Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лаптоп, но какъв

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лаптоп, но какъв

Ще трябва да върви 'Corel Drow', 'Photoshop', да издържа доста батерията, всички видове комуникации са задължителни. Трябва да е лек, за да го носи детето и относително евтин, за да си го позволи татко.

Ще помоля хората следящи тематиката отблизо да посочат някои минимални изисквания към една съвременна машина, като например LED подсвет на дисплея, мин. RAM , Видео, Процесор, и т.н.

Диапазона нека бъде 500-1200лв, като е важно и колко е необходимо това, което дава в повече разликата от 1200-500лв.

Благодаря!
    Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

От: Лаптоп, но какъв

Здравей, колега извинявай, че се намесвам в темата ти, но и аз се интересувам от този въпрос - какъв лаптоп ? От доста време се занимавам с компютри, но лаптопите винаги са ми обягвали.Студент съм и ми трябва най-вече машина за работа, а именно тежки програми от сорта на " autocad, photoshop, corel drow ". Поразгледах доста машинки от марките Asus, Dell, Hp, SOny и още разни други. Най-много ми допадна сонито, незнам защо. Но цената му ме спря. При полужение, че има параметри като на машина от 900лв. защо да давам 1900 . Нека по-компетентните от мен да споделят минимални изисквания, марки, надеждност, съотношение цена - качество.

Поздрави и още веднъж извинявай ако се натрапвам в темата ти, счетеш ли за необходимо уведоми модераторите да премахнат постовете ми.

Коментар

Не подценявайте Lenovo, имам и старче на пет години, което не е давало дефекти, а отскоро съм с този модел, ще издържи на всичко, гаранцията също е за хубав период.
      http://laptop.bg/laptops-lenovo-Idea...z580_59_336266

п.п.толкова ми хареса, че и щерката си взе.
      Последно редактирано от maxxx; 26-08-12, 10:37.

Коментар

Lenovo ThinkPad Edge E530 NZQAJBM Black 15-inch 4GB - 1295 лв
        Lenovo ThinkPad Edge E530 NZQ5ZBM Black 15-inch 4GB - 1199 лв - Разликата е в процесора

DELL Inspiron 15R 5520 8GB - 1299 лв
        С много добро видео

I.Stoyanov - за мен Photoshop и Corel не са ТЕЖКИ приложения. Тежък е autocad, които иска процесор и екран за да виждаш какво се случва... Photoshop-a всеки може да го бута

Коментар

В този ценови диапазон с тези изисквания забравяш за дълъг живот на батерията и ултрамобилност. Може с ASUS U35JC, който по спецификации го дават 10 часа живот на батерията, но релано ми изкарва 6-7. Тежи 1.9кг, но колко "може да носи детето"? С 13.3" дисплей е, което изключва всекидневна комфортна работа с CorelDraw и PhotoShop. 1000лв. Сигурно вече има и други по-модерни решения.
          Какво значи всички видове комуникации - 3G модем?
          Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Нещо с хубав екран, за да не разваляш очите на детето.
            Ако има с IPS матрица – най-добре. Или *VA. Но са по-скъпички. Особено пък IPS. Макар че се намират втора ръка Тинкпади с IPS.
            Ако е TN матрица, нека не е лъскав екранът. Матовите щадят с една идея повече, заради липсата на отблясъци в осветени стаи или навън. Ако може да се регулира (те почти всички нови си могат, имат си и копченца), да свикне да държи яркостта толкова, колкото е нужна за четене без взиране – не по-силна.
            Ако пък моделът е със сензор за автоматично регулиране на яркостта – още по-добре. Имам настолни с такива сензори, на лаптопа все съм нямал, та не знам как е пазарът в тоя смисъл.
            Екранът според мен ти е най-важен, след това също и да не е прекалено тежко. Всичко останало ще е ок – всеки съвременен лаптоп може да пуска тия програми без грижи (е, освен ако се товари с много големи и професионални задачи, но едва ли е чак така).
            Значи 1) екран и 2) нещо 14'' или по-малко, за да не е тежко.

