Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изграждане и популяризиране на сайт

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Откраднаха ми името на домейна и на дейността

В интерес на истината "откраднали" не е съвсем точно. Доменът е бил свободен - регистрирали са го. Доколкото разбирам, ти и до момента нямаш действащ сайт, така че не може да се говори, че са ти копирали и съдържанието. Направили са сайта си преди тебе, и, както сам казваш, са го направили добре. За това не виждам как ще тръгнеш да ги съдиш.

Виж, ако името на сайта им е същото като името на регистрираната от тебе фирма, тогава може би има вариант за противодействие по Закона за защита на конкуренцията

Чл. 35. (1) Забранява се предлагането на стоки или услуги с външен вид, опаковка, маркировка, наименование или други белези, които заблуждават или могат да доведат до заблуждение относно произхода, производителя, продавача, начина и мястото на производство, източника и начина на придобиване или на използване, количеството, качеството, естеството, потребителските свойства и други съществени характеристики на стоката или услугата.
    (2) Забранява се използването на фирма, марка или географско означение, идентични или близки до тези на други лица, по начин, който може да доведе до увреждане интересите на конкурентите.
    (3) Забранява се използването на домейн или външен вид на интернет страница, идентични или близки до тези на други лица, по начин, който може да доведе до заблуждение и/или да увреди интересите на конкурентите.
    Но това е въпрос за адвокат.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Чавдар в случая е прав, само ако името на твоята фирма съвпада с това на домейна, имаш някакви права. Щото твой сайт и аз не виждам в .com областта.
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Аз пък не виждам никаква драма. И какво като има някой с регистрация на .бг? Кой и как ще си направи реклама и кой и как ще насочи трафикът към него си е вече въпрос на други неща... Има достатъчно случаи на неуспешни подобни "случки"... Аз лично домейн на .бг не бих регистрирал но това вече е тема на много дълъг разговор... Който ще да си регистрира... Пък и лично съм дал пример, че еднакви домейни на .ком и на .бг въобще не могат да се сравняват... и точно този на .бг е с по два посетителя за сметка на .ком с по 200 000...

А конкретно, ако много си държите на това име, то имайте предвид, че според законодателството приоритет над всичко друго е регистрирана търговска марка... Ако имате такава преди другите, то ще имате пълното право да претендирате за същото име в домейна .бг Това е записано и в условията за регистрация там...
        VPetrov.photography

Коментар

Доста трудно може да бъде наречено това кражба - името не е чак толкоз уникално за тази дейност - ако направиш собствен сайт и го развиеш както трябва ще ги издухаш за нула време. Незнам какви документи имаш но можеш да провериш какво как и кога е регнато като фирма с подобно име и собсвеник в апис регистър плюс или в търговския регистър и в зависимост от инфото да се обърнеш към арбитража на регистър бг.
          When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Човека ако почне от "нулата", с ново име, всеки който желае може да му направи малко трафик и реклама, докато не се изчисти яснотата в самите търсачки кой сайт каква информация предлага. Всичко е заради индексирането... Понеже ги мразя тия "номера" с крадените имена мога да ти предложа скромните 20к/месец уникални посещения към новия домейн.
            Относно ".бг" -то - няма лошо в него, ако таргета са българските читатели. Изключвайки цената, всичко друго си е равностойно на останалите области (като изключим монопола на регистратора, което единствено ме спира да не ползвам услугите му).
            Публикувайте отговор

Коментар

И колко от тия 20к уникални посещения ще са свързани с дейността която развива ? Аз сега ако си регистрирам домейн и някой се появи след половин година с претенции за домейна поради щото си е регистрирал същия домейн .com но на него няма съдържание както и никъде из интернета не се споменава за подобен сайт/домейн мислиш ли че ще му го прехвърля на негово име ?
              When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Друга е идеята...
                Публикувайте отговор

Коментар

Отново повтарям, че грешката си е изцяло моя, което обаче не означава, че съм готов да се примиря и да зарежа труда си. Фактологията е следната:

2010 регистрирам фирмата си (сам, понеже нямах достатъчен капитал). Още същата година започвам да събирам необходимият ми екип, както и да прецизирам дейността. Успоредно с това поне 8 часа дневно работя с младежи с увреждания (който е работил подобна работа, знае за какво изцеждане иде реч). Решавам, че след като съм успял сам да си регистрирам фирмата ще успея и сам да си изработя сайт. Фатална грешка. Отказвам да закупя домейна .bg. Втора сериозна грешка. Правя един опърпан сайт под джумла, който освен, че е нефункционален е и много грозен. След три месеца експеримент решавам да го преработя под уърд прес, което така и не успявам да сторя никога. Основната идея, обаче вече е била публикувана в нета. Отгоре на всичко работя и като консултант към няколко електронни издания, където повечето идеи са обсъждани- просто напишете в търсачката " Валентин Стоилов " и ще разберете.
                  Резултата е, че докато се натуткам, хора които имат свободно време в излишък ми припознават идеята, че дори и името.

