Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв хостинг за електронен магазин?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какъв хостинг за електронен магазин?

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Цезаре, звънни, ще се видим, после ако е интересно ще ти пратя и младежа дето при мен отговаря за тия неща да си говорите технически. Не са за форум половината неща все пак.

ПП Не е нужно точно на мен, разбира се, звънни на когото искаш дето с това си вади хляба.
    И това ще стане - само да ми размине грипа, че се проточи...
    Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

А се смеете на хората дето питат какъв джип да си купя Така поставено заданието е напълно недостатъчно като информация, за да се даде точен отговор. Принципно всеки хост с реално ИП ще свърши работа (ИП-то е за инсталиране на SSL). Ако няма да има плащания, и криптирана връзка тогава всеки хостинг ще свърши работа.

Коментар

Ще си има "сички екстри", дето се вика. Единствената дискусия, дето я водя с колегата ми е дали да продаваме по света или да се ограничим само до БГ. Аз по принцип съм за второто, съобразно това, което съм замислил.

Коментар

Сега като разгледах плановете на водеща БГ хостинг фирма - ми те вече всички си имат ССЛ инсталация като опция, и почти всички планове (без най-евтиния) имат реални ИП-та.

Моят съвет към Вас е следният: понеже е очевидно че няма Вие да се занимавате с разработката на сайта - посъветвайте се със човека който ще се занимава с тази задача. Той най-вероятно знае каква система ще използва и какви са нейните изисквания - от там и ще може да Ви посъветва за най-подходящия хостинг.

За препоръки - аз лично съм много доволен от една трибуквена хостинг компания (мога да изпратя сайта на лично за да не се брои за реклама). Не съм обвързан с тях по никакъв начин, но на клиенити, познати и просто искащи съвет я препръчвам (аз лично имам 4-5 завършени проекта на техен хостинг и съм повече от доволен).

Коментар

Ако кажеш какво ще продавате, може вече по-конкретно да те насочим дали ще е в БГ или in the world... В крайна сметка, при едни държави трябва да се прави износ, за други процедурите са други... Много внимателно си подбери хостинга, щото да местиш онлайн магазин особено не е работа... Не е невъзможно ама....
            И още нещо, така като гледам едва ли сам ще си разработваш магазина. Ще ти трябва програмист-администратор или някакво готово решение. И от тази гледна точка, си мисля, че най-добрия вариант ще е той да ти препоръча хостинга. Най-малкото тои ще има някакви преки наблюдения, щом е разработвал такива магазини (освен ако не хванеш първия срещнат от улицата "хакер" и не му кажеш пусни ми магазин ))

Все пак пускането на един магазин изисква инвестиция от поне хилядарка, а е много препоръчително да имаш и някои които да го поддържа, щото спре ли почваш да губиш пари...

Коментар

Първоначално публикуван от Pacific Преглед на мнение
              Значи или ни си попадал на читава хостинг компания или не си имал късмета да работиш в такава. Няма да споря, но не пълни главата на човека с глупости.
              Всъщност имам доста добър "поглед отвътре" в няколко такива. И като служител и "като шпионин" и като потребител. От работна гледна точка все чужбински, българските никога не са представлявали особен интерес.

Първоначално публикуван от Tihomir(imageo) Преглед на мнение
              Аз бих огледал нещо облачно - намират се доста добри условия на доста добри цени. Но не и в България все още. А за тук - не съм срещнал още смислен хостинг провайдър...
              "Облачно" имаш предвид "cloud hosting"? Доста прехвалена работа от потребителска гледна точка. Много рекламни трикове се влагат зад тези думи. Изобщо "облак работа".

Първоначално публикуван от Tihomir(imageo) Преглед на мнение
              А предимството на облака е, че плащаш колкото изразходваш, и когато искаш ъпгрейд - го имаш за минути, а не сменяш хостинг/план/провайдър...
              Никак не е това "предимството на облака" - хостинг компаниите силно спекулират с това, а "теорията на облаците" е толкова неясно дефинирана, че даже ги подкрепя. Добавянето и махането на ресурси е просто една опция за хостинга, която може да я има и всеки най-обикновен не-облачен хостинг, който се намира на най-обикновен единичен сървър. Предимствата на cloud hosting-ите са предимно за самите хостинг компании, а в доста малка част от по-големите компании вече и за потребителите. Ако говорим за голяма хостинг компания, с data центрове на различни континенти, то предимствата най-общо са:

