Обява

Свий
Няма добавени обяви.

WIN 10 - първи впечатления

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: WIN 10 - първи впечатления

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
    Ейййй, тия бозаджии са от нагли по-нагли! Налага ми се да инсталирам Интернет експлорър на ХР-то а те не ми дават да свалям нищо! Била прекратена поддръжката на ХР и IE8, и понеже били много загрижени за безопасността на моя компютър, трябвало задължително да направя ъпгрейд до Win10. Да-да ама не [ATTACH=CONFIG]850180[/ATTACH]! Сега за срам и резил ще свалям IE8 от Арената!
    IE8 трябва да се забрани със закон, ако пък питаш мен. За какво ти е притрябвал точно той?
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Заради обозения сървър на НАП.
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Споделям проблема по точки:
        1. Аз почти индианец на тема компютри!
        2. Искам да инсталирам програма от даден производител, но ми излиза надпис, че този производител е блокиран и негови програми не може да се инсталират.
        3. Тръгвам да търся начин за деблокиране и всичко ме бута към ИЕ и неговите "туулс".
        4. Нямам ИЕ на десктопа и тръгнах да си сваля от МС и ядец - ъпдейтнете се безплатно до ВС 10 щот сме много загрижени за вас!
        5. ИЕ8 щот е най-пресния за ХР със СП-3.
        6. Нямам повече идеи!
        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
        Из "Златния телец"

Коментар

2. Искам да инсталирам програма от даден производител, но ми излиза надпис, че този производител е блокиран и негови програми не може да се инсталират.
          3. Тръгвам да търся начин за деблокиране и всичко ме бута към ИЕ и неговите "туулс".
          4. Нямам ИЕ на десктопа и тръгнах да си сваля от МС и ядец - ъпдейтнете се безплатно до ВС 10 щот сме много загрижени за вас!
          6. Нямам повече идеи!
          Ще трябва нещо по-подробно да обясниш - може би в друга тема. Но във всички случаи е добре да прочетеш първо системните изисквания на желаната програма...
          Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
            Темата е за WIN 10, но държа да отбележа, че всичко това написано по-горе е 100% валидно и за останалите версии с някои уговорки за WIN XP... там не всичко е така... Тоест да не останете с грешни впечатления, че WIN 7 e по-различен де...
            100% не, защото именно в интервала от 7 до 10 се случи цялата еволюция на технологиите за масово събиране на данни.

Ако в XP и даже във Виста (ако някой си я спомня) основен вектор на утечки бяха потребителските програми (кхм, браузър, кхм), в 7 и 8 средствата бяха вградени в ОС, а в 10 са главна, неделима и основна функция на ОС около която се върти всичко. Така че има разлика. Тя отразява два отделни прехода на бизнес-модела на Майкрософт и приятели: от продажба на софтуер, през продажба на услуги, до (в момента) продажба на данни. По същото време се случиха и двата прехода при Гугъл и подобните: от Реклама в безплатни услуги през реклама в услуги конкретно с твоите собствени данни до продажба на данни.

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
            А дали писалият статията ще спаси личните си данни с Линукс? Аз лично се съмнявам и в това.
            Самият Линукс почти не ти е враг. Да, трябва да си озаптяш софтуера който инсталираш, но изобщо казано това е възможно. Имаш поне шанс и някои го постигат.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            IE8 трябва да се забрани със закон, ако пък питаш мен. За какво ти е притрябвал точно той?
            Имам лоши новини за тебе - XP е ограничен до IE8 и ако го забраниш хората имат три пътя - Win10 (ако го преживеят), IE6 (веднага ще предпочетеш IE, друг браузър (ако знаят какво е това) или да бягат от Windows (ако имат накъде).

6. Нямам повече идеи!
            Не си на прав път ама не е зле наистина да напишеш какво искаш да направиш.

Коментар

А дали писалият статията ще спаси личните си данни с Линукс? Аз лично се съмнявам и в това.
              Всеки има право на лош вкус!

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                Само не казвай че един Андроид или едно Убунту не са в базовата си конфигурация досущ същата бърборилка като Windows 10. Ако си го мислиш - прекарай ги през един firewall logger.

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                  Това защото аз не вярвам на Линукс напълно, или защото авторът по-горе му се предоверява?

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                    Заради обозения сървър на НАП.
                    Обозения сървър на НАП Работи безгрижно и с най-новия IE. Мисълта ми е че всичко под IE10 трябва да се забрани със закон. А и поне пише че работи и с FireFox, та не виждам къде е екзистенциалния проблем.

ПП: То и Java-та в web страници трябва да забранят със закон, ама това е друга тема....
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

100% не, защото именно в интервала от 7 до 10 се случи цялата еволюция на технологиите за масово събиране на данни.

Ако в XP и даже във Виста (ако някой си я спомня) основен вектор на утечки бяха потребителските програми (кхм, браузър, кхм), в 7 и 8 средствата бяха вградени в ОС, а в 10 са главна, неделима и основна функция на ОС около която се върти всичко. Така че има разлика. Тя отразява два отделни прехода на бизнес-модела на Майкрософт и приятели: от продажба на софтуер, през продажба на услуги, до (в момента) продажба на данни. По същото време се случиха и двата прехода при Гугъл и подобните: от Реклама в безплатни услуги през реклама в услуги конкретно с твоите собствени данни до продажба на данни.
                      Както и ще да го наричаш ефекта и резултатите са едни и същи. Още от излизането на 10 съществената част от технологиите по въпроса вече си "живеят" в 7 и 8... Е, ако никога не си ги ъпдейтвал е друга работа... За логване на огнената стена си прав, пробвай и намери разликите между актуални версии на 7,8 и 10... ( за някои неща трябва и търпение... да не забравиш ;-))
                      VPetrov.photography

Коментар

Не може с лисицата да подадеш ДДС декларация, изрично написано - само ИЕ.
                        На ХР няма как нещо по-високо от ИЕ8, а СП3 не иска да слезе на ИЕ7.
                        подаръци за мъже от FACOM
                        промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          ...ПП: То и Java-та в web страници трябва да забранят със закон, ама това е друга тема....
                          И флаша, и флаша...
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                            И флаша, и флаша...
                            Това не е чак фатално, ама Java-та с ъпдейтите си и автоматичната промяна на сетингите си покрай тях е глобално зло! Отделно дето ползвам активно 3-4 софтуера, писани на Java и с абсолютно всичките е имало проблеми на някой етап. В момента например не ми работи DLNA сървъра - след последния Java ъпдейт просто спря и така и не намерих начин да го подкарам.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Само не казвай че един Андроид или едно Убунту не са в базовата си конфигурация досущ същата бърборилка като Windows 10. Ако си го мислиш - прекарай ги през един firewall logger.
                              Въпроса е да имаш избор. Информиран.
                              Аз за себе си имам отговор - както професионален, тъй и личен. Не ми е нужно той да съвпада с нечии друг.
                              Това защото аз не вярвам на Линукс напълно, или защото авторът по-горе му се предоверява?
                              Практиката показва, че точно тук има действие отколешната поговорка "гузен негонен бяга".
                              И всеки се засяга според височината на камбанарията си "Пре"-нещо си винаги е лошо. Тъй че - не се предоверявай, че някой се предоверява

Коментар

Мисля че и самият стремеж към прекалено privacy провокира повишен интерес към дадено IP. Просто времената са такива, ще свикнем. Нищо общо с Оруел.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X