Обява

Свий
Няма добавени обяви.

локална мрежа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: локална мрежа

Първоначално публикуван от Стефан ERA Преглед на мнение
    гарнация ти давам,че ако не е български и е категория 5 кара 250 метра без загуби.

Колега, за какви мрежи говориш..., 250 м сегмент аз досега не съм виждал работещ, максимума, който аз съм постигал е 120м и то с ФТП кабел. 250 звучи меко казано несериозно... Ако пускаш телефон или домофон по него - може и да стане, но за ethernet - силно се съмнявам.

P.S.: Да не говорим, че стандартите за максималния сегмент на такава мрежа, както спомена колегата по-горе, са 100м, и то не случайно.

Коментар

За най обикновен категория 5 и то на кюбс,не е нещо специално,проверено е много пъти.Явно суичовете ви са слабички,еля пък,ако ми пуснеш допълнително захранване и 300 ще закараш без проблеми.
      TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
      Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
      Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
      Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Първоначално публикуван от ribaro Преглед на мнение
        Колега, за какви мрежи говориш..., 250 м сегмент аз досега не съм виждал работещ, максимума, който аз съм постигал е 120м и то с ФТП кабел. 250 звучи меко казано несериозно... Ако пускаш телефон или домофон по него - може и да стане, но за ethernet - силно се съмнявам.

P.S.: Да не говорим, че стандартите за максималния сегмент на такава мрежа, както спомена колегата по-горе, са 100м, и то не случайно.
        +1

Пресен пример отскоро - свързваме две съществуващи мрежи с кабел UTP Cat6 (), разстоянието (между две сгради беше) излезна някъде към 110-120 м (не си спомням точно, но беше малко повече от 100 метра) - мрежата си работи без проблем, дори на 1 гигабит, обаче ейтака за спорта решихме да го замерим с мрежов анализатор (което е много различно от мрежов тестер) - някои характеристики въобще не отговаряха и резултата съвсем не беше такъв, какъвто трябваше да бъде, НО въпреки това мрежата работи някак си. Обаче съм далеко от мисълта, че ще опънеш 200 метра UTP или FTP кабел и ще работи безпроблемно, и то без да слагаш репийтъри на около всеки 100 метра Виж, с коаксиален кабел (когато все още беше на мода ) съм стигал и до 210-220 метра, при теоретично възможни 185 ..., но тогава мрежата вече започва да работи нестабилно.

Всъщност доста се отклонихме от проблема на колегата, но все пак и тези наши приказки не са излишни вярвам
        Колега, с тези 20 метра нямаш никъв проблем - свързвай кабела (било с розетка, с усукване, или запояване - няма чак толкова значение) и си готов
        Hristo Draganov
        http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Честно казано никога не съм се и опитвал да правя такива сегменти, тъй като има стандарти, които избягвам да заобикалям по каквито е да било причини. Но въпреки всичко ми стана интересно, какви ли са параметрите на една такава мрежа - propogation delay и т.н.

Коментар

За най обикновен категория 5 и то на кюбс,не е нещо специално,проверено е много пъти.Явно суичовете ви са слабички,еля пък,ако ми пуснеш допълнително захранване и 300 ще закараш без проблеми.
            Докато съм писал и колегата Стефан ме е изпреварил

Какво значи силен и слаб суич? Такова животно НЕМА
            Суича си е суич, и си работи на определено напрежение
            Не може на суич, който работи примерно на 5 волта, да му пуснеш 15 волта, и по този начин три пъти да му увеличиш характеристиките, т.е. на 5 волта кабела ще е до 100 метра, обаче на 15 волта, кабела вече може да е три пъти повече, т.е. 300 метра
            Гореописаната от мен мрежичка от двете страни беше със суичове (няма да казвам марката, че да не стане реклама, но суича е от сериозните на пазара), които си се захранвант на 220 волта (вътре го преобразува естествено, но мисълта ми беше, че не са от тези с външните адаптери).
            Hristo Draganov

Коментар

Честно казано никога не съм се и опитвал да правя такива сегменти, тъй като има стандарти, които избягвам да заобикалям по каквито е да било причини.
              И аз така, тъй като фирмата, в която работя бих казал доста сериозно се занимава с мрежи, и подобно изпълнение с 200 метров сегмент например би било голяма излагация за нас , а пък после ако клиента иска и сертификация на мрежата, какви ли резултати ще излезнат на WireScope ... не ми се мисли
              Те тези стандарти хората не са ги написали ейтака, щото са нямали какво да правят
              Hristo Draganov

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
                Докато съм писал и колегата Стефан ме е изпреварил

Какво значи силен и слаб суич? Такова животно НЕМА
                Суича си е суич, и си работи на определено напрежение
                Не може на суич, който работи примерно на 5 волта, да му пуснеш 15 волта, и по този начин три пъти да му увеличиш характеристиките, т.е. на 5 волта кабела ще е до 100 метра, обаче на 15 волта, кабела вече може да е три пъти повече, т.е. 300 метра
                Гореописаната от мен мрежичка от двете страни беше със суичове (няма да казвам марката, че да не стане реклама, но суича е от сериозните на пазара), които си се захранвант на 220 волта (вътре го преобразува естествено, но мисълта ми беше, че не са от тези с външните адаптери).
                Ама то проблема не е във волтажа според мен, а в капацитета и в закъснението.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Преди всичко е в силата на сигнала и неговото затихване с увеличаването на дължината, но отделно има и неща като propagation delay, които не могат да се решат с "надуване" на волтажа. Физика, кво да правиш .