Въпроса е от тук- накъде? Грешките съм приел за собствена сметка.

Благодаря на всички отзовали се- освен добри идеи, ми дадохте и нов поглед, изобщо върху ситуацията.
                  Последно редактирано от Вальо; 06-10-11, 23:07.
                  08седемшест5едно513четири

Коментар

Вальо, бачкай си и да не ти пука
                    Щом хората те познават теб и труда ти, много бързо ще направят разликата.

Може да се каже, че тази лелка ти е направила доста добра услуга
                    Развила е сайта, дейността.. но никой не я знае каква е и къде е.

Слагай един слоган към твоя сайт - "Ние сме оригиналът" и прилапваш и нейните потребители

Насочи енергията, труда и парите в по-хубава посока

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
                      Вальо, бачкай си и да не ти пука
                      Щом хората те познават теб и труда ти, много бързо ще направят разликата.

Може да се каже, че тази лелка ти е направила доста добра услуга
                      Развила е сайта, дейността.. но никой не я знае каква е и къде е.

Слагай един слоган към твоя сайт - "Ние сме оригиналът" и прилапваш и нейните потребители

Насочи енергията, труда и парите в по-хубава посока
                      Венци, благодарско- доста приятели и познати ми се обадиха със същите думи. Всъщност наистина по- важното е как ще се разработи и рекламира дейността, от колкото чисто статичното положение. Да сме живи и здрави.

п.п. преди малко се родих, така че днес няма да се нервя особено. Да се надявам и утре също.

Коментар

Ами честит рожден ден тогава, наздраве и успех!!! По-малко ядове и повече щастливи усмивки насреща - пък в тази работа те са най-голямото удовлетворение!

Коментар

Преди няколко години имаше аналогичен случай в Германия като твоя, с домейн, който има потенциал за 6цифрени посещения на месец. Не успяха да се преборят да си го вземат.
                          На базата на немската история помисли за следния вариант:

Имаш вече tvojadomein.com
                          Регваш си tvoja-domein.com и tvoja-domein.bg. Реално плащаш само 1 com домейн повече. На страницата, която се достига от всеки един от 3те домейна пишеш на видно място, но не натрапчиво "Нас ни достигате чрез домейните А, Б, В (не от С!)"

Коментар

Преди малко изпратих "възпитан" имейл до собствениците на сайта. Надявам се да договорим взаимоизгодни условия, вместо да стават цигании.

Коментар

Първоначално публикуван от Чудомир Преглед на мнение
                              помисли за следния вариант:

Имаш вече tvojadomein.com
                              Регваш си tvoja-domein.com и tvoja-domein.bg. Реално плащаш само 1 com домейн повече. На страницата, която се достига от всеки един от 3те домейна пишеш на видно място, но не натрапчиво "Нас ни достигате чрез домейните А, Б, В (не от С!)"
                              Безценен съвет му даде, колега, няма що. Предлагаш му да разводни посещаемостта на една и съща информация между двата или повече сайта, което ще намали ефективността им.

Но това е нищо в сравнение с поведението на Гугъл при такива „тарикатлъци”.
                              Ако два или повече домейна водят към един и същи сайт, в най-добрия случай Гугъл ще го прати на такава позиция, че намирането му ще коства усилия и на най-упорития търсач на информация. Освен това ще класира сайтовете под различните домейни, като първи и втори и категорично ще свали рейтинга на втория, защото ще го третира като копирано съдържание.
                              А най-вероятно, да не кажа почти сигурно е че сайтът ще бъде баннат, заради използване на дублирано съдържание, т.е. изхвърлен от индекса на Гугъл, а май не това е целта.
                              JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Първоначално публикуван от Александър Белов Преглед на мнение
                                Безценен съвет му даде, колега, няма що. Предлагаш му да разводни посещаемостта на една и съща информация между двата или повече сайта, което ще намали ефективността им.
                                Няма такива филми, колега..
                                job.bg = jobs.bg
                                news.bg = news.ibox.bg

Прост редирект....
                                А и Гоогле индексира преоритетно съдържание (най-общо казано)

Сега се чудя: как да пусна да индексирам един сайт, като адреса на съдържанието се "възприеме" от търсачките не като домейн име, а като IP?
                                Публикувайте отговор

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X