Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Антивирус. Каква?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Антивирус. Каква?

В моя вариант за защита съм избрал смесен вариант между Panda Cloud Cleaner (безплатна, за общо сканиране и чистене на по-леки досади) и Malwarebytes Anti-malware (също безплатна, за сканиране и защита от *ware). До сега смея да твърдя, че съм безкрайно доволен.

Преди това бях заложил на аваст, но от както ми пусна един spyware, който си играх два дена да гоня и чистя спрях да се занимавам с безплатни антивируси.

Коментар

Първоначално публикуван от DBRS Преглед на мнение
      Малко бъркате с това Лични и Служебни.

Има ценни данни и те се нуждаят от защита.
      Там където няма ценни данни, то и защита не е нужна. Кой как ще се защитава е като избор на бронежилетка.

...
      Нищо не бъркаме, ама нямам нерви да обяснявам. Като си дефинираш правилно "Личен" и "Служебен" компютър ще схванеш що НЕ бъркаме изобщо като ги делим.
      И не е вярно, че като няма ценни данни не е нужна защита- днес няма, утре пак няма, но може след 2 месеца да кача важно инфо на тоя компютър и ми трябва поне минимална защита.

Коментар

... Там където няма ценни данни, то и защита не е нужна. Кой как ще се защитава е като избор на бронежилетка.
        ...
        Не е съвсем така. Може да нямаш особено ценни данни, ама да си ползваш компа за онлайн банкиране. Освен това, не мисля, че е добра идея да допуснеш някой да ти постави компа под контрола си. Де не вземат в някой момент да ти почукат на вратата "компетентните" органи, защото през твоя компютър някой е правил нещо някъде си ...
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от mstef Преглед на мнение
          ... да кача важно инфо ...
          ето, сам си написал границата и определението а Чавдар по-долу го е додефинирал.(отделно "важно инфо" всеки го разбира различно)

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Не е съвсем така. Може да нямаш особено ценни данни, ама да си ползваш компа за онлайн банкиране. Освен това, не мисля, че е добра идея да допуснеш някой да ти постави компа под контрола си. Де не вземат в някой момент да ти почукат на вратата "компетентните" органи, защото през твоя компютър някой е правил нещо някъде си ...
          Дали ще ти зомбират компа можеш да следиш и с firewall,
          А досега, комп от който се банкира, да няма на него ценни данни не съм виждал

накратко - няма ли ценни данни/действия правиш си ограничен акаунт и си действаш и без антивирус. През 2-3 месеца за 5 мин. възстановяваш от имидж и пак.

пп
          по отношение на безплатната "защита". Бихте ли ползвали безплатен СОД ?
          Последно редактирано от DBRS; 04-05-14, 18:02.
          байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
          Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
          Суперспам - спама на суперите

Коментар

... по отношение на безплатната "защита". Бихте ли ползвали безплатен СОД ?
            Абсолютно да! Защото платеният обикновено идва след като апашите са си заминали ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
              Абсолютно да! Защото платеният обикновено идва след като апашите са си заминали ...
              Безплатния сигурно изобщо няма да доиде, защото и бензина струва пари

Коментар

пп
                по отношение на безплатната "защита". Бихте ли ползвали безплатен СОД ?

Това ми хареса , но за разлика от безплатния СОТ безплатната антивирусна поне върши някаква работа.
                Темата от къде тръгна и накъде отиде...
                Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

Да, интересно е развитието.
                  Определено има какво да се научи.
                  Моят лаптоп има далеч не такива претенции. Няма никакви данни за онлайн плащания и подобни.
                  Не го и ползвам ежедневно.
                  Антивирусна, колкото да има.
                  Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Трябва си антивирусна.. Дали безплатна или платена, задължително е да има.. Всеки си знае къде сърфира и в повечето случаи, при мен лично, отварям два мейла, два форума, фейсбук и тва е.. Хубаво не ровичкам из тъмни сайтове, но вирусите и по мейл вървят.. Във фейсбук пък са на мода.. Да не говорим, че някой може да си предостави флашката за сваляне на семейни снимки, някоя mp3ка, филмче и други..

Коментар

А тука малко не съм съгласен... По-добра "антивирусна" от културна употреба на Интернета няма! Доказано в боя - от почти десет години не съм слагал такова животно на домашната си машина. За служебните съм по-съгласен, че е задължителен.

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                        А тука малко не съм съгласен... По-добра "антивирусна" от културна употреба на Интернета няма! Доказано в боя - от почти десет години не съм слагал такова животно на домашната си машина. За служебните съм по-съгласен, че е задължителен.
                        Може да си много култирен и все в един момент да ти се наложи да посетиш някои ,лош, саит. Отдвлно, че никои не знае, като кликне на някои линк в гугъл какво ще му се отвори.
                        Да си внимателен, значи да ползваш 10 тина проверени саита, като абв гбг гмаил, и едва ли не да не тършиш в гугъл, защото не се знае какво може да излезе....

Коментар

Има достатъчно много алтернативни браузър за които няма скрипт вируси или пък имат добър sandbox през който да браузваш "лошите" сайтове. Както казах - въпрос на култура и навици, поне когато става дума за домашен компютър.

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                            Има достатъчно много алтернативни браузър за които няма скрипт вируси или пък имат добър sandbox през който да браузваш "лошите" сайтове. Както казах - въпрос на култура и навици, поне когато става дума за домашен компютър.
                            Би ли споделил, кой браузър е за предпочитане пред Гугъл?
                            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                            Из "Златния телец"

Коментар

Аз лично си ползвам напълно щастливо Chrome. С клавишна комбинация ctrl+shift+n изкарва конзола за safe browsing или т.нар Incognito mode (режим "инкогнито") който си работи точно като sandbox - няма скриптове и cookies, няма и addon-и така, че реално няма какво да зарази Chrome. Ако свалиш вируса и го стартираш разбира се ще се заразиш - това вече е до опит и до ползване на верните сайтове. По-горното може да те спаси само от някой web вирус.

Коментар

Благодаря!
                                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                                Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X