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
              Lenovo ThinkPad Edge E530 NZQAJBM Black 15-inch 4GB - 1295 лв
              Lenovo ThinkPad Edge E530 NZQ5ZBM Black 15-inch 4GB - 1199 лв - Разликата е в процесора

DELL Inspiron 15R 5520 8GB - 1299 лв
              С много добро видео

I.Stoyanov - за мен Photoshop и Corel не са ТЕЖКИ приложения. Тежък е autocad, които иска процесор и екран за да виждаш какво се случва... Photoshop-a всеки може да го бута
              Ами какво предлагате ?

Коментар

Хубаво е да се уточни какво значи дълъг живот на батерията. Нa Леновото му дават около 5 часа, нa Дела до 3. Но всичко е въпрос на параметри, колкото по мощен е, толкова по-бързо ще пада.
                А 13" за photoshop и corel не бих взел...
                Последно редактирано от Glow; 26-08-12, 11:10.

Коментар

Още един глас за Леново.

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                    Ами какво предлагате ?
                    17" ска е резолюция мимимум 1600х900...
                    DELL Inspiron 17R 5720
                    DELL Inspiron N7110

Коментар

Здравей, колега извинявай, че се намесвам в темата ти, но и аз се интересувам от този въпрос - какъв лаптоп ? От доста време се занимавам с компютри, но лаптопите винаги са ми обягвали.Студент съм и ми трябва най-вече машина за работа, а именно тежки програми от сорта на " autocad, photoshop, corel drow ". Поразгледах доста машинки от марките Asus, Dell, Hp, SOny и още разни други. Най-много ми допадна сонито, незнам защо. Но цената му ме спря. При полужение, че има параметри като на машина от 900лв. защо да давам 1900 . Нека по-компетентните от мен да споделят минимални изисквания, марки, надеждност, съотношение цена - качество.

Поздрави и още веднъж извинявай ако се натрапвам в темата ти, счетеш ли за необходимо уведоми модераторите да премахнат постовете ми.
                      Повечето лаптопи се сглобяват в Китай, а ти си плащаш само за марката. Няма голяма разлика между Sony и Aser например, ако и двата са с еднакви параметри. Единствената съществена разлика, е марката.
                      ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                      0878 23 58 34- Радо

Коментар

и аз това си мислех. То май всичките са с една и съща карантия само ламарината е различна . Затова питам тук, за да получа най-точните отговори, без да се набутвам излишно. А Toshiba как са ?

Коментар

и аз това си мислех. То май всичките са с една и съща карантия само ламарината е различна . Затова питам тук, за да получа най-точните отговори, без да се набутвам излишно. А Toshiba как са ?
                          От Тошибата, поне моите приятели не са особено доволни. Аз съм с acer вече 3-та година и съм изключително доволен, пък и е евтин.
                          Аз лично ти го препоръчвам.
                          ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                          0878 23 58 34- Радо

Коментар

Те и моите така, само един е очарован от тошибата,а ма той какво ли разбира и дъска за писане да му дадеш пак ще е доволен.

Коментар

Аз пък ще дам положителен глас за Тошибата. Доводите ми са следните : Вкъщи разполагаме с 4 лаптопа Тошиба , някои от преди 5-6 години, друг на 1 год. Абсолютно никакви забележки към тях. През годините на единия му се повреди матрицата ( появиха се мъртви пиксели ), отидох до сервиза им в Дружба, отремонтираха го гаранционно. Тук е мястото да спомена и изкажа наистина само похвали относно техния сервиз. Като втори довод : Миналата година Брат ми си купи Л500. Абсолютно отговарящ на нуждите на повечето потребители, снабден с гаранцията " No matter what". И така, месец след като го купи, вкъщи стана обир, откраднаха му го. Консултирах се със сервиза им, изискаха доста документи ( от МВР , гаранционни карти, серийни номера ... ) и след една седмица ни дадоха чисто нов. Като цяло - избери си лаптоп, снабден с добра гаранция и сигурен сервиз. Успех!
                              First Man, then Machine!
                              Lada Niva
                              Honda XR 400

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X