Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв хостинг за електронен магазин?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какъв хостинг за електронен магазин?

Ами то целият въпрос е в името на темата - Какъв хостинг за електронен магазин?
    В смисъл - какъв трафик, дисково място и т.н. Брой артикули - неограничен. Ще се наложи ли след време да се премине на колокиран сървър нейде?
    Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

От: Какъв хостинг за електронен магазин?

Брой артикули, какви категории, колко картинки, какъв електронен магазин и т.н. няма осбенно значние за това кой план ще се избере при който и да е доставчик. Гледаш магазина какво изисква като технология (php/sql/mail и версия) и гледаш дали гостинга го предлага.

Какъв трафик ще ти трябва завсии единственно изцяло от това колко посещения ще успееш да привлечеш към магазина.

Най-спокойно можеш да започнеш с най-ниския споделен план (shared hositng) и след това да минеш на по-горен, на vps (виртуален собствен сървър), колокиран собствен сървър и т.н. Никой доставик няма да ти откаже, след ще скачаш на по-горен абонамент.

Сървъра гледай да избереш чисто географски да се намира възможно най-близо до болшинството от посетителите на магазина.
    WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
      Ами то целият въпрос е в името на темата - Какъв хостинг за електронен магазин?
      В смисъл - какъв трафик, дисково място и т.н. Брой артикули - неограничен. Ще се наложи ли след време да се премине на колокиран сървър нейде?
      Предполагам, че ще минеш на готов софтуер като например OS Commerce, т.е. ти трябва PHP и MySQL. Или пък платен с Miva Merchant - пак PHP и MySQL. Поддържа се навсякъде. Дисковото пространство обикновено не е проблем - сайтовете за електронни магазини трудно растат прекалено. Трафикът също - няма видео, опира се до картинки и снимки. Всеки споделен (Shared Hosting) ще свърши работа що се отнася до това да си конфигурираш Payment Gateway за кредитни карти сам. А последното ще ти е проблема. Освен това имай едно на ум, че споделените хостинги не се кефят на магазини, които не са на най-скъпия им план - понякога администраторите се правят на задници и те карат да ъпгрейднеш, защото "използваш прекалено много CPU" или подобни лъжи. На 90%+ от магазините, че може и повече, обикновен най-евтин хостинг им е напълно достатъчен, но нали изкарват някакви пари - хостингите ги карат да използват по-скъпи планове.

Най-лесното решение е да се фокусираш върху "Ecommerce" план на споделен хостинг. Те обикновено ти дават конфигуриран софтуера (обикновено е OS Commerce, но някои предлагат и други), както и готов "шлюз" за плащанията. Тоест избираш домейн, купуваш, натискаш бутона "install" от контролния панел, техническата поддръжка ти въвежда кодовете от банката в която ще получаваш парите (merchant id и разни други - не ги помня вече въпреки, че се занимавах), след което си играеш на дизайнер. Тоест избираш хостинга според софтуера който предлага, т.е. който на теб ти е най-удобен.

Относно въпроса за колокиран сървър - по-скоро няма да ти се наложи. Особено ако сайта е за продажби в България. Но и да потрябва - преместването в рамките на същата хостинг компания обикновено не е проблем.

Аз на моя сървър имам няколко онлайн магазина. Не ми създават никакви проблеми - блога ми прави няколко пъти повече натоварване.

Коментар

Ако питаш сериозно звънни.
        При така зададените условие е леко трудно да се отговори.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Да, със сигурност ще ползвам някой готов софт, както и сигурно ще наема някой/и да го обслужва/т , щото не ми е работа. Само трябва да поприключа и с проучването кой софт е по-читав. Засега немалко разнопосочни мнения, затова си помислих да отметна поне въпроса с хостинга, което до голяма степен ми се изясни.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            Ако питаш сериозно звънни.
            При така зададените условие е леко трудно да се отговори.
            Питам сериозно, както и съвсем бях наясно, че не съм го формулирал въпроса като хората, но понеже не намерих вариант за по-добро формулиране го пуснах така. Скоро ще влезна и в повече детайли.

Коментар

Да, ситуацията вече се изясни почти напълно - скачаш на споделен Ecommerce хостинг (остава отворен въпроса за продажби в България или навсякъде ще е сайта). Най-добре се ориентирай към merchant account с PayPal - най-удобно ще ти е. Трансферите към родните банки са мъка.

