Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Asus K55VD-SX656 - ще ми свърши ли работа ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Asus K55VD-SX656 - ще ми свърши ли работа ?

Интересно ,защо почнаха масово да влагат дискове с ниска скорост във масовите лаптопи?

Коментар

Re: От: Asus K55VD-SX656 - ще ми свърши ли работа ?

Първоначално публикуван от tu304 Преглед на мнение
      Интересно ,защо почнаха масово да влагат дискове с ниска скорост във масовите лаптопи?
      Защото на времето един евтин лаптоп беше над 1000 лева - в момента има и по 500лв - как се постига? ами слагаш гадна евтина матрица, гадна кутия, бавен евтин диск, процесор и готово. Иначе няма как да стане. Валидно е за всички лаптопи на цена около 1000 лева. Те за това горят като пуканки и дисплеите им нямат нито цветове, нито ъгъл, нито резолюция. Сега според разликата в цените от около 1000 лева може да се слжи по добро процесорче или повечко рам или някакъв малко по добър диск.

Коментар

По-бърз диск - по-висока консумация на ток, по-голяма нужда от охлаждане и по-голяма нужда от защита, а и по-къс живот. По-бавен диск - по-непретенциозен, по-тих, по-хладен и по-малък консуматор на ток. Единственият вариант, който е по-добър е SSD. Има време докато го докарат до това да се слагат на всеки лаптоп. Всъщност мисля, че няма да има лаптопи до тогава, но както и да е.

Коментар

В магазинчето два от три НОВИ лаптоп-а идват със счупени дискове, на под шест месеца експлоатация. Тенденциозно е втора употреба висок клас лаптопи да са в пъти по-здрави и работоспособни, отколкото новите в ценови клас 500-1000 лв. I.Stoyanov - изборът ти не е лош, дано да имаш късмет.
          ;-)
          Grand Cherokee I - 5.2 - супер беше!
          нула 999 нула 3 нула 9 нула 3

Коментар

Първоначално публикуван от ikristiqn Преглед на мнение
            I.Stoyanov - изборът ти не е лош, дано да имаш късмет.
            Дано!
            Относно старото и новото ще кажа - сеедно 20 годишна американска кола и чистонов японски кютук. Салон, безброй екстри и благинки, които ги няма в днешните автомобили са безпорен факт при американците за качеството на материалите да не говорим, проблемът е един - годинките или колкото и екстри да имаш мине ли време започват да отпадат и да създават само проблеми, докато новото си е ново. Особено от джапански произход - простичко ма здраво. И най - вече в гаранция. Да не се налага, но при Асус гаранцията важи и имат доста добра база в България. А какъвто и да е "космически " лаптоп над 3 години няма нищо. Все пак - колата и втора ръка да е ремонтно пригодна (части бол), само който не е търсил вентилатор за конкретен модел лаптоп, не дай боже по -стар не знае какво е!
            Като го пипна ще споделя

Поздрави!

Коментар

Ей.. Що не казвате, че не съм се похвалил . От няколко седмици ползвам Asus N56V,
              - алуминиев корпус;
              - процесор i5 с подсветка на клавятурата (мого важно за мен)
              - 8gb рам, с тенденция да стане 16 ;
              - видео карта Nvidia GEFORCE 750m;
              - невероятен звук от "Bang & Olufsen " + фабричен суббуфер
              - и най-важното и якото в цялата ситуация Full HD (1920x1080)/Wide View Angle LED Backlight, Anti-glare

Машината е с win7 и все още съм в екстаз . FullHD матрицата е нещо невероятно, особено в комбинация с глеър- препоръчва на всеки, който иска да се наслади на рални цветове виждащи се от всеки ъгъл. Засега съм го товарил най-много с HDR снимките, но пак не е на 100%. Абе направо не съм вярвал, че може да има така добре направена машинка. Всичко е изпипано, доставя ми удоволствие да работя на него. Чертежите на Wolidworks са по-детайлни отколкот наживо. А между чертежите барвам някоя друга снимка на Photoshop, като работата е невероятно приятна с цветовете които предава матрицата. За звука няма да коментирам - най-добрия за лаптоп и не само . Горещо ПРЕПОРЪЧВАМ на всеки, който е на мнението, че е по-добре 500 кинта отгоре, но да получи 1000 пъти повече. Вярвайте ми - ВСЕКИ път когато стартирам машината и ми се зарежда началния екран с някоя готина фотография се ухилвам до уши и се чудя, защо досега не съм се снабдил с нещо подобно. Ами това е като цяло, аа щях да забравя единствения и може би най-съществен недостатък - ЦЕНАТА , но пък кеф цена няма
              Последно редактирано от Preslav Peychev; 17-11-13, 01:18. Причина: празни бели полета в текста, изникнали от преправяне на шрифт :)

Коментар

Е супер да ти е честит!
                Казваш няма проблеми със седмицата?
                На мен ми трябва лаптоп за AutoCad ,Solidworks и от време на време WoT.
                Как се представя със загряването?
                На колко ти стъпи в крайна сметка всичко + доставка?
                Поздрави!
                Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

Първоначално публикуван от nbajani Преглед на мнение
                  Е супер да ти е честит!
                  Казваш няма проблеми със седмицата?
                  На мен ми трябва лаптоп за AutoCad ,Solidworks и от време на време WoT.
                  Как се представя със загряването?
                  На колко ти стъпи в крайна сметка всичко + доставка?
                  Поздрави!
                  - загряване - такова НЯМА . Машината, както вече казах е са алуминиев корпус или поне повечето е от алуминии, което подпомага значително топлоотдаването в резултат на което лаптопа няма никаква склонност към греене. Дори в последни дни го натоварвам максимално - 3D чертежи на Solid, в същото време докато чертая съм пуснал Photoshop да наглася сериино снимки, а между другото Opera-та стои отворена с някое радио и разбира се отворена началната страница на форума - да не изпусна нещо . Скайпа, и торент агента също работят. Така по 5-6 часа на ден. Температурата е непоклатима, под лаптопа няма игорели повърхности, отгоре му не може да се пържат яйца и най-лошото НЕ става да се топлиш през зимата .
                  С риск да се повторя ще препоръчам FUllHD матрицата, за чертежи се е УтепаЛА

Поздрави !
                  п.п. за невероятния звук споменах ли

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X