Обява

Свий
Няма добавени обяви.

SEO - що за чудо?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Re: SEO - що за чудо?

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
    Но това го знаем аз, ти и още една малка групичка.
    Абе не е малка групичката

Пример сайта на пощенска банка е постанк.бг а не постбанк-бг.цом

И не само те

Сега има варинти за сайтове от типа еби.се и еби.ме (които не са нито шведски нито черногорски) ама там е друго
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Но това го знаем аз, ти и още една малка групичка.
      Ти пък все едно не си виждал менте, регистрано с бг, което по-голямата част от потребителите просто подминават в полза на *.ком варианта. Въпреки "надеждността" от дадените отгоре 100-на лв ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
        Ти пък все едно не си виждал менте, регистрано с бг, което по-голямата част от потребителите просто подминават. Въпреки "надеждността" от дадените отгоре 100-на лв ...
        Там пък е по съвсем други причини.

Много добре знаете че тая работа е скъпа щото няма универсални решения.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

От: SEO - що за чудо?

изброй ми ментетата регистрирани на .бг
          За тези на .ком няма нужда, че после ще ме караш да ти купувам нова клавиатура

И още нещо, зад бг домейна стои човек или фирма регистрирани с документ, лични фирмени...
          .ком-а го регистрираш както си искаш и пишеш каквото си искаш...

И наистина групичката не е малка, всеки среден потребител прави такава асоциация... Под среден имам предвид такъв които поне 2 години е ровил в интернет...

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            Там пък е по съвсем други причини.

Много добре знаете че тая работа е скъпа щото няма универсални решения.
            Именно. Което показва нагледно, че не бг или ком са определящия фактор.

Нормално е работата да е скъпа, когато е със съответното качество и сложност. И точно толкова нормално е човек да търси най-ефективно използване на бюджета си, особено когато същият е ограничен.
            Няма смисъл да си даваме примери със сайтове на банки или големи фирми. Там случаят е доста по-различен. Което не пречи да има достатъчно много куци сайтове, направени с много пари.

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
            ... И още нещо, зад бг домейна стои човек или фирма регистрирани с документ, лични фирмени...
            ...
            Моментално се сещам за най-малко една фирма и един човек, които са си съвсем надлежно регистрирани по законите на страната, което никак не им пречи да са мошеници, които произвеждат негодни боклуци и мамят клиентите си ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Re: SEO - що за чудо?

И наистина групичката не е малка, всеки среден потребител прави такава асоциация...
              Явно аз не съм от тях защото не се впечатлявам от .бг домейни

ключов фактор е организацията на сайта, дизайна, лесно да се намира нужната информация и т.н
              а дали е .ком .бг няма никакво значение.
              Ако сайта е полезен ще се гледа и ще се чете.

Коментар

Докато си говорим, колегата направи сайта, регистрира домейна и даже го качи... това се казва експедитивност...
                Дано да не стане бърза работа срам за майстора. И 3 пъти мери един път режи...

Коментар

... ключов фактор е организацията на сайта, дизайна, лесно да се намира нужната информация и т.н
                  а дали е .ком .бг няма никакво значение.
                  Ако сайта е полезен ще се гледа и ще се чете.
                  Именно!
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
                    Докато си говорим, колегата направи сайта, регистрира домейна и даже го качи... това се казва експедитивност...
                    Дано да не стане бърза работа срам за майстора. И 3 пъти мери един път режи...
                    Каквото стане... Засега чакам да ми се активира домейна, от space.bg нещо се мотаят. По нататък ще го мисля. Засега ще залягам над dreamweaver-а и ще се опитам да направя сайта семпъл, приятен за гледане и информативен. Остава да видим как ще използвам adwords - а. Засега толкова.
                    Александър

Коментар

Колега спокойно, няма нужда да се бърза... Така или иначе гогъла ще ти индексира сайта 1 месец... 2 дена повече или по-малко все тая...

Коментар

За 100 лв какво може да се направи и за колко време:

1. Регваш си едно .info от Godaddy.com - мисля беше ~$2.
                        2. Взимаш си едно хостче за 2-3-5 лв/месец, НО ДА Е С РЕАЛЕН ъптайм. Т.е. да работи стабилно.

Вече почват вариантите за кода на сайта...

3. Joomla - лесно тъпчиш съдържание, правилно изграден код, и всичко, дето е написано по-доре. Тегли се безплатно. Мета-данните обаче имат нужда от писане на ръка, оригиналните не винаги "стават" (До тука сметката е около 10 лв)

Популяризиране на сайта:

4. Мета данни в кода, описание на съдържанието, ключови думи, съвпадащи максимално със съдържанието...
                        5. Ръчна регистрация във търсачките
                        6. Осигуряване на трафик към сайта чрез: познати, е-майл спам, всякакви решения в кода от сорта <iframe>....
                        7. постоянно добавяне на съдържание и правилно описание в <meta> данните на страниците

.. Остават ~80-90 лв...
                        8. Ако нещата са на живот и смърт можеш да вкараш някой лев в Google AdWords, ама там е хубаво да наливаш само ако имаш вече добра посещаемост и е добре да си одобрен за Google AdSense и приходите ги наливаш в AdWords... По този начин платено ще излизаш на първа страница....

Това да САМО 8 точки от близо 50-60, които трябва да изпълниш, за да се появиш по-напред в Google след 4-5-6 месеца.

Важно: уникално и кратко, лесно за запомняне име на домейна.

9. регване на сайта във вички онлайн каталози, където се сетиш - български и чужди.
                        10. Умерен, културен спам (важи ако верно си на зор), като "уточняваш": "Cъглacнo Закона за електронна търговия, чл.6 aл.1, това е непоискано търговско съобщение. Моля, добавете в контактите си нашия e-mail адрес, за да сте сигурни, че ще получавате писмата ни. За отписване кликнете тук"

10. По-настойчив спам в чужбина. Идея: екстрактваш е-майл адресите от някой як домейн (може и доставчик на е-майл услуга: гмаил, яхоо, ...) и пускаш "кукичка" за да предизвикаш посещаемос = трафик = "явно домейна е търсен" -> по-голям "интерес" от Гоогле...
                        11. Веб-броячи в кода: Тиксо + WebCounter
                        12. Чекване на кода за синтактични грешки и правопис;
                        13. и така нататък....
                        14. Бягаш далеко от Javascriptove, понеже в повечето случаи им "намират" синтактични грешки в кода при проверка и валидиране на CSS и XHTML. Гоогл не харесва това...
                        15.. и други такива, които искат четене и работа, но след 1-2 години може да си изкараш и някой лев от труда...
                        Публикувайте отговор

Коментар

забрави да споменш че това ще отнеме поне 2 месеца на човека, който е абс. аматьор в областта ако има що годе бизнес за тоя период ще загуби 1500-2000 лв от това че се е занимавал с неща които не разбира - а и като аматьор няма да постигне желаните резултати. съветвам всеко който не разбира от нещо по добре да си плати някой да му го свърши отколкото да си губи времето. а бюджет от 100 лв е меко казано смешен. с трици маймуни не се ловят оптимизирането на сайт е процес в който грешките и резултатите се виждат след време ... ако бизнеса ти зависи от това и си склонен да дадеш 100 лв ...значи бизнеса ти е много зле и един сайт няма да го спаси а и статични сайтове даващи обща информация никой не ги гледа вече ... така че ...трябва принципно да си преосмислиш концепцията за сайт ... може да ти звучи грубо ... но вече толкова съм се нагледал на аналогични като твоя случаи ...че по деликатно ми е трудно да се изразя

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X