Задължителните неща, които ще ти трябват са:

1. Хостинг
              2. Домейн
              3. Софтуер (не е проблем да си инсталираш и конфигурираш сам, но ако имат готово ще ти е по-лесно. Само гледай да го обновяваш редовно - това ще правиш сам)
              4. SSL сертификат
              5. Merchant account (където ще си получаваш парите)

.............................................................
              Последно редактирано от Pacific; 19-02-12, 20:41.

Коментар

Тези последните ги следя от известно време и ми вдъхват доверие...

Коментар

Преди да се запишеш за хостинга много хубаво прецени какво точно (като софтуер) ще използваш и се свържи с любимите на всички потребители девойки от отдел продажби, които изкрънкай да ти обещаят, че "всичко ще работи без проблеми, всичко се поддържа" и т.н. Задължително в писмен вид! Ако после нещо не работи или не става - с тази бумага поне ти връщат парите. Иначе йок

Коментар

А най-добре е да поискаш и пробен период за да се увериш, че всичко работи. И не препоръчвам чужди компании, нито за регистрация на домейна, нито за хостинга. Родните са си достатъчно добри. Това за админите и дразненето, че си на нисък план са легенди.
                    LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

За домейните съм наясно - имам десетина за други ползвания. Специално за магазина съм направил списък с над 30 свободни домейна и препрочитайки го ту един ми харесва като бранд, ту друг...

Коментар

Първоначално публикуван от Pacific Преглед на мнение
                        И не препоръчвам чужди компании, нито за регистрация на домейна, нито за хостинга. Родните са си достатъчно добри.
                        Ако иска да продава в чужбина, то хостинг в България "is not an option".

А за регистрация на ДОМЕЙНА СИЛНО ПРЕПОРЪЧВАМ ДА СЕ КУПИ ОТ ЧУЖБИНА ако е .com, .net, .org, .info и т.н. без .bg. И то не откъде да е, а директно от някой директен регистратор, а не прекупвач. Жокер - всички български фирми са прекупвачи (resellers). Съответно същите чат-пат си играят мръсни игрички с terms and conditions и извиват ръцете на клиенти, които искат да си трансферират домейна другаде. Изобщо никак не си е работа да работиш през посредник, след като си онлайн и нямаш никакви грижи да минаваш директно с регистратора!

Ако става въпрос за домейн .bg - тогава е ясно, че ще е в България, то друга опция няма.

Първоначално публикуван от Pacific Преглед на мнение
                        Това за админите и дразненето, че си на нисък план са легенди.
                        Хихихихи

Добре де, да кажем, че не точно админите, а "мениджърите". Колко ъпгрейда (даже с комисионна) са ми минали през ръцете с измислените причини "you are using too much CPU time", "your software is making too many SQL queries per day" и подобни. Винаги има за какво да изнудиш човека. А ситните буквички в условията много добре те подкрепят.

Изобщо досега не съм виждал "тарикат" с онлайн магазин на план от 4 долара на месец, който да е попадал в категорията "ценен клиент", та да не го закачат. Ако мине на примерно 20 доларовия план - там вече се гледа на него като на човек - иначе е просто "жертва", ножа е наточен и се чака кога да се среже.

А тези малките планчета също ги галят, ама ако е сайт с блога на кучето, форум с пет участника, които не влизат, сайта на фирмата, чийто отвратителен дизайн е направен от малкия син, и подобни.

Коментар

Значи или ни си попадал на читава хостинг компания или не си имал късмета да работиш в такава. Няма да споря, но не пълни главата на човека с глупости.
                          LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Цезаре, звънни, ще се видим, после ако е интересно ще ти пратя и младежа дето при мен отговаря за тия неща да си говорите технически. Не са за форум половината неща все пак.

ПП Не е нужно точно на мен, разбира се, звънни на когото искаш дето с това си вади хляба.
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Аз бих огледал нещо облачно - намират се доста добри условия на доста добри цени. Но не и в България все още. А за тук - не съм срещнал още смислен хостинг провайдър...
                              А предимството на облака е, че плащаш колкото изразходваш, и когато искаш ъпгрейд - го имаш за минути, а не сменяш хостинг/план/провайдър...
                              Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X