Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Asus K55VD-SX656 - ще ми свърши ли работа ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Asus K55VD-SX656 - ще ми свърши ли работа ?

Здравейте, съвсем спешно ми трябва мнение и наблюдения в/у въпросният лаптоп - Asus .
    Бюджета е крайно ограничен до 1200лв. Лаптопа ще се ползва главно за AutoCAD - най-вече в 2D, Photoshop и някоя друг фото редактор + някой софтуер за диагностика . Спрях се на него главно заради добрия процесор, което според мен е решаващо за горните програми. Въпросът ми е дали ще ми свърши работа. Игри няма да играя, няма да изкарвам пари с него, трябва ми за лекциите по основи на конструирането и CAD ...
    Само да спомена, че ще го взема с 8GB. Ram, за в бъдеще му мисля и едно SSD.
    Резулюцията и "прозрачния" джам не ми допадат, ама пълно щастие нЕма..
    Te това е помагайте имам 24 часа за избор

Поздрави !

п.п. дали ще грее доста ?
    Последно редактирано от I.Stoyanov; 05-10-13, 22:25.

От: Asus K55VD-SX656 - ще ми свърши ли работа ?

Да. добро машинка Няма да е комфортно като на настолен компютър с 22 инча монитор примерно.

Коментар

Re: Asus K55VD-SX656 - ще ми свърши ли работа ?

То избор голям нямаш, взех скоро един такъв за приятел. Добре направена машина. Грее колкото и другите с тези данни. В този ценови клас и аз бих си взел такъв, матрицата горе долу бива.

Коментар

От: Re: Asus K55VD-SX656 - ще ми свърши ли работа ?

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
        То избор голям нямаш, взех скоро един такъв за приятел. Добре направена машина. Грее колкото и другите с тези данни. В този ценови клас и аз бих си взел такъв, матрицата горе долу бива.
        Ами г/д съм се насочил правилно. Ще го поръчвам

Коментар

Бих стоял на страна от i7 лаптопи - греят, както по-горе казаха, а и ако имаш нужда от по-сериозен performance по-добре десктоп машина. Каквото и да ти плямпат ако имаш мобилен процесор на 3 gghz и стандартен такъв, стандартният ще е реално по-бърз. Обмисли обема на RAM паметта, ако ще бичиш Photoshop. Някои ефекти я ползват активно!

Коментар

Историята с десктоп машината ми е абсолютно вярна. Ама как да я нося с мен в университета и всеки уикенд към къщи!? Няма друго решение на задачата. Ясно ми е, че за тези пари няма нищо сносно, но засега това осрана на дъното на джоба , а без компютър съм за никъде.
            * работих на acer i3, 4ram и 710 видео карта. Вършеше работа, ана беше Acer и за 200 лв по -малко от Асусчето.
            * каточели това е единственото решение на задачата

Поздрави!
            п.п. по -скоро търсех някой със сходна машина. Просто да даде отзиви - на хартия е едно, а на масата друго, срокът е до днес вечерта. Утре лаптопът ще е поръчан
            Последно редактирано от I.Stoyanov; 06-10-13, 08:11.

Коментар

Не съм ползвал точно този модел, но съм ползвал четри-пет Asus-а и съм поддържал още десетина... Много здрави магарета са. Малко са странни като функционалност, но са адски здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                Не съм ползвал точно този модел, но съм ползвал четри-пет Asus-а и съм поддържал още десетина... Много здрави магарета са. Малко са странни като функционалност, но са адски здрави!
                - е те т'ва ме интересува

Благодаря на отзовалите се, ще го поръчам, пък дано да се улучи

Коментар

Добре де, хора, защо ползвате кад и шоп на 1366 пиксела...
                  То за интернет е неудобно, камо ли за работа...
                  Десктопа кво не ти аресва? За тези пари какво ще сглобиш... и не с измислени видеокарти, ами някоя подходяща
                  Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                    ...
                    Десктопа кво не ти аресва?..
                    - вече спименах "леко" ми е обемен да го влача с нен всяка седмица по 300 km...
                    Питането е за конкретния ЛАПТОП, знам какво може да се направи за тези пари. Ма на ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е да е мобилно. Тъй, че за тези пари май май друга сделка няма.

Поздрави!

Коментар

За тези пари на дали ще намериш с добра матрица с по голяма резолюция, според мен също е малка, това е резолюция за 13 инча. Обаче в този ценови клас ми се струва, че всички са с нея.

Коментар

Я погледни laptop.bg форума. Там продават един Lenovo W700 за 1000лв. Той в момента му иска 1080, ама започна от 1200. Били са 2 лаптопа и са ги взели двама. Единия се продаде там някъде, та тоя изчака да се продаде първия и го пусна по-скъпо, ама още си го къта. Та 17" матов, 1920х1200, Core 2 Extreme X9100 процесор, 8GB RAM, nVidia Quadro FX3700М (това е с ядро на GeForce GTX 280M и няма нищо общо с ...10 нещо си и освен това е точно за CAD/CAM), 2 харда, wacom дигитайзер до тъчпада, че и гаранция. Изобщо голяма благинка за твоята цел а и са много корави машини. Предлагай му 1000лв и го вземай.
                        Ако 17" ти идва много си още по-лесен. Търси си HP 8510w или 8530w - вървят по 500-600лв.
                        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Свърши тая, поръчах Асуса. Вероятно единственият проблем ще е резулюцията и евентуално шайни матрицата. ма да видим. Все пак няма да чертая сувалки!?

Поздрави!
                          п. п. леновото не е лошо, ма е на 4 години, пък и HP никога вече!
                          Последно редактирано от I.Stoyanov; 06-10-13, 22:02.

Коментар

... пък и HP никога вече!

Би ли споделил, защо е такова мнението за НР и с какъв модел е горчивия опит?

Коментар

Честито, не е толкова шайн матрицата, за HP не си прав, предложените от колегата модели са много добри, матрицата им е слънце, лошото е че са старички, леновото също е много добро, ако ти трябва процесор обаче ще ти се сторят малко слабички.

п.с. Имаше на времето едни павилиони които си бяха проблемни, най вероятно от тях се е опрарил, другото е, че висчки HP в този ценови клас са със отвратителна матрица - няма цветове и свети като крушка - което разбира се във високата серия е отсртранено и юзърите се радват на хубяви дисплеи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X