Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изграждане и популяризиране на сайт

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Изграждане и популяризиране на сайт

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
    Иначе и аз бих те посъветвал да се обърнеш към професионалисти. Като започнеш с това... Има един сайт... искам моите да са преди него...
    Тука е малко "божА работа"... Пускай сайта, прави един банер и дай който има възможност да го закачва.
    Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
      Тука е малко "божА работа"...
      Ама малко
      Защото един професионалист които с това се занимава има 80% по-голям шанс да постигне дадения резултат от някои случаен.
      И за да стане това, първо се започва от там да се конкретизират нещата, какво искаш да постигнеш, на каква ключова дума ще оптимизираш и т.н. И всичко това се залага и в дизайна И В ТЕКСТА КОИТО САЙТА СЪДЪРЖА...

Между другото прегледах отново сайта, не е нищо особено, да не кажа, че е много зле от към оптимизация... Аматьорска работа...
      За ключови думи няма да говоря, че не се за публичен дебат

Коментар

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
        ... Иначе и аз бих те посъветвал да се обърнеш към професионалисти. Като започнеш с това... Има един сайт... искам моите да са преди него...

... за следните ключови думи/фрази ...
        Последно редактирано от Чавдар (V93); 11-10-11, 16:08.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

От: Откраднаха ми името на домейна и на дейността

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
          Я пак, че не разбрах! Слагат ти ограничения как да цитираш собствените си материали?!?
          Точно така. Въпрос на договор. А ако ти кажа, че и въпросният договор не е подписан по силата на финансово убеждаване, ще ми се смееш много. Но... въпрос на време и ситуация. Абсолютно същото се отнася и за отговорите ми към различните секции, които са значително повече като обем и труд от статиите, например: http://www.moetodete.bg/forum/viewto...5013cffcf9efb6
          Моите материали не ме притесняват изобщо- мога да ги пресъздам по десетки начини- в крайна сметка те са изцяло мое творение, а не препис от тук- от там.
          Основният ми въпрос е как да цитирам/ публикувам/ позовавам на текстове от творчеството на големите имена в бранша: в почти всички от въпросните (печатни) книги има надпис: "Всички права запазени. Нито една част от тази книга не може да бъде размножавана или предавана по какъвто и да било начин без изричното съгласие на издателство...". Би било смешно и неправилно да преразказвам нещо, което едва ли би могло да бъде написано по- добре от самият оригинал. В крайна сметка такъв текст би бил обикновен сурогат.
          08седемшест5едно513четири

Коментар

... за следните ключови думи/фрази ...
            Момчета (не се сърдете за обръщението, ама се радвам на ентусиазма), вижте, четете и приложете всичко това, дето е разказано в ето този форум:

http://www.webmasterworld.com/forum3/2010.htm

Определено съм се убедил, че работи. Иска време. В моя случай е борба за някой лев от Google Adsense.. Това не е и панацеята. Както преди споменах в подобна тема: трябва от всичко - и SEO приоми и леко спамец, някой скрипт да ти направи "интересна страничката" (следете и тези "новости" и умната). Разменяйте линкове и банери, генерирайте допълнителен трафик и всичко ще си дойде на място (като особено последното e доказано). Наблягане и на синтаксиса в <meta>...
            Публикувайте отговор

Коментар

Момчета (не се сърдете за обръщението, ама се радвам на ентусиазма), вижте, четете и приложете всичко това, дето е разказано в ето този форум:

Определено съм се убедил, че работи. Иска време. В моя случай е борба за някой лев от Google Adsense.. Това не е и панацеята. Както преди споменах в подобна тема: трябва от всичко - и SEO приоми и леко спамец, някой скрипт да ти направи "интересна страничката" (следете и тези "новости" и умната). Разменяйте линкове и банери, генерирайте допълнителен трафик и всичко ще си дойде на място (като особено последното e доказано). Наблягане и на синтаксиса в <meta>...
              Колега, благодаря за образователната препратка. Една част от написаното разбирам, друга- не. За начало ми е идеално. След като изградят сайта, ще ми бъде изключително полезно да споделите мнения и препоръки.

