Обява

Свий
Няма добавени обяви.

локална мрежа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: локална мрежа

БТК-то (техниците им де) май преди го ползваха доста тоя "Бишоп", то имаше и друго име, обаче не го помня вече
    Hristo Draganov
    http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

FLY FREE
      ако спазиш елементарните правила за снадката, които ти казаха колегите няма да имаш никакви проблеми. И разлика няма да усетиш. В някои случаи директното снаждане на усуканите двойки е по-добре от такова със 2 rj-45 и муфа между тях. Муфите на пазара ни са буклуци, изпълнени по най-невъобразим начин. Е, сигурно има и скъпи и качествени, ама горния вариянт е по-добър и защото по лесно ще го изолираш и от атмосферни условия. Мога да добавя само, че има опция да капнеш малко тинолче след като усучиш кабелите. И ще караш така до другия път който ти срежат кабела. Тогава повтаряш процедурата. Аз за съжаление съм със 3 надки от рутера ми вкъщи до офиса. Още си опъвам 10mb/s (не mbps!).
      А разстояния между 2 точки на повече от 150метра по меден кабел за пръв път чувам. Явно техниката е напреднала за 2-3 години от както не работя в доставката на интернет )

Коментар

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
        Колеги, с цялото ми уважение но се заизреждахте да пишете глупости, с изключение на Рибаро ! Като не разбирате не бързайте да пишете ами по скоро изчакайте и прочете а не да давате предположения и то със тон все едно всичко ви е ясно . За това форума почва да се пълни със безмислени писаници и правилните мнения не се чуват .

Цитат 1 :

1 - Пълна глупост ! УТП кабела се снажда без проблем, добре е да се запази усукването но дори и да не се запази не е проблем ако трасето е до 80-100 метра ! За външни снадки се използва Бишоп а не изолирблант .
        2 - Теоритично ще влоши предаването между 2 те устройтва но в случая за 20 метра трасе няма да има абсолютно никакви загуби или промени във времетраенията .
        3 - Глупост на квадрат ! ( справка точка 1 и 2 ) .
        4 - Нали знаеш разликата между по принцип и дефакто ?

Кво значи нямаш грижи ? Ами като не сработи кво правим ? Утре като си пусна 300 метра трасе без да съм оставил витки за евентуално поставяне на суич, понеже съм чел мнението на компетентен колега от форума и то не сработи ? Кво правим ?

Че и гаранции ...
        Колега,
        По кой стандарт се разрешава снаждането?
        По кой се разрешава полагането на UTP/FTP кабел за връзка между сгради? По въздуха? Висящи?
        Максималното разрешено разплитане на UTP/FTP кабел Cat. 5 е 13 мм и то не по средадата на кабела, а при патчпанелите.
        Максималното разрешено разстояние е 90 м! В този размер не влизат патч кабелите.
        А, забравих, при спазване на стандартите някои хора дават 25 г. гаранция...
        Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
        Discovery 2.5 TD5 2000 EX
        Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

Първоначално публикуван от Barbaron Преглед на мнение
          Колега,
          По кой стандарт се разрешава снаждането?
          Защо според теб се произвеждат снадки ?
          По кой се разрешава полагането на UTP/FTP кабел за връзка между
          сгради? По въздуха? Висящи?
          Чувал ли си за SFTP кабел с носеща проволка ? Мхм, точно, за висящи трасета .
          Максималното разрешено разплитане на UTP/FTP кабел Cat. 5 е 13 мм и то не по средадата на кабела, а при патчпанелите.
          Ако трасето е по късо от 80 метра спокойно можеш да не спазваш това правило а може и да се направи снадка като се запазва усукването, някой ако има интерес мога да покажа как става . На таква снадка и аз ще дам гаранция 25 г .

