Обява

Свий
Няма добавени обяви.

SEO - що за чудо?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: SEO - що за чудо?

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
    Я вместо да спорите за някакви неща на неразбираем език за простите хора като мен, дайте идея за добро съотношение цена/качество за хостинга. Домейн bg или com - май по-добре .com, все ми се струва, че Гухлето ще го хареса повече.

П.П. А какво мислите за домейните на кирилица?
    Един вариант за хостинг.

От регистрация с домейн bg могат да те откажат ей такива дреболийки:

Регистрация на домейн от юридическо лице
    Юридическите лица получават e-mail с инструкция за завършване на регистрацията след като плащането по проформата бъде получено. В инструкцията като прикачени файлове се съдържат формуляри, които трябва да бъдат разпечатани, подписани и подпечатани от управителя на фирмата. Ако юридическото лице е регистрирано/пререгистрирано в търговски регистър при Агенция по вписванията не е необходимо да се изпраща актуално състояние. Ако юридическото лице не е регистрирано/пререгистрирано заедно с формулярите трябва да подготвите и копие от актуално състояние.

Не се приемат документи изпратени по факс или сканирани по email. Всички копия на документи се заверяват с печат на фирмата и „Вярно с оригинала”.
    Ценова информация:
    Регистрация за 1 година - 200 лв.
    Регистрация за 2 години - 280 лв. (средно 140 лв. на година)
    Регистрация за 3 години - 360 лв. (средно 120 лв. на година)
    Регистрация за 5 години - 520 лв. (средно 104 лв. на година)
    Регистрация за 10 години - 920 лв. (средно 92 лв. на година)

Ако е избрана регистрация за една година всяка следваща след първата година се заплаща годишна поддръжка 80 лв. Цената за първата година се формира от начална такса 120 лв. и 80 лв. такса годишна поддръжка. Цените са крайни.
    Домейн с .com ще си регистрираш за минути онлайн, без бюрократични глупости и за многократно по-ниска сума ...

П.П. Ако обаче смяташ, че в бизнес идеята ти има много хляб, можеш да преглътнеш горното, за да си гарантираш, че, ако в един момент бизнесът потръгне много, някой няма да ти дръпне килимчето изпод краката като регистрира същия домен с bg.
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 04-10-11, 12:18.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Ей това чаках... Благодаря ти. .com - а го регистрирам и даже си изрових един ваучер за adwords за 80 кинта. Сега остава още един въпрос - има ли значение ключовите думи в името на домейна и как се отразява това. Може ли да се отделят с тирета, примерно кое е по-добре:

pochistvane-na-magazin.com

pochistvanenamagazin.com

pochistvane-magazini.com

(посочените url та съм си ги измислил, нямат нищо общо с дейността ми)
      Александър

Коментар

Re: SEO - що за чудо?

Колкото по кратко е името толкова по добре,
        показаните от теб според мен са много дълги и гадни.
        никой няма да ги запомни или запише,
        според мен е тъпо и да са кирилишки думи написани на латиница.

Ми правил съм магазин с къстъм цмс като на клиента му струваше под 1к с графичния дизайн.
        А какъв е къстъ цмс а джумла ....
        хайде напиши цмс за под едно К от нулата с електронен магазин без да ползваш готови неща.

и това да работи поне колкото скапаната Джумла, която и аз не харесвам.

Коментар

...П.П. А какво мислите за домейните на кирилица?
          Безсмислена работа. А защо, ще си отговориш и сам като се замислиш как един чужденец ще изпише в адресбара www.горно-нанадолнище...
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

От: Re: SEO - що за чудо?

Ами колкото и да е тъпо, вече го регистрирах ... Както и да е. Сега остава да се преборя с качването в хостинг сайта. Чужденци няма да гоня, клиентите ми са българи и пишат в гуглето почистване на магазин, понякога и на латиница.

П.П. А не могат ли два домейна да водят към един и същи сайт?
            Александър

Коментар

Спам за разведряване - магазинът има свойството да се самопочиства, оставяш вратата отворена за една нощ. На сутринта е иделано почистен, даже щандове няма да има.
              подаръци за мъже от FACOM
              промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Хи Хи. Така е. Само че както казах, това е просто примерно, аз съвсем с друго се занимавам.