Коментар

Случайно да си имал работа със случаи, в които по-важното е НЕ да докараш 20000 посетители, които ще са изчезнали от сайта след 5 секунди, а да привлечеш 20, които обаче реално ще ти станат клиенти?
                Какви ми е файдата, ако някой "професионалист" ми изкара сайта на първа позиция за търсене на, да речем, miserable failure?!?
                Не всеки бизнес са свежда до генериране на цъкове по банерчета.

Този форум за четене го чета от 8 години, ама тази тема, дето си я дал за помагало, малце поизветряла. Да правиш SEO за Гугъл сега, въз основа на съвети от 2002 г. малко някак ...

Относно наблягането на мета-та, ето ти нещо малко по-прясно http://googlewebmastercentral.blogsp...-meta-tag.html
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Случайно да си имал работа със случаи, в които по-важното е НЕ да докараш 20000 посетители, които ще са изчезнали от сайта след 5 секунди, а да привлечеш 20, които обаче реално ще ти станат клиенти?
                  Какви ми е файдата, ако някой "професионалист" ми изкара сайта на първа позиция за търсене на, да речем, miserable failure?!?
                  Не всеки бизнес са свежда до генериране на цъкове по банерчета.

Относно наблягането на мета-та, ето ти нещо малко по-прясно http://googlewebmastercentral.blogsp...-meta-tag.html

20 клиента могат да бъдат привлечени чрез хартиена визитна картичка. Но ще е голям късмет от 50 посещения да привлечем 20 клиента... Статистиката е категорична: болшинството потребители "задълбават" максимум до пета страница от резултатите за търсене. Каква ми/ни е файдата от SEO, ако не ни качи малко по напред в резултатите? Не сме ли "напред" в сърча, шансовете някой да ни посети почват да намаляват... Не е ли така? Трафика, даже и изкуствено генериран чрез позволени способи (а и не само), помага единствено да се популяризира новото съдържание.. Схемата за цъкане по банери/реклами в следствие голям трафик е, че може нарупаната сума да преинвестираш в платена реклама (или да се почерпи човек). В случая не обсъждаме това, макар че е реално препитание на няколко мои познати ($300-$400/месец ако кажем, че са за пренебрегване - здраве му кажи!).

Гледах в друг раздел тема за сглобяеми временни постройки. Какво ми хареса: цитират в пряка реч цени. Преди съм търсил цени, даже и след 5-та страница от търсене - нямаше. Загубих интерес и си загубих маса време да ровя упорито.
                  Другото - hit.bg "изделията" (и подобни)... Като начинаещ радиолюбител попаднах на подобен адрес, който седеше най-отгоре в Гоогле. Причината е съдържанието. Защо ли този сайт водеше класацията пред сайта на федерацията за радиолюбители и други такива?

Цитирания от мен линк е "от едно време", когато се питах как стават нещата. Като фундамент всичко е що-годе същото, не отричам новите добри практики. Писах - не е панацея.

Q: Does this mean that Google ignores all meta tags? A: No, Google does support several other meta tags. This meta tags page documents more info on several meta tags that we do use.
                  Хубав пример до какво води изкуствения трафик, заедно със SEO способи, бе гоогле-бомбата при търсене на дума "Провал" и сочеше сайта на правителството...
                  Последно редактирано от p-pleven; 12-10-11, 08:05.
                  Публикувайте отговор

Коментар

... Каква ми/ни е файдата от SEO, ако не ни качи малко по напред в резултатите? Не сме ли "напред" в сърча, шансовете някой да ни посети почват да намаляват... Не е ли така? Трафика, даже и изкуствено генериран чрез позволени способи (а и не само), помага единствено да се популяризира новото съдържание...
                    Никой не спори, че е по-добре да си богат и здрав, отколкото беден и болен. Хубаво е да си напред в резултатите от търсенето, НО все пак много зависи и от това за какво е било търсенето, защото няма да имаш никаква файда от голям трафик на хора, които търсят бутикови стоки, пък ти, примерно, продаваш опинци (или обратното) ...
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Никой не спори, че е по-добре да си богат и здрав, отколкото беден и болен. Хубаво е да си напред в резултатите от търсенето, НО все пак много зависи и от това за какво е било търсенето, защото няма да имаш никаква файда от голям трафик на хора, които търсят бутикови стоки, пък ти, примерно, продаваш опинци (или обратното) ...
                      Трафика не е задължително да бъде в резултат от търсене и има други начини да се генерира... Референциите от посещения не са единствено с източник web, a и да са от него - не е задължително да са от реклами/споделени линкове, преки попадения (само като жокер: случая с брояча Тиксо). Екстра трафика не е задължителен елемент в популяризирането, но помага и удря рамо нещата да се случват по-бързичко при изкачването нагоре в резултатите... Като нюанс, макар да не визирам подобна схема, тая реклама под логото на форума за какво е?
                      Публикувайте отговор

