Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лаптоп, но какъв

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Лаптоп, но какъв

Хм, не знам защо гледате на въпроса откъм марки... Повечето фирми имат нисък клас боклуци и среден клас (включително "професионален" среден) със все читави машини. Например НР имат евтини модели, които вършат работа, но не са много здрави и среден клас, който си има всичко и е здрав. Също има и кофти Тинкпади (добре де, по-скоро Айдиапади, понеже тинкпад май си е по-висок клас), няма какво да се лъжем. Ейсър също имат по-високи читави неща. Асус пък напоследък дърпат много. Аз не изключвам Дел – по-високият им клас е супер и е дори на кантар с по-високия клас на НР.
    Така че марката е последното, което е решаващо при общо и неуточнено търсене.
    Затова според мен се отваря някой сайт с каталог (да не давам линкове да правя реклама, има поне два-три наши такива) и се започва да се цъка по менюто и да се избират и изключват характеристики – и накрая се избира най-изгодният.
    И както казах – екранът да е добър. Масово се пренебрегва. Ама всеки си решава сам, де.

Коментар

Лаптоп - безвъзвратно остаряваща концепция. Насочи се към Ултрабук, не е кой знае колко над бюджета ти. Производители на ултрабуци са Тошиба, Леново, Самсунг, Асус, Ацер.....гледаш сравняваш и си избираш, който и да е, е в пъти по-добре от който и да е лаптоп, в смисъл батерия, преносимост, функционалност, изпълнение...ултрабуците са топ! Те са надеждата на фирмите в конкуренцията им с Ябълката, ноооо.....
      ..... в крайна сметка рано или късно всеки стига до Ябълката, но това е друга планета

Коментар

Първоначално публикуван от turin Преглед на мнение
        Затова според мен се отваря някой сайт с каталог (да не давам линкове да правя реклама, има поне два-три наши такива) и се започва да се цъка по менюто и да се избират и изключват характеристики – и накрая се избира най-изгодният.
        Точно обратното ме интересува- опита на колеги в материята, а не демо версии и брошурки......
        Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Първоначално публикуван от cheto Преглед на мнение
          Лаптоп - безвъзвратно остаряваща концепция. Насочи се към Ултрабук, не е кой знае колко над бюджета ти. Производители на ултрабуци са Тошиба, Леново, Самсунг, Асус, Ацер.....гледаш сравняваш и си избираш, който и да е, е в пъти по-добре от който и да е лаптоп, в смисъл батерия, преносимост, функционалност, изпълнение...ултрабуците са топ! Те са надеждата на фирмите в конкуренцията им с Ябълката, ноооо.....
          ..... в крайна сметка рано или късно всеки стига до Ябълката, но това е друга планета
          Такаааа, а Ултрабук-а не е ли Лаптоп и да към нещо такова се стремим, тънко и леко?
          ПП И темата е за 'круши', 'ябълките' не ни интересуват......

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
            Точно обратното ме интересува- опита на колеги в материята, а не демо версии и брошурки......
            Ще получиш сто мнения и препоръки. Плюс няколко такива на епълджии.

Затова са брошурките – избираш характеристики, подбираш накрая 4-5 модела и отиваш на място да ги гледаш. То е като с колите – как да ти препоръчат коя е най-добрата?

За опита – имал съм и добри, и лоши екрани и с лошите си поразвалих очите, а с добрите вече не ме боли глава. Това е моят съвет от моя опит – избери хубав екран! Повечето от другите неща могат да се надстройват и/или добавят, но екранът почти винаги си е отначало до край. Толкова мога да помогна, дано ти върши работа.

Коментар

Re: Лаптоп, но какъв

HP в този бюджет няма да ти свърши работа, всички ефтини модели са с лоша матрица, за аутокад, фотошоп, и т.н. трябва хубава матрица, с висока резолюция, хубав процесор и много рам, опа и не на последно място бърз диск.
              Темата е дъфкана много
              17" ска е резолюция мимимум 1600х900...
              Това е и моето мнение за тези софтуери, но няма как да е мобилен и лек.