Абе сега виждам к'во е тъпо като правиш нещо несвойствено и вече не се ядосвам, че хората тръгват да строят без проект, то и аз горе-долу това правя в момента, ама какво да се прави сиромаси сме.
                Александър

Коментар

колега бих заложил на http://www.cleaner.bg/ - свободно е... Засичам за колко време някои ще ми открадне идеята

Между другото
                  30.00 EUR = 58.67 BGN
                  6.00 EUR = 11.73 BGN
                  36.00 EUR = 70.40 BGN

Коментар

Аххх Не се занимавам с чистене бе хора.... Написах го само като пример за дейност и име....
                    Александър

Коментар

Името на домейна не е решаващо, идеята на доброто сео е като напишеш в гуглето идиот и долен крадец и да излезе сайта на боко
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Ами колкото и да е тъпо, вече го регистрирах ... Както и да е. Сега остава да се преборя с качването в хостинг сайта. Чужденци няма да гоня, клиентите ми са българи и пишат в гуглето почистване на магазин, понякога и на латиница.

П.П. А не могат ли два домейна да водят към един и същи сайт?
                        Всичко може. Може и 10 да водят...
                        Така, като гледам май най-добре да вдигнеш бюджета и да се обърнеш към специалист... Особено щом бизнеса ти зависи от това.
                        Един сайт или работи или не работи, няма средно положение, но има друго положение гони търсачките и клиентите

Безплатния вариант е 1 седмица да четеш за сео и да го РАЗБЕРЕШ. Естествено трябва да събираш информация за алгоритъма на гугъл в момента не от преди една година

Успех!

Коментар

... П.П. А не могат ли два домейна да водят към един и същи сайт?
                          Възможно е, стига да се направи по подходящия начин, за да няма проблем с т.нар. "дублирано съдържание".
                          Естествено, трябва да имаш права и върху двата домена. Ако имаш предвид съществуващия сайт на хит.бг, то там ти нямаш собствен домен, защото доменът е хит.бг, над който ти нямаш права.

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
                          ... Безплатния вариант е 1 седмица да четеш за сео и да го РАЗБЕРЕШ. Естествено трябва да събираш информация за алгоритъма на гугъл в момента не от преди една година
                          Забрави да стане това за седмица, пък и за месец, да хване тънкостите на SEO и алгоритъма на Гугъл. Това наистина го могат много малко хора, които се занимават професионално. Да не говорим, че Гугълите периодично внасят промени и тогава по уебмастърските форуми започват воплите "Що изчезнах от първа позиция на първа страница и отидох на м****та си".
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

тънкостите на SEO и алгоритъма на Гугъл
                            Това ако го направи по добре да си смени работата,
                            като знам колко пари взимат за сео оптимизация

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Името на домейна не е решаващо, идеята на доброто сео е като напишеш в гуглето идиот и долен крадец и да излезе сайта на боко
                              Това до някога е така, но ключовите думи в домейна много помагат при индексирането. А другото, гугъл ще ти покаже сайта веднъж, но ако домейна ти е почистване-на-магазини.цок , че и на латиница, едва ли клиента ще успее да го напише пак

относно рейтинга на домейна .бг - имам собствени наблюдения (говоря за българската аудитория)
                              пред blindirani-vrati.com и blindirani-vrarti.bg потребителя избира второто и знаеш ли защо?!
                              Логиката е следната: вече, всеки може да си регне домейн .ком за 20 лв, обаче за да регнеш домейн .бг трябва да дадеш 100-тина лева. Трябва да представиш документи, като юридическо или физическо лице - а това за потребителя значи надеждност.
                              С други думи не всеки сулю и пулю ще може да регистрира такъм домейн - а това за потребителя значи надеждност.

Това е като при безплатните домейни. Едно време имаше 20-30 сайтчета на хит.бг и хората им се кефиха, после всеки взе да качва, ,но по предвидливите си купиха домейни .ком, .нет и хората вече не поглеждаха хит.бг...

относно - тънкостите на SEO и алгоритъма на Гугъл - просто не исках да отчайвам колегата...

Коментар

Логиката е следната: вече, всеки може да си регне домейн .ком за 20 лв, обаче за да регнеш домейн .бг трябва да дадеш 100-тина лева. Трябва да представиш документи, като юридическо или физическо лице - а това за потребителя значи надеждност.
                                Но това го знаем аз, ти и още една малка групичка.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X