От: Мнение за логически анализатор
Признавам си веднага - при мен е.
Така е ако гледаме само параметрите на хартия. От голямо значение са удобствата при работа, логично подредени менюта и спомагателните функции. По тоя параметър за момента нямам забележки. Личи си че е мислено по въпроса. При това, много. Аналоговата му част е прилична, като за цифров скоп. Единствената забележка към момента е шумния му вентилатор, но проблемът е дребен и предполагам, лесно решим...
Така или иначе ще си оставя и някоя от аналоговите машини - да гледам нещата които не се виждат или поне не и добре с цифровия.
Честота на дискретизация при аналоговите осцилоскопи, както е казак и Спарки, няма. Измерваният сигнал се усилва и директно отклонява лъча. Какво ще се види на екрана, зависи от параметрите на аналоговата част, вероятно и на "киното". Честотна лента, собствен шум, дрейфове, линейност и т.н.
Първоначално публикуван от lodkar
Преглед на мнение
Първоначално публикуван от sparkybg
Преглед на мнение
Така или иначе ще си оставя и някоя от аналоговите машини - да гледам нещата които не се виждат или поне не и добре с цифровия.
Честота на дискретизация при аналоговите осцилоскопи, както е казак и Спарки, няма. Измерваният сигнал се усилва и директно отклонява лъча. Какво ще се види на екрана, зависи от параметрите на аналоговата част, вероятно и на "киното". Честотна лента, собствен шум, дрейфове, линейност и т.н.
Имах предвид там нещо друго като описах честотата на дискретизция за цофровия осцилоскоп, напълно съм наясно с устройството на аналоговия осцилоскоп. Нали тя е директно свързана с това с каква точност се вижда вижда сигнала и донякъде определя и честотната лента на осцилоскопа. Мисълта ми беше например като се гледа даден сигнал на аналоговия осцилоскоп като форма какъв семпъл рейт минимум трябва да има цифровия осцилоскоп за да може да възпроизведе точно формата на сигнала спрямо аналоговия т.е. колкото е по висока честотата на дискретизация толкова по-точно ще е изобразяването на аналогов или някакъв по-сложен сигнал. При чисто аналоговите осцилоскопи предполагам това всичко зависи от бързодействието на ЕЛТ като цяло и нейните параметри.

Коментар