Единственото хп което горе долу влиза в цената е HP Probook 4740s/ Core i5-2450M/ 17.3 HD+/ 6GB RAM/ 750GB HDD/

Процесор: Intel Core i5-2540M (2.60 GHz, 3 MB L3 cache)

Памет: 6 GB DDR3 1333 MHz

Твърд диск: 750 GB SATA 5400 rpm

Оптично устройство: DVD+/-RW LS

Размер на екрана: 17.3" HD+ anti-glare

Резолюция: 1600 x 900

Видео картa: AMD ATI Radeon 7650 2GB

Вградена камера: има

Комуникации: 10/100/1000, 802.11 b/g/n, Bluetooth

Портове: 4 USB, HDMI, RJ45, VGA, audio ports

Батерия: 8-cell (73 WHr) Lithium-Ion battery

Тегло: 3.05 kg

Коментар

От: Re: Лаптоп, но какъв

Чакайте малко, че се омазаха темите. На @agogov не му трябва аутокад, а му трябва мобилност, така че всяка 15-ка ще му свърши работа. На @I.Stoyanov. му трябва аутокад, и на него ще му трябва 17-ка.
                Ултрабуковете са хубаво нещо, но на 13-ка трудно ще се работи на photoshop.
                А пък между 15" ултрабук Aspire M3 и обикновен 15" лаптоп не виждам разлика - 2,23кг, 3-клетъчна батерия, само дето видеото на ултрабука е по скабо...

Коментар

От: Re: Лаптоп, но какъв

От уиндоуските версии - ThinkPad (Lenovo)

Иначе опита ми е с Toshiba, ThinkPad, FujitsuSiemens, HP,HP, ThinkPad, HP (в този ред), и вече стигнах там където трябва - Mac - наистина е друга планета, но е твърде скъп, за да го дадеш на детето да го носи - направен е да издържа всичко друго, освен изпускане.
                  .

Коментар

Картинката е все по-ясна, благодаря ви!
                    Все пак това ще е учебен, не работен мобилен комп(да го нарека), който ще 'ходи на училище' в ръцете на тийн, може да проходи и т.н.......По тези причини не мисля, че е разумна по-сериозна инвестиция. Ако все пак е, тогава ще разгледам пазара втора ръка, пак до към 1200-1300лв, но за да падне до толкова една цена на нещо стойностно ще трябва да са минали годинки. Може пък да се отложи инвестицията във времето и да се ползва наличния, който за сега се справя. Още веднъж Благодаря!

Коментар

Какъвто и лаптоп да е, гледайте да е с вътрешности Интел. Защото АМД Атлон много загравят. Не напразно му викат- Атлон-котлон.
                      ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                      0878 23 58 34- Радо

Коментар

Нещо с хубав екран, за да не разваляш очите на детето.
                        Ако има с IPS матрица – най-добре. Или *VA. Но са по-скъпички. Особено пък IPS. Макар че се намират втора ръка Тинкпади с IPS.
                        ....
                        Съгласен.
                        Но IPS матрици има много малко на пазара и определено не са в този ценови диапазон около 1000 лв.

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                        Хубаво е да се уточни какво значи дълъг живот на батерията. Нa Леновото му дават около 5 часа, нa Дела до 3. Но всичко е въпрос на параметри, колкото по мощен е, толкова по-бързо ще пада.
                        А 13" за photoshop и corel не бих взел...
                        Това с батерията си е отново маркетингов трик. Както спомена, мощните лаптопи, независимо от цената им пада батерията бързо. Определено новите с дискретна видеокарта си постигат повече като времетраене, но там са си компромиси относно производителност.

