Обява

Свий
Няма добавени обяви.

WIN 10 - първи впечатления

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: WIN 10 - първи впечатления

Windows 10 трие не само нелегален софтуер, но и напълно легален който Майкрософт просто са решили че не е съвместим. Включително такъв който можеш после пак да си инсталираш от същия дистрибутив и пак да работи.

И да, Windows за много цели е неизбежен. И ако с Либреофис криво-ляво (ама именно криво-ляво) можеш да замениш Word, то за Ексел няма никакъв напредък.
    Либреофис прави някои неща, гнумерик прави малко повече, ама и двете общо могат около 1/3 от редовно ползваните функции на Ексел. Лично мен много не ме интересува но има сума хора от чиято работа завися и изобщо не искам да останат без Ексел.

Аз пък по цял ден вися във виртуална машина. И не е защото много искам.

Приказките за свобода са хубаво нещо докато не тръгнеш да "освобождаваш" околните преди те да са осъзнали ползите от свободата.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      ..то за Ексел няма никакъв напредък.
      Либреофис прави някои неща, гнумерик прави малко повече, ама и двете общо могат около 1/3 от редовно ползваните функции на Ексел. Лично мен много не ме интересува но има сума хора от чиято работа завися и изобщо не искам да останат без Ексел....
      KingSoftoffice ?
      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
      Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
      Суперспам - спама на суперите

Коментар

Разглеждано е. Ако ти върши работа - свиркай си.

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
          Границите на познанията всеки си ги определя сам. И на свободите си, че да се върнем в темата.
          Ако си вадиш ляба с ворд и ехцел - ич и компутур ти не требе.
          Мда, Марица-та и Аскота-та са далеч по-удобни, така ли?

Коментар

И аз минах към 10ката, но направо с нов компютър. Първите впечатления са за лек и бърз (няма да коментирам квадратния дизайн, явно дело на известен кубист). До тук два проблема - като сменям езика се сменя за всички отворени приложение, а не само за текущото. Така беше за версиите преди 7. Документ в .txt на кирилица, както и SA dictionary ми се отваря на маймуни. Правих всичко препоръчано от Майкрософт и разни форуми - добавих езика (български) още в началото, ъпдейтнах language package-а, сменях шрифтове и скриптове - нищо. Някой да се е сбълсквал с този проблем?
            По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Без име20151230202806.png
Прегледи:1
Размер:44.3 КБ
ID:5697358
              Това тук така ли са ти ?

Коментар

Жив да си! Стана! Благодарско!

Коментар

Първоначално публикуван от VHS Преглед на мнение
                  Жив да си! Стана! Благодарско!
                  Това и на XP (ако вече не съм тотално забравил) и на 7-цата е точно същото и на същото място. Демек не е нещо ново.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ами 10ката заедно с лаптопа смени старото РС с ХР вкъщи, пък на служебния лаптоп съм със 7ца и не помня това да съм го сменял и на двете. Може да и съм забравил. Преди малко пък не щеше да тръгне DVDто. От disc management всичко изглежда ок, драйвера е актуален. Само цъкнах на device manager-а и без да цъкам нищо повече и сам тръгна. Направо ме върнаха в Уин 95 дето за всичко трябваше да търсиш драйвери...

Коментар

Че не си ги сменял не значи че не са там. Ако си ги купил инсталирани, обикновено си е сменено. На 7-цата е точно на същото място настройката:
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:lang.png
Прегледи:1
Размер:53.3 КБ
ID:5697376
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от VHS Преглед на мнение
                        ...като сменям езика се сменя за всички отворени приложение, а не само за текущото...
                        В настойките на клавиатурата има опция да помни езика за всяко приложение и си става както досега.
                        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                          В настойките на клавиатурата има опция да помни езика за всяко приложение и си става както досега.
                          Намерих го, благодаря!

Коментар

С нов компютър съм,но си предпочетох WIN7 Ultimate,мaшинaтa е мощнa откъм процесор и видео и със скоростa нямa проблеми.Компютърджийте с инстaлирaнето бяхa с негaтиви към 8 и 10,с Ultimate съм нa лaптопa и съм много доволен ,ползвaм го от 5 години почти ,с един ъпгрейд отпреди 4дни зaрaди некоректно рaботещ youtube!
                            Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

За загубеняци от старата школа, свикнали да си сменят клавиатурните подредби с цтрл+шифт - под бозицаХ си е цяла експедиция да стигнеш до таме:
                              Start > Settings > Time & Language > Region & Language > Additional date, time and regional settings > Change input method > Advanced settings > Change language bar hot keys > Change Key Sequence
                              Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Аз пък все си мислех , че с десен бутон върху езиковата икона става.
                                А да попитам - как освен с мишока и цтрл+шифт може, че съм от загубеняците.
                                подаръци за мъже от FACOM
                                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X