Здравейте, един от компютрите в офиса ми почна да грее и да намирисва на топяща се пластмаса. Фирмата от която го купувах преди
5 години май, или я няма или са на море, но не ги намерих на телефоните (не съм ги и търсил последните две години). Отворих компютъра, видях, че вентилатора на захранването нещо не върти, бодро го демонтирах и изприпках до близкия магазин за такива чарколяци, където имаше 3000 вида вентилатори със същия размер. Взех някакъв "бързооборотен и по-силно духащ", за да го сложа, отрязах наполовина жиците на стария, защото беше директно запоен за платката на захранването, отрязах и кабелите на новия наполовина, вързах ги черна с черна и червена с червена, изолирах, включих компютъра да пробвам дали - духа като реактивен самолет, сглобих бодро всичко, включих и...
Windows XP тръгва да зарежда, проблясва син екран, заради който се наложи да правя клип и captions от него с телефона. Ето какво показва:

върти, върти, стига до такъв екран:

каквато и да опция да избереш, проблясва горният син екран, стига до долното меню и "рециклира" по същия начин.
Според мен няма никаква логика това да е от смяна на вентилатора (напр. неподходящ вентилатор на захранването
), притеснявам се да не съм изгорил нещо по кЮмпютъра като съм го включил да видя дали се върти вентилатора ?
Иначе по захранването нямаше видими следи от стопено, изгоряло и т.н.

върти, върти, стига до такъв екран:
каквато и да опция да избереш, проблясва горният син екран, стига до долното меню и "рециклира" по същия начин.
Според мен няма никаква логика това да е от смяна на вентилатора (напр. неподходящ вентилатор на захранването

Иначе по захранването нямаше видими следи от стопено, изгоряло и т.н.
Коментар