да ползвам към момента - почти ни един софтуер, с който работя, го няма на друго освен на Windows или евентуално MacOS.
                  Далеч съм от мисълта да обръщам темата линукс срещу уиндоус. Всеки използва това което му е удобно и му върши работа. И аз не използвам линукс или поне не и в чист вид.
                  Част от проблема е, че няма яснота каква информация се събира, за какво се използва, колко надеждно се съхранява и кога, подчертаваме не дали, а кога ще бъде изнесена (гепена) от "неподходящите хора".
                  За лопатата, уцели точно в десетката. Някаква подобна беше целта не предишния ми пост. Да подскажа, че на подобно събиране на информация не трябва да се гледа като на нещо нормално, а доколкото може да бъде "фраснато с лопатата".
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Да, темата не е Линукс срещу Уин, а е свобода срещу сигурност. Демек да свикнем с идеята, че оня с лопатата може да дойде пред прозореца.

Коментар

Какво мислите за Windows 10 Enterprise, по подразбиране е насочен към бизнеса и корпорациите, имали право при тази версия да изключват съвсем легално, въпросните шпионски наблюдения от Мaйкрософт, също така и да елеминираш всякакъв контакт към камерата и микрофона на съответния лаптоп и т.н.?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Животът ти може да не се изчерпва с компютъра ама това е същото като съображението че не се изчерпва в кухнята. Гадът седи от ВЪТРЕШНАТА страна на ВСИЧКИ прозорци - и в къщи, и на работа, и в колата, и в магазина.
                        И? На всичките тия места ми е прес "оня" дали някой ме гледа или не. Пак - това е избор. Шепселът си е все там.

И не, не е нормално, ама не виждам какво мога да направя по въпроса без да жертвам доволнно приличен процент от времето си да изследвам на къде какво тече и как да го спирам. Просто нямам това време, отнесено към риска на непукизма ми. Може би ако някой ден понеса щети от това ще гледам иначе на нещата.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да, темата не е Линукс срещу Уин, а е свобода срещу сигурност. Демек да свикнем с идеята, че оня с лопатата може да дойде пред прозореца.
                          По-скоро да свикнем с идеята да имаме лопата под ръка. Оня с лопатата в моя пример съм аз, а не наблюдаващия. Ако имам нещо чак толкова критично като работа, просто ще го върша на съответния компютър с липсващи съответните връзки към света. Лично друга 100% сигурна алтернатива не виждам.

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                            Какво мислите за Windows 10 Enterprise, по подразбиране е насочен към бизнеса и корпорациите, имали право при тази версия да изключват съвсем легално, въпросните шпионски наблюдения от Мaйкрософт, също така и да елеминираш всякакъв контакт към камерата и микрофона на съответния лаптоп и т.н.?
                            С файуруол може да спреш почти всичко, но не с вградения а с допълнителен.
                            Хардуерно може да се спре камерата и микрофона, може да се спрат и физически като ги откачиш или сложиш капаче.
                            И да Корпоративната версия на Уиндоус е истината, много малко неща НЕ могат да се постигнат с нея, според мен Уин е вече почти толкова ако не и повече способен за кустомизиране от колкото Линукс.
                            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                              Той е самият прозорец... така пише на кутията със софтуера :-)))))))
                              Е да. Едно време ни учеха на стихотворението за прозорчето към света.

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                              Има решение - Нокия с фенерче, в краен случай без, но и без ОС , задължително.
                              Пробвай да си движиш бизнеса с такъв телефон (ама без компютър!)

Да, темата не е Линукс срещу Уин, а е свобода срещу сигурност.
                              Свободата и сигурността вървят заедно. Както и навсякъде.

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                              Какво мислите за Windows 10 Enterprise, по подразбиране е насочен към бизнеса и корпорациите, имали право при тази версия да изключваш съвсем легално, въпросните шпионски наблюдения от Мaйкрософт, също така и да елеминираш всякакъв контакт към камерата и микрофона на съответния лаптоп и т.н.?
                              Малък си за да знаеш какво мисля за женските му роднини.

Накратко: имаш право да изключваш шпионските наблюдения съвсем легално, а Майкрософт имат право въобще да не ги брига какво си изключил.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Свободата и сигурността вървят заедно. Както и навсякъде.
                                Само че оценката и за двете е субективна и индивидуална. Я що народ си мрънка за "ония години в които имало за всички". Нищо че от моя гледна точка нито имаше, нито пък за всички.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X