Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с PC - Захранване, Харддиск или дънна платка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Проблем с PC - Захранване, Харддиск или дънна платка

Съжалявам. Много отдавна нямам ПС не ми е нужно и ползвам само лаптоп. Нека колегите се изкажат те имато по богат опит с по новичкия хардуер.

Коментар

От: Проблем с PC - Захранване, Харддиск или дънна платка

Аз пък съм точно с Интелски чипсет на Асуско дъно Но е от 2011-та и е дърт.
      axlastro, ако само клавиатурата ти е проблем, а тя както гледам е безжична, може USB приемникът да не е достатъчно чувствителен и сложен на заден порт на компа, просто да не му стига "обхват". Аз така разкарах една мишка по тази причина. Да не стане заради клавиатура да хвърлиш целия комп. Е, ако си му намислил неминуем ъпгрейд е друг въпрос

Коментар

Ако в БИОС сложиш USB Legacy support и USB for DOS на Enabled ако има такива, ще ти разрешът проблема.Принципно USB for DOS е disabled по подразбиране

Коментар

Първоначално публикуван от viperr Преглед на мнение
          Ако в БИОС сложиш USB Legacy support и USB for DOS на Enabled ако има такива, ще ти разрешът проблема.Принципно USB for DOS е disabled по подразбиране
          USB for DOS не намирам, Legacy-то е пуснато.
          На Front Panel-а я засича и мога да си влизам в BIOS-a, но като я включа в задните портове не ще. Самия порт обаче работи, защото под Windows клавиатурата работи на всички портове.
          Александър

Коментар

Re: Проблем с PC - Захранване, Харддиск или дънна платка

Аз отдавна не ги следя но нали имаше една драма за новата версия на УСБ портовете. Под Уиндоуса вече си има емулатор, а допълнителните портове ги слагат старичките, че по ефтинко

Не знам дали това е проблема, просто гледахме за едно приятелче и ми направи впечатление. Другото е самия порт да не работи добре.

Коментар

Ами не знам от какво е. На всички портове отзад (те са 6) не ми засича клавиатурата преди да зареди уиндоуса. Като го зареди няма проблем. Като я включа отпред я засича. Самите портове работят и най-странното е, че като включа клавиатурата в USB HUB-a на монитора, я засича под БИОС-а, така че подозирам, че по някаква причина не подава захранване отзад или знам ли и аз какво. Предполагам и това е въпрос на диагностика.
              Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                Ами не знам от какво е. На всички портове отзад (те са 6) не ми засича клавиатурата преди да зареди уиндоуса. Като го зареди няма проблем. Като я включа отпред я засича. Самите портове работят и най-странното е, че като включа клавиатурата в USB HUB-a на монитора, я засича под БИОС-а, така че подозирам, че по някаква причина не подава захранване отзад или знам ли и аз какво. Предполагам и това е въпрос на диагностика.
                Ако ще сменяш дъното, асус или гигабайт... Интел не го препоръчвам... вече...

Коментар

Не е захранване, ами е поддръжка на USB 1, каквато клавиатурата явно се води. Пропуснали са да инициализират root hub за задните портове или са го инициализирали, ама само за USB 2 и 3. Предните явно са през друг root hub или даже през обикновен hub някъде при тях. А обикновените хъбове (като тоя на монитора) се инициализират сами и транслират всичко към режима, на който са свързани към компютъра. Т.е. устройства USB 1, 2 и 3 компютърът ще ги вижда като USB 3. Или 2, колкото може хъбът.

Коментар

Това добре, ама понякога я засича и на задните портове, макар и в много редки случаи.
                    Александър

Коментар

Бъгове в БИОС не си ли виждал?
                      Ако има нова версия го таковай и може да се оправят.

Коментар

Флашната е последната версия. Подозирам, че не подава достатъчно напрежение към задните портове и оттам се получава проблема. Важното е, че другите ядове се оправиха и да чукна на дърво, вече втора седмица работи стабилно.
                        Александър

Коментар

Нищо не пречи проблема да е в клавиатурата .... То не че е проблем де.

Коментар

Задните USB винаги имат достатъчно ток, защото са на дъното директно.
                            Според може би проблема е както се спомена по-горе USB 1.1 и USB 2.0.

Коментар

Флашната е последната версия. Подозирам, че не подава достатъчно напрежение към задните портове
                              Това че е последна е добро начало, но не е гаранция. А напрежение и ток - досега не съм попадал на клавиатура, която да харчи над 100ма и токът да е проблем. Това хард-дискове, CD-устройства, модеми - случвало се е.

Първоначално публикуван от knifeman Преглед на мнение
                              Задните USB винаги имат достатъчно ток, защото са на дъното директно.
                              То и това не е гаранция, ама за клавиатура не е чак толкова важно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X