1. От гледна точка на потребителите - бърз достъп до ресурсите на сайта от различни точки на света. Осъществява се чрез споделяне на ресурси между сървъри в различни географски региони.
              2. От гледна точка на хостинг компаниите - load balancing на ресурсите, т.е. изчезва проблемът един сървър да се претоварва, а друг в същото време да дреме.
              3. Лесен upgrade и downgrade на системата като цяло. Не на единичен хостинг план, а подчертавам системата като цяло. Не за друго, а при правилно проектирана система не се налага мигриране на планове от стар на нов сървър, т.е. лесно се добавят нови ресурси и се премахват стари, при това в реално време без сайтовете да спират.

Ако хостинг компанията е малка, то първа точка в "облачния хостинг" отпада и какво остава... от потребителска гледна точка (на масовия средностатистически потребител с малко сайтче до средно голям сайт) няма нищо полезно. Полезностите са за провайдъра и за "големите риби" със сайтове изискващи огромни ресурси.

Първоначално публикуван от jkolarov Преглед на мнение
              А се смеете на хората дето питат какъв джип да си купя Така поставено заданието е напълно недостатъчно като информация, за да се даде точен отговор. Принципно всеки хост с реално ИП ще свърши работа (ИП-то е за инсталиране на SSL). Ако няма да има плащания, и криптирана връзка тогава всеки хостинг ще свърши работа.
              Точно и правилно казано - статичния IP адрес за такъв сайт е задължителен. Без него не може да се качи SSL сертификат. А без SSL сертификат сайт за продажби онлайн ще разчита само на PayPal/AlertPay и подобни плащания, но не и на кредитни карти. А сайт за продажби онлайн с кредитни карти без SSL сертификат ще бъде пародия обречена на неуспех.

Жокер - обикновено в хостинг компаниите скъпите планове предлагат статичен IP, а евтините - не. Познайте защо или препрочетете написаното по темата по-нагоре

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
              Ще си има "сички екстри", дето се вика. Единствената дискусия, дето я водя с колегата ми е дали да продаваме по света или да се ограничим само до БГ. Аз по принцип съм за второто, съобразно това, което съм замислил.
              Можеш да се обърнеш за съвет по техническата част и към jkolarov - много кадърен човек, който си разбира от работата, а не малка част от работата му е била такава. Били сме колеги и от мен за него давам само най-добри отзиви. Пък дали ще му се помага - негова работа

Коментар

Първоначално публикуван от Wattie Преглед на мнение
                1. От гледна точка на потребителите - бърз достъп до ресурсите на сайта от различни точки на света. Осъществява се чрез споделяне на ресурси между сървъри в различни географски региони.
                2. От гледна точка на хостинг компаниите - load balancing на ресурсите, т.е. изчезва проблемът един сървър да се претоварва, а друг в същото време да дреме.
                3. Лесен upgrade и downgrade на системата като цяло. Не на единичен хостинг план, а подчертавам системата като цяло. Не за друго, а при правилно проектирана система не се налага мигриране на планове от стар на нов сървър, т.е. лесно се добавят нови ресурси и се премахват стари, при това в реално време без сайтовете да спират.
                Малко излизаме от темата, но щом ме репликирате, използвам правото си за дуплика
                Точка 1 няма много общо с cloud. Механизма за това си е различен, и може да се приложи под различни форми.
                2. Дори и да говорите само за PaaS в този случай, пак не е много коректно това, което казвате. А при IaaS вече това губи смисъл. Ако сравняваме със shared hosting, лошо няма да се балансират ресурси, все пак е по-добре да се балансира сред 100 машини, отколкото в рамките на 1. И това е определено в полза на потребителя.
                3. Доста грешно. С PaaS точно ъпгрейд на единичен акаунт става за секунди. С IaaS става малко по-бавно, за няколко минути.
                В общия случай аз говоря за IaaS, понеже имам повече опит с него. С PaaS по-скоро любителски, но мога да кажа, че също имам достатъчно наблюдения. И имах предвид, че може да се намери добро решение, по-евтино от стандартен shared hosting, с пълен контрол над ресурсите, а не да се чудим защо сайта изчезва чат-пат.
                Впечатлението ми е, че в България тези неща все още не са особено познати, и тук се правят по-скоро опити за реклама на нещо, което го няма. Затова уточних, че говоря за хостинг навън.
                Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Скоро проверявах цените на така наречените "Cloud" услуги - ако иска човека да си провери за да се откаже сам, не с наша помощ.