Максималното разрешено разстояние е 90 м!
          Клега, когато говориш с цифри нека те да бъдат точни !
          The maximum Cat 5 UTP cable segment length is 100 meters
          Фенери, sorbe.bg, реглаж на преден мост

Коментар

Ако трасето е по късо от 80 метра спокойно можеш да не спазваш това правило а може и да се направи снадка като се запазва усукването, някой ако има интерес мога да покажа как става . На таква снадка и аз ще дам гаранция 25 г .
            Ако не ти представлява проблем, аз имам интерес. Благодаря предварително! (пък може и само линк да дадеш, ако ти е по-лесно)
            Макар, че досега често ми се е налагало да правя снадки (най-вече защото човека решил, че този компютър вече няма да е там, ами ще е на другия край на стаята), винаги ги правя с розетки поне Cat5e. Разбира се за външно положен кабел категорично избягвам да правя снадки по какъвто и да е начин.
            Hristo Draganov

Коментар

Колегата е прав за 90-те метра, тъй като при структурно окабеляване, дължината на патч кабелите след патч панелите или кросконектите се добавя към общата дължина на сегмента. А за "снадките" , аз снадки за външно полагане не съм виждал. Кейстоун жаковете са за монтиране в розетки по стените и в патч панели. Другото е "уидорма" .

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
                Ако не ти представлява проблем, аз имам интерес. Благодаря предварително! (пък може и само линк да дадеш, ако ти е по-лесно)
                Макар, че досега често ми се е налагало да правя снадки (най-вече защото човека решил, че този компютър вече няма да е там, ами ще е на другия край на стаята), винаги ги правя с розетки поне Cat5e. Разбира се за външно положен кабел категорично избягвам да правя снадки по какъвто и да е начин.
                Нямам апарат в момента да направя такава снадка и да снимам, другата седмица като ми остане време ще го направя но отнема около половин час на снадка .
                Фенери, sorbe.bg, реглаж на преден мост

Коментар

Нямам апарат в момента да направя такава снадка и да снимам, другата седмица като ми остане време ще го направя но отнема около половин час на снадка .
                  А, не се занимавай щом е толкова трудоемко, ще продължавам да си ги правя вътре с розетки, пък отвън да не снаждам - така и за мене е по-лесно, пък и клиента ще е по-доволен
                  Hristo Draganov

Коментар

Защо според теб се произвеждат снадки ?

Чувал ли си за SFTP кабел с носеща проволка ? Мхм, точно, за висящи трасета .

Клега, когато говориш с цифри нека те да бъдат точни !
                    Колега,
                    има стандарти и система "Нагласенко". Аз признавам стандартите. Който иска да работи по "Нагласенко".
                    Размерите на кабела са така както съм ги дал. Не случайно съм написал без патч кабелите. Повече няма да споря. Разплитай си кабела където искаш. Живеем в свободна страна.

Коментар

Колега,
                      има стандарти и система "Нагласенко". Аз признавам стандартите. Който иска да работи по "Нагласенко".
                      Размерите на кабела са така както съм ги дал. Не случайно съм написал без патч кабелите. Повече няма да споря. Разплитай си кабела където искаш. Живеем в свободна страна.
                      А защо се правят стандарти замислял ли си се? Най-вече защото не може да си професор по всичко. И за да не се правят тъпи грешки. Да ти кажа ли каква е квалификацията на 90% от "кабелджиите"? Каквито са им и заплатите.

На един мислещ човек, с достатъчно технически познания в съответната област, стандарти не му трябват. Той е в състояние сам да си направи изводите кое, как и защо, и какви последствия би имало от действията му. И това движи света напред.

На доста хора тук джипките са им далеч от стандартите. И това за добро или лошо е - сам прецени.

Пак правим от мухата слон. В случая, и с клещи да ги увие, пак ще работи.

И защо мислите че снадки с розетка вредят по-малко от качествено запояване, изолиране и минимално разплитане? Има си физични закони, и те не се интересуват от стандарти. Те си играят по техните си правила.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        А защо се правят стандарти замислял ли си се? Най-вече защото не може да си професор по всичко. И за да не се правят тъпи грешки. Да ти кажа ли каква е квалификацията на 90% от "кабелджиите"? Каквито са им и заплатите.

На един мислещ човек, с достатъчно технически познания в съответната област, стандарти не му трябват. Той е в състояние сам да си направи изводите кое, как и защо, и какви последствия би имало от действията му. И това движи света напред.

На доста хора тук джипките са им далеч от стандартите. И това за добро или лошо е - сам прецени.

Пак правим от мухата слон. В случая, и с клещи да ги увие, пак ще работи.