Първоначално публикуван от RadoR Преглед на мнение
                        Повечето лаптопи се сглобяват в Китай, а ти си плащаш само за марката. Няма голяма разлика между Sony и Aser например, ако и двата са с еднакви параметри. Единствената съществена разлика, е марката.
                        Извинявам се, но ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ. Недейте така да подвеждате хората.
                        Вярно е, стартото качество го няма, най-вероятно няма и да го има.
                        Но определено има огромна разлика в качеството между различни модели. (за пример сравнете Lenovo Thinkpad T серията, както и HP Elitebook).

Слагам го сред фаворитите 'Леново'. Дори имам интересна оферта за него.
                        Това, което ми е интересно още са ниско бюджетните модели на 'HP', защото марката ми е тръпка от минало време. Някой твърдеше, че продадат качество на себестойност с цел да продадат компанията на цена..... И пак не това е интересното, а съотношението цена/качество/възможности. Някой от първа ръка да има наблюдения?
                        Нискобюджетно HP - НЕ, НЕ и НЕ.

Хм, не знам защо гледате на въпроса откъм марки... Повечето фирми имат нисък клас боклуци и среден клас (включително "професионален" среден) със все читави машини. Например НР имат евтини модели, които вършат работа, но не са много здрави и среден клас, който си има всичко и е здрав. Също има и кофти Тинкпади (добре де, по-скоро Айдиапади, понеже тинкпад май си е по-висок клас), няма какво да се лъжем. Ейсър също имат по-високи читави неща. Асус пък напоследък дърпат много. Аз не изключвам Дел – по-високият им клас е супер и е дори на кантар с по-високия клас на НР.
                        Така че марката е последното, което е решаващо при общо и неуточнено търсене.
                        И както казах – екранът да е добър. Масово се пренебрегва. Ама всеки си решава сам, де.
                        Съгласен. аз в момента си купих най-високият клас на една марка, която я купи DELL и сега са под нейната шапка - досега всичко е изрядно с поддръжка.

Първоначално публикуван от cheto Преглед на мнение
                        Също съм много несъгласен с това мнение.
                        Рано или късно до Ябълката ? Едва ли.
                        Apple не могат да ми предложат толкова мощен лаптоп, който си закупих и не съм сигурен че някога ще могат...
                        Цената въобще не е фактор в случая.
                        А и лаптопа - не е остаряваща концепция.. За пример аз искам Голям, надежден и мощен. А не ultrabook...

Ще получиш сто мнения и препоръки. Плюс няколко такива на епълджии.

Затова са брошурките – избираш характеристики, подбираш накрая 4-5 модела и отиваш на място да ги гледаш. То е като с колите – как да ти препоръчат коя е най-добрата?

За опита – имал съм и добри, и лоши екрани и с лошите си поразвалих очите, а с добрите вече не ме боли глава. Това е моят съвет от моя опит – избери хубав екран! Повечето от другите неща могат да се надстройват и/или добавят, но екранът почти винаги си е отначало до край. Толкова мога да помогна, дано ти върши работа.
                        Съгласен, екранът е важно нещо, но хайде нека не се заблуждаваме, не може в ниският клас около 1000 лв да търсиш нещо и да искаш качествена матрица... Ще е поносимо качество, но...
                        Може би втора употреба, ако има надеждно място, откъдето да бъде закупен ?

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                        HP в този бюджет няма да ти свърши работа, всички ефтини модели са с лоша матрица, за аутокад, фотошоп, и т.н. трябва хубава матрица, с висока резолюция, хубав процесор и много рам, опа и не на последно място бърз диск.
                        Темата е дъфкана много

Това е и моето мнение за тези софтуери, но няма как да е мобилен и лек.

Единственото хп което горе долу влиза в цената е HP Probook 4740s/ Core i5-2450M/ 17.3 HD+/ 6GB RAM/ 750GB HDD/
                        Има и разумни хора. Това мнение е точно на място.

