Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с PC - Захранване, Харддиск или дънна платка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с PC - Захранване, Харддиск или дънна платка

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
    Сега - на първо време да Ви кажа, че машината ми е в гаранция и мизерниците са ми хакнали някакви лепенки.
    Това означава, че мизерниците знаят какво са заровили вътре. Такъв компютър по определение е проблемен.

Коментар

Типичен пример как си купувате "котка в чувал"...
      Не купувам от места, където не ми дават гаранция върху всяка една част, описана поотделно.

Но нищо - човека се е опарил - дай да видим как да му помогнем, а той просто ще знае, че при тез няма сми да стъпва повече.
      Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Може ли да ми препоръчате един евтин и читав ups, на мен той си ми трябва така или иначе.

Тия забавяния може да съм ги причинил аз , защото нещо цъках по време на проверката и ми се стори, че развърта ДВД-то и тогава се появяват тези забавяния. Чекдиск не показа никакви проблеми, както и seatools. Засега машината се държи и не е забивала, а информацията се архивира на външен диск.

П.П. Софтуерен проблем , ама как софтуерен проблем ще причини недостигане на машината след това? Да не би хард диска да има някаква защита и при ресет да не зарежда известно време от него?
        Евтин UPS - има различни за около 120-130 лева. Трябва ти такъв с един бърз изход (под 100 ms) и един или два бавни (до 1-2 секунди).

Лично аз имам добър опит с "APC Back-UPS CS 350VA" модела. Ползвал съм три на три различни машини и се държат нормално. Батерията вътре може да се смени срещу 30-35 лева (китайска) или за 80 лева (оригинална). Модела и е същия, като за СОД панелите, телефонните централи или подобни съоръжения. За съжаление UPS-а е малко по-скъп - вървят около 180-190 лева.

В отговор на П.П-то... Това, че не ти стартира нормално след забиване е проблем на дъното, но като казвам проблем - не е повреда, а проблем. Всяко по-евтино (да не казвам други думи...) си го има, като драма. След забиване просто извади кабела от захранването и изчакай десетина секунди да се разредят добре кондензаторите... След това пробвай пак - трябва да бачка.
        Последно редактирано от господин никой; 25-03-13, 11:33. Причина: смислова добавка...

Коментар

Може ли да ми препоръчате един евтин и читав ups, на мен той си ми трябва така или иначе
          За около 100-на лева този - Аварийно захранванe UPS PowerWalker VI 650SE VA. За 200лв или повече, както е написал колегата APC или Eaton /MGE/.
          2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
          2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
          2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Може ли да ми препоръчате един евтин и читав ups, на мен той си ми трябва така или иначе.

Тия забавяния може да съм ги причинил аз , защото нещо цъках по време на проверката и ми се стори, че развърта ДВД-то и тогава се появяват тези забавяния. Чекдиск не показа никакви проблеми, както и seatools. Засега машината се държи и не е забивала, а информацията се архивира на външен диск.

П.П. Софтуерен проблем , ама как софтуерен проблем ще причини недостигане на машината след това? Да не би хард диска да има някаква защита и при ресет да не зарежда известно време от него?
            Пак да повторя. Щом вече няма лепенки, носи го го някъде на диагностика... Наистина решението на проблема е в някои от 3-те компонента описани в заглавието, но да ги смениш и 3-те е равностойно на нов компютър...

И пак. Виж си кондензаторите. Проблемът с не включването на ПЦ много често е свързан с тях...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
              Пак да повторя. Щом вече няма лепенки, носи го го някъде на диагностика... Наистина решението на проблема е в някои от 3-те компонента описани в заглавието, но да ги смениш и 3-те е равностойно на нов компютър...