Само не мога да разбера защо ги намесваме в тази тема? Човека иска хостинг за малък до среден, търговски сайт, за който ще е достатъчен и хостинг от 6 лв на месец (примерно), вие го пратихте при скъпи корпоративни решения. Уважавам познанията Ви в областта, но не мислите ли че се изхвърляте малко? Имам сайт със 40.000 уникални на ден и не ми е трябвал клауд хостинг. Само информативно проверих колко евентуално би ми струвало хостингът на този сайт в клауд - сумата беше четирицифрена.

Малко ми прилича на
                  Въпрос: искам да си взема джип да ходя на риба?
                  Отговор: провери тези с два блокажа, коил овъри, две лебедки, компресор, инвертор, външна и вътрешна клетка, четириточкови колани и т.н.

Коментар

Отговорът зависи от бизнес плана, ама не вярвам да го размаха пред целия форум
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ако идеята ти е толкова голяма че чак да има "бизнес план" (каквото и да значи това) надали ще питаш във форум за оффроуд какъв хостинг да си вземеш.
                      Та...айде спрете се вече с Cloud, CDN, бизнес планове. Ами счетоводителка няма ли да му трябва? А адвокати?

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        Отговорът зависи от бизнес плана, ама не вярвам да го размаха пред целия форум
                        Бинго!!!
                        Между другото искам да благодаря на всички отделили време да пишат в тази тема. Аз си поотговорих на повечето въпроси. Хостинга - задължително български - искам да имам и физически контакт с хостинг компанията, а не само виртуален. Понякога си трябва. Със сигурност ще има нает администратор на магазина и със сигурност ще е външен за фирмата (тепърва ще се конкретизира този субект - физическо или юридическо лице), за сметка на това операторите ще са на заплата в моята фирма (и тях още не съм избрал все още).

Коментар

Първоначално публикуван от jkolarov Преглед на мнение
                          Ако идеята ти е толкова голяма че чак да има "бизнес план" (каквото и да значи това) надали ще питаш във форум за оффроуд какъв хостинг да си вземеш.
                          Та...айде спрете се вече с Cloud, CDN, бизнес планове. Ами счетоводителка няма ли да му трябва? А адвокати?
                          Казано "право в десетката". Трябва да се обадиш да пием по бира, че се забравихме

Хостинга - задължително български - искам да имам и физически контакт с хостинг компанията, а не само виртуален. Понякога си трябва.
                          Излюзия. По-добре нулева нужда от виртуален контакт, отколкото постоянна нужда от физически такъв. Но ако сайта ще е само за българи - задължително български хостинг. Ще отварят сайта по-бързо.

Със сигурност ще има нает администратор на магазина и със сигурност ще е външен за фирмата
                          Много, ама МНОГО ГРЕШНО РЕШЕНИЕ.

Коментар

Първоначално публикуван от Wattie Преглед на мнение
                            Много, ама МНОГО ГРЕШНО РЕШЕНИЕ.
                            Сега вече ме замисли...

Коментар

Е та... какво друго да е? Понятието "вътрешнофирмена сигурност" би трябвало да ти е познато. Шефовете обикновено мислят как да проектират системата си така, че дори техния собствен най-най-най-доверен личен приятел/роднина да им сложи пръст в дупето - пак да излезат с достойнство и минимум поражения. А ти зорлем искаш да дадеш сърцето на технологията, върху която градиш всичко, в чужди ръце?

Сериозно - я кажи някакви бегли насоки поне за това с какъв мащаб сайт ще работиш? Не знам защо, но ми се струва, че най-добре ще е да инвестираш в самия себе си като "администратор" (не е голяма философия) и да си платиш на девойка, която да пълни информацията през CMS-а. Всичко друго, което би изискало повече пари и усилия обикновено е свързано с големи инвестиции, които наистина хич не се обсъждат по форумите.

Коментар

Точно от тази инвестиция в себе си искам да избягам умишлено, защото ако го направя - ще се заплесна и ще зарежа останалата си работа...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X