Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за термо паста?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за термо паста?

Първоначално публикуван от evelinster Преглед на мнение
    Старата паста се чисти много добре с парцал или хартия напоен с wd40.
    Възможно е, не съм пробвал, тъй като досега все съм успявал да я почистя по моите си начини ...
    Принципно, ако пастата не е втвърдена, може и със салфетка да се изчисти, няма проблем.
    Hristo Draganov
    http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Някои пасти се чистят със спирт. Ако не, би трябвало толуол да се справи, макар че до сега не ми се е налагало.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ъъъ...таковата...може ли да обясните, като на невежа каква е тази термо-паста, къде се намира и за какво служи...?
        По отношение на охлаждането проблема съм го решил, като под крачетата на лаптопа подлагам стари запалки(или нещо друго), за да го повдигна-така вентилаторчето почти не се включваТака Dell-a започва шеста година без проблеми, пък да видим колко ще изкара
        много автомати-слаби резултати!

Коментар

Да доста интересна тема стана! А беше питане само за термо паста!
          Преди се занимавах с ремонт на компютри, но само настолни. При смяната на вентилаторите и радиатора съм ползвал пастата която е в комплекта и досега не съм имал проблеми с клиентите! Но лаптопи никога не съм разглобявал, пипам ги софтуерно и ако имат проблеми, веднага хората ги пращам на сервиз за почистване!
          В лаптопа всичко е наблъскано и една грешка може да опържи някой чип! Та затова пуснах темата! Но ще се свържа тези дни колегата HD да се разберем кога ще му е удобно!
          Но след известено време ще се престраша да го отворя и пак ще ми трябва мнение за читава термо паста!
          P.s
          Бях чел някъде, че при използването на сгъстен въздух в обратна посока на въздушният поток носи само негативи, отколкото да помогне!
          Последно редактирано от Marin Stoyanov; 24-11-13, 11:39.
          OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Между радиатора и чипа стои това. Осигурява по-добър термичен контакт между двете.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Между радиатора и чипа стои това. Осигурява по-добър термичен контакт между двете.
              Ок-вдянах
              То тВа си го имаше и преди няколко десетилетия, но не знаех, че е добре да се сменява...?Радиатора се стяга към чипа, предполагам?И на колко време е препоръчително да се сменява?И има ли доказана марка паста, за да не се получи влошено охлаждане след смяна на оригиналната?
              много автомати-слаби резултати!

Коментар

Хубавите термо-пасти не спичат и не се сменяват. Особено имайки предвид експлоатационният живот на тая техника в днешно време - остарява преди да и изтече гаранцията...

По темата "каква термо-паста". Аз съм доволен от продуктите на тия. За съжаление не се намира по нашите магазини.
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Повечето пасти стават, последно бях взел най-скъпата (към 3 лв май беше ) от магазин за радиочасти тук в града - перфектна е, бяла е на цвят.
                  Hristo Draganov

Коментар

Тънкият момент е, че оригинално в доста от машините не слагат бяла пасата. В мобилен компютър даже изобщо не помня да съм виждал такава.
                    Е, пастите които съм посочил са от тия, за "първоначално вграждане".

От бялата се продават и много боклуци.
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                      Тънкият момент е, че оригинално в доста от машините не слагат бяла пасата. В мобилен компютър даже изобщо не помня да съм виждал такава.
                      Е, пастите които съм посочил са от тия, за "първоначално вграждане".

От бялата се продават и много боклуци.
                      Така е, и аз май не съм виждал оригинална бяла, ама те нищо не разбират производителите
                      Оригинално най-често е сива.

И все пак - читава бяла паста е много по-добре от оригинална, но стара и втвърдена сива ...
                      Hristo Draganov

Коментар

Първоначално публикуван от ikristiqn Преглед на мнение
                        ...слагайте и малко грес, за всеки случай и направо си запишете преди това номера на някой сервиз.
                        Повече няма да пиша в темата.
                        Честно не разбирам къде е проблема... Сериозно не разбирам...

Коментар

Режете и ползувайте от старите транзистори, термопастата в тях наистина ги надживява.
                          А тези простотии се правят от името на всички ни.
                          Даника
                          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Ай не се побърквайте де
                            Термопаста има във всеки смислен магазин за електронни компоненти, примери : tpetrov, elimex, wikiwat. нарочно съм ги написал на латиница, излизат лесно в Гугъл. Не вярвам да е реклама, все пак са конкурентни вериги
                            Във Викиват и Тодор Петров със сигурност има читава паста, която не засъхва след 2 седмици, тая от Елимекса не съм я проверявал лично.
                            Има и по почти всички магазини за компютри, друг е въпроса, че там много обичат "силвър" измишльотините, които в повечето случаи за никакъв чеп не стават.

За всеки случай да кажа пак - слага се ПО МАЛКО! Тук принципа на Мечо Пух е крайно противопоказен. ЗНам, че е писано, но е напомняне, което винаги е полезно

П.П. И да, не е точно евтина пастата, но за непрофесионална употреба, 5-10 грама стигат за доста време.
                            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

А знаете някъде да има лепяща паста, различна от AS за 40 лева?

Коментар

Farnell, TME, MOUSER. Много видове.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X