Коментар

Според мен, най-изчистеният вариант е, когато е възможно, да се обърнеш към автора за разрешение да публикуваш част от материалите му. Подобен подход ползвам за моя сайт и в около 50% от случаите получавам разрешението безплатно, в 20% искат да има изрично цитиране на източника, логото или някаква връзка към сайта им. В останалите, просто не са носители на авторските права и в крайна сметка, там удрям на камък. Това от личен опит.

Коментар

Първоначално публикуван от Еmil Преглед на мнение
                          Според мен, най-изчистеният вариант е, когато е възможно, да се обърнеш към автора за разрешение да публикуваш част от материалите му. Подобен подход ползвам за моя сайт и в около 50% от случаите получавам разрешението безплатно, в 20% искат да има изрично цитиране на източника, логото или някаква връзка към сайта им. В останалите, просто не са носители на авторските права и в крайна сметка, там удрям на камък. Това от личен опит.
                          Благодаря! Същото си мислех и аз. Въпроса е, че не на всякъде мога да изнамеря необходимите ми координати (стари издания, да речем), но там пък и едва ли е особено необходимо нечие разрешение...
                          Пустият му сайт....мислех, че е по- лесно начинание: плащаш и получаваш, ама не било баш тъй.

Коментар

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
                            ... Пустият му сайт....мислех, че е по- лесно начинание: плащаш и получаваш, ама не било баш тъй.
                            Изобщо не е лесно и не е еднократен процес. В крайна сметка, информацията, която евентуално ще ти привлече клиенти, няма кой да я подготвя вместо вас.
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Изобщо не е лесно и не е еднократен процес. В крайна сметка, информацията, която евентуално ще ти привлече клиенти, няма кой да я подготвя вместо вас.
                              Да, така е. Както се случва обикновено, фантазията и реалността рядко се покриват. Яко бачкане му е майката...

Коментар

Много хора са писали, къде верни неща къде разтягане на локуми...не искам да обидя никой, всеки има свое виждане за нещата. Аз работя в тази област и бих те посъветвал да направиш следното. Остави за момент домейна.. изгради си добре структуриран сайт, с всичката там информация която искаш да има, няма да е лошо да се посъветваш с професионалисти. 2ро моят съвет е да не се притесняваш за домейна, 90% от потребителите посещават даден сайт през търсачка, малко са тези които пишат домейните.Всеки гледа да му е по лесно применро: offroad-bulgaria.com ..... много дълго бе... офроуд бг в google и готово кликаш с мишката и си там или букмаркове, но това е друга тема. Моя съвет е да си подбереш ключови думи и да хванеш специялисти да ти напоравят една добра оптимизация на търсещи машини (това изисква време, не става от днес за утре) Тук обаче трябва да подбереш фирмата, има много които само взимат парите и нищо насреща. Искай да видиш как се е развил някой техен клиент преди да се съгласиш и гледай да е някое гръмко име, това добра индикация че са професионалисти.Имал съм клиенти, които мислят, че като платят днес и утре ще са на 1во място в гоогле. Ако успееш да постигнеш добра индексация в гоогле, повярвай ми нокой няма да стига до конкурентния сайт. Ти ще си на лице. Въпросната дама не е направила такава оптимизация, и резултатите в гоогле не са и цветущи. Ето от тази слабост може да се възползвате вие. Пак казвам хората не търсят домейни а ключови думи и фрази.

Успех в начинанието, ще следя темата
                                Газ 69 2.4i
                                Густо майна, пътят свърши !!!
                                GSM: О895 7О6О59

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X