Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с компютъра.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с компютъра.

Няма да е лошо да кажеш какво е дъното и как разбираш че "чипсета" прегрява.
    When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
      Няма да е лошо да кажеш какво е дъното и как разбираш че "чипсета" прегрява.
      Без вентилаторчето за по-малко от минута става доста топло.
      Комшията ми има същия комп,и чипсета на неговия не е топъл.
      От това си вадя изводи,иначе със компютрите съм скаран.
      0осем9осем7шест0осем7едно
      Миро

Коментар

Дани, при прегряване знам, че пастата се спича? Да не би да е от това?
        Бочка, можеш ли да направиш една преинсталация на уйндоус на бързо..
        Викаш, не разбираш много, много от компютри.. Виждал съм такива с 20 програми, работещи в бекграунд режим и ядат рам памет..
        Вирус? Също ми е спирал машината..

Пробвай, ако имаш време, да преинсталираш..Издухай платките и вентилаторите да изчезнат мръсотиите..

Коментар

Пастата се спича, рано или късно. Поне масово ползваната. Интересното е че до сега не съм попадал на класическа, бяла, спечена паста, дори на много стари електроники, включително греещи повече от компютър.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За по-старите електроники не знам, но веднъж разглобявах една тошиба - лаптоп и пастата беше доста спекла..
            Моя лаптоп е повече на леглото и по-малко на покривките, и започна да грее адската..Еверест показваше много високи градуси, които сега не помня, работеше доста бавно, особено като загрее - процесора е интелски..
            Взех един куулър с огромна перка, иначе му се виждаше края...

Коментар

Колко трябва да е нормалната температура на един комп ?
              Лудак

Коментар

От: Re: Проблем с компютъра.

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                При нормално ползване (без оверклок) не е нужен вентилатор на чипсета, а само да попитам компа с АМД процесор ли е?
                Ако става въпрос за "греене" от процесорите АМД - това е решено при CPU-тата със сокет 754 (Семпрон и нагоре).
                Старите АМД-та направо ставаха лилави за 1 сек. без охлаждане - толкова яко опичаха. Най-зверски грееше Бартон на АМД - последния динозавър от стария сокет...
                Стари Интели, докъм Р4, могат да се охлаждат само от радиатора, без работящ вентилатор - пробвано на немаркова машина.
                На старите АМД-та слабото място бе и силиконовата плочка, дето контактува с охлаждането. Повреди ли се - купуваш нов процесор. Но правилата си имат и изключение. Бяхме счупили един такъв процесор, откърти се едното ъгълче на въпросната плочка. Учудващо процесора си работеше съвсем нормално при офис-приложения, но пуснеше ли се игрица - почваха едни забиви... Шегувахме се, че сме счупили MMX-инструкциите...
                Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от Людмил Кюковски Преглед на мнение
                  Колко трябва да е нормалната температура на един комп ?
                  В момента моя работи нормално.. Не е претоварен от някакви програми и прочие, и ми показва температура на CPU: 56 , GPU: 55 , HDD: 25
                  Проверката я правя с Еверест..

Коментар

За пастата не знам дали спича и от туй да грее проца, но ако го почистистиш от всички влакна и косми, които е засмукал в леглото, нещата ще се променят коренно. И колкото по в леглото, толкова по често се чисти.
                    подаръци за мъже от FACOM
                    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                      Уф, ако компютъра е купуван от София, 40 лв куриерски не ти мърдат...

Иначе нетръгването по-скоро се дължи повече на заминали кондензатори, отколкото на чипсет, но щом е гаранционен пращаи го да го гледат...
                      Ако е купен с фактура и като физическо лице, и е ползван нормално - разходите са за сметка на продавача!

пп
                      като избирате дъна - бягайте от тези имащи вентилатори по чипсета!
                      байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                      Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                      Суперспам - спама на суперите

Коментар

Da използвам на колегата темата:
                        Вчера занесох ПЦ на ремонт. Зависна на един филм и до там. Докато беше при майстора само веднъж от 20 ина рестарта ,при които постоянно сменяше негови части за да локализира проблема,запали. После нъц.
                        Прибрах го за паметник с идея за нещо друго. Почистих го и започнах да си играя с него, че надеждата умира последна. Забелязох че в ателието запали като побутна едната памет и упорито започнах да вадя и слагам рамовете в слотовете(2 броя). Оправи се, в момента от него пиша,но работи само когато е с едната платка(512).
                        Стана доста муден естествено. Със вин 7 съм.
                        Какво да почовъркам за да се ускори малко работата на уиндоуса? Памет 1гб на 400мхц(или повече) дали може да се манери все още някъде? Говоря за една платка, защото имам съмнения че и слота прави парчета.
                        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Re: Проблем с компютъра.

За начало почисти хубаво слота с четка, също и пиновете на паметта. Възможно е да е и слота. Също е възможно и самата памет да е дефектирала, сложи тази дето си махнал на здравия слот и пробвай.

Коментар

От: Re: Проблем с компютъра.

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                            За начало почисти хубаво слота с четка, също и пиновете на паметта. Възможно е да е и слота. Също е възможно и самата памет да е дефектирала, сложи тази дето си махнал на здравия слот и пробвай.
                            Почистих ги старателно преди да започна да човъркам.
                            Просто като запали спрях да дишам докато завия болчетата. Сакън. Страх ме е ако завъртя паметите да не да го убия окончателно. Знаеш ли може по дъното нещо да се държи на магия. Ако намеря 1 платка по-голяма на същата честота ще рискувам. Софтуерно ще въртя колкото е и каквото е нужно, но доколкото ми стана ясно, всеки неуспешен експеримент ще ми излезе мин. 400лв.
                            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Re: Проблем с компютъра.

Ако нещо се държи на магия по дъното рано или късно пак ще загине.

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                                Почистих ги старателно преди да започна да човъркам.
                                Просто като запали спрях да дишам докато завия болчетата. Сакън. Страх ме е ако завъртя паметите да не да го убия окончателно. Знаеш ли може по дъното нещо да се държи на магия. Ако намеря 1 платка по-голяма на същата честота ще рискувам. Софтуерно ще въртя колкото е и каквото е нужно, но доколкото ми стана ясно, всеки неуспешен експеримент ще ми излезе мин. 400лв.
                                1GB DDR 400MHz = 40 лв, въпреки че с 1ГБ уин 7 няма да е много на кеф

П.С. Много странен ми е този майстор. За такива проблеми има една процедура, наречена диагностика... Тестват се компонентите 1 по 1, памет, видео, ХДД... докато не се открие компонента които дава ERROR...
                                Последно редактирано от Preslav Peychev; 19-12-12, 20:25.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X