И защо мислите че снадки с розетка вредят по-малко от качествено запояване, изолиране и минимално разплитане? Има си физични закони, и те не се интересуват от стандарти. Те си играят по техните си правила.
                        Ако ги нямаше стандартите и всичко се правеше на "око" с тел, пирон, клещи и др. ние по една гайка нямаше да можем да завием...

Коментар

Ако ги нямаше стандартите и всичко се правеше на "око" с тел, пирон, клещи и др. ние по една гайка нямаше да можем да завием...
                          Да съм написал някъде "на око"?

Стандартите са за ширпотреба, и за съвместимост. И в стандартите има куп компромиси, и по отношение на надеждност, и по отношение на цена, и по отношение на техническо ниво.

А и до тях се стига въз основа на експерименти. Както между другото сме стигнали и до по-голямата част от знанието изобщо.

Има ли стандарт за качеството на сигнала, закъснения и т.н. в тазличните типове мрежи? Май има, и за мен това е миродавно. Всичко друго е събективизъм. Има различни кабели с различни качества, прекарват се при различни условия и един куп други неща. Еми тия 90м (или колкото са там, не помня вече) са дадени с цел гаранция че ще работи, при зададените пак в стандарта условия. И вътре има предостатъчно запас.

Как се преценява - еми мериш със съответната апаратура, ако разполагаш с нея, иначе - до 90м, и толкоз.

И не ми разправяй, че ако имаш кабел 92м, ще тръгнеш да слагаш междинен суич. Дали пък няма да пробваш и ако има проблем, тогава да го направиш? Аз бих пробвал. И при това ди гарантирам че в 99% от случаите ще работи без никакъв проблем.

Капацитета на кабела зависи от дължината му, закъснението също. Обаче, докато на закъснението не можеш да влияеш (или можеш, но в много малка степен), то ако сложиш кабел с по-нисък капацитет (демек по-качествен), директно ограничението, породено от капацитета на кабела отпада. Тоест е нужно по-малко презастраховане, от гледна точка на стандарта. От там - съобразявайки се само със закъснението, трасето може да е по-дълго.

Изобщо ако всичко беше по стандарт, щяхме да живеем в един по-стандартен свят, по-подреден и чистичък, но по-интересен - едва ли.

В природата стандарти няма. А ние, барабар с всичките си стандарти и "високи" технологии, неможем да създадем и един прост бацил. А в природата всичко се пробва. С цената на всичко. И по-съвършено нещо от нея не сме, и никога няма да сътворим.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Не помня да съм казвал, че с розетка е по-добре или по-зле или каквото и да било - аз ги правя така, защото така ми пасват нещата, не за друго

И аз съм на мнение, че стандартите са хубаво нещо и трябва да се спазват

Аз предлагам вече да спрем с тия спорове (и без друго те са безкрайни), на колегата вече му решихме проблема, което беше по-важното
                            Както е казал поета - пийте, яжте и си носете новите дрехи (пък снадките кой как ще ги прави си е негов избор (дали ще спазва стандартите или не имам предвид)

Айде, лека и доходна от мене
                            Hristo Draganov

Коментар

Кабелът който е за външен монтаж по принцип има няколко изолации , допълнителна ширмовка от станиол и специално въже за по добра якост при опън , както и метално жило за екраниране на буксите.
                              Не е желателно да се удължава , особенно ако е на дълго разстояние.

Съвет: или нов кабел , който в случая трябва да го направи специалист , тъй като има определена последователност и е така нареченият прав или кутия водонепроницаема с евтин суич със захранване , което от своя страна пък ще вдигне качеството на връзката.

Ако все пак ако ще се крипват букси , то те трябва да са екранирани / с метална обвивка , а не само прозрачни / и единичното жило от екранировката да се запои над съединителната розетка или удължител. При тази връзка обаче колкото и добре да е изолирате възникват проблеми и клеясване на изводите. Временно може да карате , но задължително трябва да се помисли за друг вариант.

Коментар

Един подпис на колега от форума е много подходящ за вашите спорове:
                                "Любителите са построили Ноевия ковчег. Професионалистите са построили Титаник"
                                Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X