Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с компютъра.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с компютъра.

Проблемът е,че чипсетът загрява.
    Един приятел ми сложи вентилатор върху чипсетът и така си карах.
    Тази сутрин пак не искаше да зареди,изгасих го и след половин час,като го пуснах си тръгна нормално!
    Още е в гаранция и мисля да го връщам да го прегледат.
    0осем9осем7шест0осем7едно
    Миро

Re: Проблем с компютъра.

Ако не си го оверклоквал не би трябвало да загрява толкова. Или нещо (вирус, или програма) го товари много (флеш плеъра с проблем го прави при мен), карай го в сервиза да го гледат, може да е хардуерен проблем. Също провери си вентилаторите и охладителите за боклуци.

Коментар

От: Re: Проблем с компютъра.

Сега говорих с сервиза,казаха да им го пращам,че като им казах какво прави,ми казаха,че най вероятно е хардуерен проблем.
      Лошото е,че няколко дена ще съм без комп.
      Миро

Коментар

От: Проблем с компютъра.

А гаранцията му дали ще важи след като приятелят ти го е отварял да монтира вентилатор?

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнение
          А гаранцията му дали ще важи след като приятелят ти го е отварял да монтира вентилатор?
          Компа е втора употреба и нямаше лепенка, а вентилатора ще го сваля преди да им го пратя.
          Миро

Коментар

Уф, ако компютъра е купуван от София, 40 лв куриерски не ти мърдат...

Иначе нетръгването по-скоро се дължи повече на заминали кондензатори, отколкото на чипсет, но щом е гаранционен пращаи го да го гледат...

Коментар

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
              Ако не си го оверклоквал не би трябвало да загрява толкова. Или нещо (вирус, или програма) го товари много (флеш плеъра с проблем го прави при мен), карай го в сервиза да го гледат, може да е хардуерен проблем. Също провери си вентилаторите и охладителите за боклуци.
              Ако не го е оверклоквал не би трябвало да го прави при никакви обстоятелства, даже да е натоварен на max, стига в стаята температурата да е нормална като за стая и да не са правени някакви откровенни простотии, като например смучещ вентилатор рочно под захранването, дето връща обратно в кутията всичката жега, излязла през захранването. Това впрочем съм го виждал неведнъж.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Другия път, като ти загрее видеокартата: връзваш един вентилатор 80 мм със свински опашки под нея...
                ЧИпсет по-трудно се охлажда "насила"...
                Публикувайте отговор

Коментар

Отделно охлаждане се прави със радиатор и евенуално след него вентилатор. Иначе да духаш направо чипа е безмислено

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                    Иначе да духаш направо чипа е безмислено
                    Я пак?

Точно толкова смислено е, колкото и слагането на вентилатор върху радиатора на процесора. Дори прост вентилатор духащ по греещ гол чип или платка с голи чипове подобрява охлаждането в пъти.

Че е по-добре да се сложи първо радиатор, и чак после ако трябва вентилатор е ясно, само дето не винаги е възможно. Отделно дето решават малко различни проблеми - радиатора ти охлажда конкретния чип. Вентилатор, духащ цялата платка охлажда всичко върху нея - и голите чипове, и тия с радиаторите.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

При нормално ползване (без оверклок) не е нужен вентилатор на чипсета, а само да попитам компа с АМД процесор ли е?

Коментар

При нормално ползване (без оверклок) не е нужен вентилатор на чипсета, а само да попитам компа с АМД процесор ли е?
                        Интел целерон.

Какво е оверклок?
                        Миро

Коментар

Целерона не грее много, по скоро е нещо хардуерно, кой чип грее този на дъното до процесора (чипсета) или ГПУ то на видеокартата?

Оверклок е когато насилиш процесора да работи на по висока честота отколкото е неговата.

Коментар

Целерона не грее много, по скоро е нещо хардуерно, кой чип грее този на дъното до процесора (чипсета) или ГПУ то на видеокартата?

Оверклок е когато насилиш процесора да работи на по висока честота отколкото е неговата.
                            Този на дъното до процесора.
                            Като му изключа вентилаторчето за по-малко от минута става доста топъл.
                            Миро

Коментар

За сервиз е - 99% съм сигурен че е хардуерен проблема.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X