Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прехвърляне от VHS в цифров формат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Прехвърляне от VHS в цифров формат

Първоначално публикуван от BAlexandrov Преглед на мнение
    Аз камера нямам, нито адаптор така че ако някой се сети за нещо конкретно ...
    Провери по заложните къщи ако искаш да си купиш. Иначе в по-добрите фотостудия. Без да правя реклама, но "фото Венчо" на М.Луиза се хвали че има всичко за тази цел. прехвърлял съм там от друг носител и е много точно момчето.
    успех!!

Коментар

Първоначално публикуван от BAlexandrov Преглед на мнение
      Аз камера нямам, нито адаптор така че ако някой се сети за нещо конкретно ...
      Опитай в някое фото, но ги питай с какъв софтуер работят, с каква резолюция ще е оцифрянето и всичко, което се сетиш. После ми кажи, за да ти кажа дали си струва или да търсиш по-добро.

Коментар

Имам 8мм камера Сони !!!
        Трябва да ми пратиш касетата и ще ти е запиша , ама съм доста далече от София !
        Ако решиш , си поемаш траспортните разходи на куриера , ДВД-то ще е подарък от мен

Коментар

Ценна ми е касетката, затова не искам да я поверявам по куриери и т.н.
          Ще разпитам във фотостудия ама в момента съм без кола, до две седмици трябва да е готова :-|
          Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Ако няма къде да прехвърлиш, пусни ми лично съобщение.
            Мога да ти помогна.
            Show must go on!
            LZ1VES

Коментар

Аз успях най-сетне - копирах го в едно фото срещу х-л Плиска. Качеството е добро /самия филм е от аматьорска камера и не е кой-знае какво качество/, става за 3 дена /пращат ги някъде/ и цената е 16 лв за 1 час. На мен 1:15 ми го направиха на 4 GB DVD размер 768х576 30 fps.

Коментар

Записът ти да не е бил NTSC? Система PAL е 720/576 25fps. А качеството трябва да е като на касетата. Възможно е да загубиш минимална част от кадъра вляво и вдясно и на някой по-стар ДВД плеър да не ти тръгне.

Коментар

Нямам идея какъв е бил
                  Доволен съм...

Коментар

Колеги, с това се занимаваме. Разполагаме и с Телекино за прехвърляне на киноленти-8, 8S, 16 и 35 мм. Видеомонтаж, корекции, екранни менюта с чаптъри на определени сцени.....

Коментар

Извинявам се че се намесвам,но и мен ме интересува темата.По-точно как мога да го направя сам.

Коментар

Първоначално публикуван от rampy Преглед на мнение
                        Извинявам се че се намесвам,но и мен ме интересува темата.По-точно как мога да го направя сам.
                        Ами зависи от какъв формат по-точно искаш да прехвърлиш. Ако искаш да свалиш материал от някоя камера, която има 1394 изход или т.н. "DV out" ти трябва еиднствено firewire карта и кабел. Продават се във всеки компютърен магазин за около 10лв някъде. Някои от по-новите дънни платки имат вградени в тях така че провери дали твоето няма. След като си се оборудвал ти трябва някаква програма за обработка на видео. Ако не си се занимавал с нещо такова преди ти препоръчвам да си инсталираш Sony Vegas или някоя от по-новите версии на Adobe Premiere примерно CS2 или CS3. В краен случай става и Windows Movie Maker
                        Ако път трябва да свалиш материал от камера, която няма firewire, а само S-Video или друг изход те съветвам да потърсиш студио или някой който има кепчър с такъв вход, защото принципно те са малко по-скъпи и не са масово разпространени.

Ако имаш въпроси питай
                        Warp. Timewarp.
                        Grand Cherokee WG 2.7 CRD BFG A/T
                        LZ1VAS

Коментар

Много благодаря за изчерпателния отговор!Имам видео VHS и кепчър и връзката е осъществена,но явно програмата която използвам ( Inter Video ) нещо не я бива.Записва няколко минути и спира.

Коментар

Най вероятно файловата система на диска ти е FAT32 - в такъв случай максималния размер на файл, който да можеш да създадеш е 2ГБ, което от своя страна става много бързо, ако качваш в DV avi. Решението е следното: 1. от настройките на програмата избираш някакъв друг вид компресия - по желание и 2. сменяш файловата система на диска на NTFS.
                            Warp. Timewarp.
                            Grand Cherokee WG 2.7 CRD BFG A/T
                            LZ1VAS

Коментар

Първоначално публикуван от Piero Преглед на мнение
                              Колеги, с това се занимаваме. Разполагаме и с Телекино за прехвърляне на киноленти-8, 8S, 16 и 35 мм. Видеомонтаж, корекции, екранни менюта с чаптъри на определени сцени.....
                              Колега интересуваме цена за прехвърляне от 8мм лента на ДВД. Поздрави
                              [SIZE=4][COLOR=#ff0000]ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА![/COLOR][/SIZE]

Коментар

Първоначално публикуван от pneumothorax Преглед на мнение
                                Решението е следното: 1. от настройките на програмата избираш някакъв друг вид компресия - по желание и 2. сменяш файловата система на диска на NTFS.
                                И двете са абсурдни! Абсолютно!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X