И пак. Виж си кондензаторите. Проблемът с не включването на ПЦ много често е свързан с тях...
              Да поясня, защото се заговори за кондензатори - след забиване машината стартира , но спира на loading operational system..... Влизам в Bios и там ми засича хард диска. Изключвам за 5 минути и всичко си е наред. Огледах кондензаторите и не видях да са надути.
              Александър

Коментар

Да поясня, защото се заговори за кондензатори - след забиване машината стартира , но спира на loading operational system..... Влизам в Bios и там ми засича хард диска. Изключвам за 5 минути и всичко си е наред. Огледах кондензаторите и не видях да са надути.
                Ами за мен имаш 2 варианта.
                1. Почваш да сменяш нещата едно по едно... След последното което каза в тази последователност -кабели на HDD, HDD, Захранване, Дънна платка
                2. Носиш го на диагностика, казват ти какъв е проблема (ама не за 120 лв ) после най-добре да си купиш проблемния компонент, защото както се разбра "твойте хора" за по-малко от седмица няма да ти свършат работата, а компютъра ти е спешен...

Коментар

Е, колко да е спешен, то една седмица почти мина.
                  2018 KIA Sportage 1.6T AWD GT Line
                  2007 AUDI A6 3.0TDI S-Line Quattro
                  2007 HOMDA FMX 650

Коментар

Тука с този комп стана ужас. Няма ли от кого да вземеш 1 твърд диск назаем ида сложиш 1 win на него. Работи 2-3 дни значи диска е/ по нагоре те посъветваха и кабелите особенно Сата кабела, като загрее може да става хлабав и лоша връзка и проблеми безброй./Изобщо тия пари за захранване ще си ги спестиш даже ще си нарпавиш диагностиката сам. 2 кабела единя за ток-а другия за Сата -та и чужд диск. Ако не е диска е рамта. Някой в темата беше написал да тестваш с 1 рам платка. Аз никъде не видях да пише да си преинсталирал. Вземи 1 диск друг и сложи 1 операционна система.Накичи си всичко по нея и си работи, и ще излезне дупка от този заек повярвай

Коментар

Аз имам втори диск, който в момент е в кутия и се ползва като външен бекъп, но нищо не пречи да го пъхна вътре. Тия дни ще взема кабелаци и ще пробвам. Не изключвам проблема да е бил и софтуерен, защото след щателно изчистване и обнояване на драйвери и грешки в регистъра за момента не съм имал никакви проблеми. Засега мисля, че темата се поизчерпа и ще пиша след като направя предложените от колегата по-горе действия, а именно смяна на кабели и смяна на основния хард диск. Може да взема и един мултицет да измеря напрежението при натоварване.
                      Александър

Коментар

Може да взема и един мултицет да измеря напрежението при натоварване.
                        Няма смисъл. Там интересните неща се мерят с осцилоскоп.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Няма смисъл. Там интересните неща се мерят с осцилоскоп.
                          Не за пръв път му го казваш
                          Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Благодаря за помощта. Засега сложих Хард диска на другия SATA порт и преместих модулите на паметта на белите слотове. Естествено преинсталирах операционната система на чисто и засега не съм имал никакви проблеми. Единственото, което продължава да ме дразни е, че когато включа клавиатурата отзад, при стартиране машината не я разпознава и не мога да вляза в БИОС-а. Операционната система я разпознава и работи. Когато я включа отпред - няма проблеми. Пробвах да изключа всички USB джаджи и пак прави същия проблем. Предполагам, че е възможно проблемите да идват от дънната платка. В този ред на мисли - моля да ми препоръчате наистина читава дънна платка на LGA 1155 с някой от новите чипсети (Z77 например). Просто ми се иска да имам машина, която да търпи надграждане в близките няколко години.
                            Александър

Коментар

Re: Проблем с PC - Захранване, Харддиск или дънна платка

Ако аз си взимах за мен щеше да е дъно единственно от INTEL или ASUS - просто това са дъната от които съм най доволен.

Коментар

От: Re: Проблем с PC - Захранване, Харддиск или дънна платка

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                                Ако аз си взимах за мен щеше да е дъно единственно от INTEL или ASUS - просто това са дъната от които съм най доволен.
                                Аз към тях съм се насочил. Някой конкретен модел в добро съотношение цена-качество?
                                Александър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X