Първоначално публикуван от RadoR Преглед на мнение
                        Какъвто и лаптоп да е, гледайте да е с вътрешности Интел. Защото АМД Атлон много загравят. Не напразно му викат- Атлон-котлон.
                        Новите енергспестяващи процесори на AMD не отстъпват почти на нищо, относно топлоотдаване, с конкуренцията от Intel.
                        Така че, това е едно остаряло мнение.
                        Сегашните нови AMD не са лош избор в евтиното бюджетно решение.
                        Е, лично аз не бих си купил, но това не ги прави толкова лоши.

И не забравяйте - всички загряват.
                        Самата конструкция на лаптопа предразполага към загряване, особено в тези топли дни напоследък.
                        Ето защо при евтините модели в ниският клас, често охлаждането не е на необходимото ниво, правят се компромиси, не е реализирано добре и от там проблемите с прегряване и нестабилна работа.

Знам, че много хора са твърде против тази идея, но все пак - има и алтернатива за втора употреба висок клас.
                        Аз купих за подарък на сестра ми Lenovo Thinkpad T410, втора употреба.
                        Смятам, че дадения модел отговаря на всичките ми изисквания за високо качество, добра и надежда конструкция и изработка.
                        Разбира се екранът му не е IPS и е далеч от перфектен.

Ами това е накратко от мен.
                        И не забравяйте тъжната истина :
                        Качествен и евтин лаптоп са различни неща...

Успех от мен!

Поздрави,
                        Калин
                        .

Коментар

Първоначално публикуван от darkrose Преглед на мнение
                          Извинявам се, но ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ. Недейте така да подвеждате хората.Вярно е, стартото качество го няма, най-вероятно няма и да го има.
                          Но определено има огромна разлика в качеството между различни модели. (за пример сравнете Lenovo Thinkpad T серията, както и HP Elitebook).
                          На мен това ми го каза човек, собственик на магазин за компютри, не съм си го измислил.Естествено, че има разлика между Сони и Чинг чонг дан(който се пада от царевични пръчици в Китай) , но в някои случаи си плащаш само за марката.
                          Поздрави !
                          ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                          0878 23 58 34- Радо

Коментар

Картинката е все по-ясна, благодаря ви!
                            Все пак това ще е учебен, не работен мобилен комп(да го нарека), който ще 'ходи на училище' в ръцете на тийн, може да проходи и т.н.......По тези причини не мисля, че е разумна по-сериозна инвестиция. Ако все пак е, тогава ще разгледам пазара втора ръка, пак до към 1200-1300лв, но за да падне до толкова една цена на нещо стойностно ще трябва да са минали годинки. Може пък да се отложи инвестицията във времето и да се ползва наличния, който за сега се справя. Още веднъж Благодаря!
                            Виждам доста хора са писали, но все пак да дам и аз моите пет стотинки в това обсъждане.

В момента два от големите играчи на пазара на практика го напускат - HP и Dell. От HP просто поддържат бизнеса на системи с цел да го продадат. По-рано го бях писал в подобна тема, ако помня добре... В момента няма по-добри лаптопи, като съотношение цена/производителност (разбира се винаги можеш да попаднеш на идиот дилър, който прибира 50 процента надценка така, че си имай едно на ум - това е България все пак) от HP, а Dell от друга страна просто преминават към таблетите и вече не се интересуват много от тоя пазар. Ще поддържат още известно време top линията си, но... това е съвсем друга бира.

В страни от пазарните тенденции - както е един приятел в MTB сверата казваше - седалка се купува с гъз. Извинявам се директният израз, но си е на място. Отиди, виж, пипни защото лаптопите са много, като ръкавиците - трябва да са ти чисто физически удобни, иначе от удобство се превръщат в неудобство...

//EDIT: От HP вече на практика не предлагат висок клас лаптопи, защото преструктурираха ценовата си политика и високият клас мина в средният, средният мина в ниският, а нисък клас машини вече реално не предлагат... Просто на този етап ги интересува само да продадат бизнеса, като работещ бизнес, защото струва повече от заводите на парче...
                            Последно редактирано от господин никой; 28-08-12, 05:48. Причина: EDIT, typo, смислова корекция...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X