Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с компютъра.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с компютъра.

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
    Ако нещо се държи на магия по дъното рано или късно пак ще загине.
    С 2 думи съветът ти е да изчакам? Човека ми обясни че ако е проблем с дъното от компонентите които имам почти нищо смислено скъпо няма да влезе в нова машина.
    Ще го мъча с по- малко памет засега пък ще видим.

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
    1GB DDR 400MHz = 40 лв, въпреки че с 1ГБ уин 7 няма да е много на кеф

П.С. Много странен ми е този майстор. За такива проблеми има една процедура, наречена диагностика... Тестват се компонентите 1 по 1, памет, видео, ХДД... докато не се открие компонента които дава ERROR...
    Ами ще му е точно толкова кеф колкото преди 2 дена. Не съм забелязал да е фрапиращо бавен. В смисъл че засега си ме устройваше. Понеже сигурно се занимаваш професионално с дейността и си максималист.
    За майстора- дълга тема. Различни майстори, различни клиенти, различно заплащане, различно време за услугата, различно отношение...Всеки търси компромис някакъв.
    Благодаря за бързата реакция но го оставям да втаса известно време.
    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

По скромното ми мнение, за WIN 7 абсолютния минимум памет е 3GB, а към днешна дата нормалното количество памет е 8GB.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        По скромното ми мнение, за WIN 7 абсолютния минимум памет е 3GB, а към днешна дата нормалното количество памет е 8GB.
        Така де ... ама ако колегата беше с 8 гб рам нямаше да ни пита как да съживи старата машинка .. А и според мен 8 гб рам ей така за спорта е безсмислено ако си с 32 бита система .. А още по малко хората знаят примерно как да си прекарат приложение или игра да работи през рама за да фърчи .. та така с 8-те гъби ... мани и ако са китови с охладители

//Радо// Я разгледай по дъното някой кондензатор да не се е издул ? Може да не е проблема само в рамчицата ..
        Lyubomir T. Marchev / LZ1DUV
        A POS
        0885600200
        За момента пасажер

Коментар

Сбърках адреса - ти си максималиста. За мен нормално е всичко което се събере в една кутия да е за 8-900лв. Над този праг кутията трябва да вади някакви пари за да се изплаща или някой малчуган трябва да си заработи някакви пари, да доплати ,за да я използва за каквато си игра иска.

Първоначално публикуван от duvi Преглед на мнение
          Така де ... ама ако колегата беше с 8 гб рам нямаше да ни пита как да съживи старата машинка .. А и според мен 8 гб рам ей така за спорта е безсмислено ако си с 32 бита система .. А още по малко хората знаят примерно как да си прекарат приложение или игра да работи през рама за да фърчи .. та така с 8-те гъби ... мани и ако са китови с охладители

//Радо// Я разгледай по дъното някой кондензатор да не се е издул ? Може да не е проблема само в рамчицата ..
          Няма, специално гледах. Ами то ако имаше в момента щеше ли да запали изобщо? Или има вариант определен модул да е бъгав а компа що годе да работи?
          Може ли да се е скапал кондензатор без да се издуе- чувал съм че може и да изсъхне и външно не си личи?
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Да може да си работи ей така на мускули но до определен момент. Кондезаторчето може да е изтекло и така просто да крепи едва едва работата .. Но може и да не е това. Казваш, че е блокнал докато си гледал филм.. което значи, че процесор и видео са бачкали на високи обороти и жегата е била голяма. Точно по тази причина ми се струва.. че някой кондензатор се гъбарка ... Общо взето ако ти се заиграва и имаш време ровичкай и ще го откриеш. Но дето се вика ако имаш някой заделен лев го сменяй ... че не се знае кога ще стане пуканка ....
            Lyubomir T. Marchev / LZ1DUV
            A POS
            0885600200
            За момента пасажер

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
              Сбърках адреса - ти си максималиста.
              Не съм максималист, а реалист. Работил съм под WIN 7 и на 3, и на 4, и на 9, и на 16GB, при това на двойка еднакви компютри (служебния, и вкъщи), само с ъпгрейд на паметта. Разлика има доста голяма. А RAM-а е евтин в момента. Може би най-евтиното нещо в целия компютър, тоест, да се пести точно от това не си струва. Това ако говорим за DDR3, тоест, ако се купува компютър към днешна дата. А към днешна дата, за 800-900лв може да се спретне прилична конфигурация, в която WIN 7 ще се чувства перфектно.

Ако крепиш нещо старо - човек просто трябва да си прави сметката до кога си струва, и кога ядовете стават повече от свършената работа с него. Личното ми мнение е че тоя компютър не е за WIN7. На едно XP ще му е доста по-комфортно с толкова памет. Ако например паметта е DDR2 - там е друга бира, защото е дефицит, а е дефицит, защото вече почти няма компютри с такава - не се произвеждат. Аз се ръснах доста сериозно за да си ъпгрейдна лаптопа от 4 на 8GB, само и само за да не купувам нов. Ама при мене сметката беше проста - с 8GB ще работя нормално поне още 2 години с него. Другите компоненти са му що-годе прилични. Това срещу примерно едни 300-400 лева, срещу към 1800-2000 за нов.

Бързо стареят, гадините, за добро или за лошо.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Re: Проблем с компютъра.

По принцип Спарки е прав, а и аз съм на това мнение, че вин7 му е много - да, върви по бързо от хп но ако има много рам. Съветвам те да си сложиш едно ХП и машинката ще заработи много по добре.
                Любо също е прав, че е възможно да е кондензатор, може да не е пробил а само да се е подул - така са му криви вече параметрите и е възможно машината да върви от време на време, възможно е също да са зацапани пинове я на видео карта я на рам, също е възможно да е разлепен чип, не изцяло но да прекъсва от време на време. Възможно е и захранването да е проблемно, а най тъпия проблем с който съм се зблъсквал и има подобни симптоми е скапан пауър бутон какво ли не смених преди да го намеря - просто от време навреме си даваше на контакт

Моя съвет е да не влагаш много пари в ремонта, просто е безмислено.

Коментар

Ако например паметта е DDR2 - там е друга бира, защото е дефицит....
                  Лошото е, че тука не става въпрос за DDR2 за за DDR 1, която е още по стара... но все пак се намира...

Любо също е прав, че е възможно да е кондензатор, може да не е пробил а само да се е подул - така са му криви вече параметрите и е възможно машината да върви от време на време, възможно е също да са зацапани пинове я на видео карта я на рам, също е възможно да е разлепен чип, не изцяло но да прекъсва от време на време. Възможно е и захранването да е проблемно,
                  Да, както казах и по горе, възможно а е почти всичко. И най-сигурния начин да се диагностицира проблема е да се направи диагностика Принципно не е проблем да се направи и в домашни условия, но като минимум трябва да намериш друг компютър работещ със същите компоненти, и няколко часа време...

Според мен минимума за Win 7 е 2ГБ. Работил съм на такъв компютър и съм нямал проблеми от към рам. Включително и на някои по дребни игри... Всъщност наи-лесно се разбира дали ти достига РАМ като гледаш индикатора на ХДД. Като си зарадиш обичайните проложения, ако ХДД започне да свети без да мига, значи ти тряба памет...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X