Коментар

Преди всичко е в силата на сигнала и неговото затихване с увеличаването на дължината, но отделно има и неща като propagation delay, които не могат да се решат с "надуване" на волтажа. Физика, кво да правиш .
                    Баш!
                    Hristo Draganov

Коментар

Добреее,на мен не ми се чеше езика,въпросът беше че на 20 метра и да се намали някой показател едва ли човека,ще го усети,това,че пребило 3-5% от пакетите,те за тва са суичове,а не хъбове,да се оправят.Неказвам,че трябва да се работи на такива метражи,но аз лично поне 3 пъти съм пускал мрежи на разстояние около 200 метра и си работят вече 5-6 години и зима и лете,не съм мерил затихвания ,фронтове и кви ли не щуротии,ама за 20 лева ланка и кабел,толкова
                      п.с. а преди 10-на години сега си спомних като изграждахме едно кметство,то беше в две сгради,използвахме кат.5 един господ знае какъв модел е бил тогава,и между двете сгради пускахме и телефонна централа,поне за 50 абоната беше май,и отделно 10 мбитова мрежа,разастоянието беше поне 300 метра и досега си работи и са ни викали за 10 години 1-2пъти за проблеми в конекторите от много вадене и слагане.Тва е реалният живот.
                      TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
                      Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
                      Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
                      Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Добреее,на мен не ми се чеше езика,въпросът беше че на 20 метра и да се намали някой показател едва ли човека,ще го усети,това,че пребило 3-5% от пакетите,те за тва са суичове,а не хъбове,да се оправят.
                        И аз съм на това мнение. Че то даже и 80-100 метра да беше кабела, вероятно пак щеше да работи и снаден някак си.

Айде стига толкоз, че озадачихме колегата
                        Hristo Draganov

Коментар

Колеги, с цялото ми уважение но се заизреждахте да пишете глупости, с изключение на Рибаро ! Като не разбирате не бързайте да пишете ами по скоро изчакайте и прочете а не да давате предположения и то със тон все едно всичко ви е ясно . За това форума почва да се пълни със безмислени писаници и правилните мнения не се чуват .

Цитат 1 :

1 - Не се допуска снаждане.
                          2 - Предлаганото решение от колегата ще влоши значително качествата на кабела.
                          3 - Трябва да се подмени.
                          4 - По принцип извън сградата трябва да оптика.
                          1 - Пълна глупост ! УТП кабела се снажда без проблем, добре е да се запази усукването но дори и да не се запази не е проблем ако трасето е до 80-100 метра ! За външни снадки се използва Бишоп а не изолирблант .
                          2 - Теоритично ще влоши предаването между 2 те устройтва но в случая за 20 метра трасе няма да има абсолютно никакви загуби или промени във времетраенията .
                          3 - Глупост на квадрат ! ( справка точка 1 и 2 ) .
                          4 - Нали знаеш разликата между по принцип и дефакто ?

До 200-300 метра нямаш грижи,действай.
                          Кво значи нямаш грижи ? Ами като не сработи кво правим ? Утре като си пусна 300 метра трасе без да съм оставил витки за евентуално поставяне на суич, понеже съм чел мнението на компетентен колега от форума и то не сработи ? Кво правим ?

гарнация ти давам,че ако не е български и е категория 5 кара 250 метра без загуби
                          Че и гаранции ...
                          Фенери, sorbe.bg, реглаж на преден мост

Коментар

Колеги много Ви благодаря за изказаните мнения.Дискусиятя беше много полезна за мене.Съжалявам за различните мнения и за пререканията между вас Признавам си че не знам какво е това Бишоп .Но ще го навържа и изолирам дано да работи.Ако неща не ми се понрави ще сменя целия кабел.
                            Лека вечер на всички

Коментар

"Бишоп", по подобие на "Тиксо", "Гидоре" и още куп имена на фирми, пуснали на пазара нов продукт, станал в последствие популярен и наричан с името на фирмата, е гумена лента, която след разтягане и навиване върху каквото и да е (в случая кабелна връзка) се самовулканизира.
                              Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                              Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                                "Бишоп", по подобие на "Тиксо", "Гидоре" и още куп имена на фирми, пуснали на пазара нов продукт, станал в последствие популярен и наричан с името на фирмата, е гумена лента, която след разтягане и навиване върху каквото и да е (в случая кабелна връзка) се самовулканизира.
                                +1

Мисля, че беше някакъв вид суров каучук. Имам в офиса една ролка, утре ще погледна кой го произвежда и ще проверя от къде е купен.
                                Аз не вярвам в чудеса!
                                Разчитам на тях!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X