Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на процесор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Избор на процесор

А това защо? С кое Интел са по-по-най от АМД?
    Греят по малко и има читави чипсетов за тях.
    Не знам фирма която да прави дъна за АМД и да няма проблем с дъното.
    Въпреки че съм имал лаптоп с турион 64х и бях доволен от работата му.

А и съм малко пристрастен към интел продукти и не намирам нищо по добро в АМД.

Коментар

От: Re: Избор на процесор

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
      Дъна за преносими или десктопи?
      По принцип "греенето" като функция, пропорционална на "охлаждането", е прако зависимо от аргумента "читаво охлаждане", независимо от процесора...
      По тази причина ако охладим добре един АМД и един Интел ще има ли разлика в сметките, които правят? Понеже основно мене това ме вълнува -дали смятат правилно....

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
      Тук трябва да си призная, че ги намирам (лаптопите) за капризни, ниско производителни и като цяло ни рак, ни риба, ни нищо..
      За момента и аз съм на тоя акъл...
      Нещата като функционалност леко се изместват и изнасят в посока www, което ме кара да мисля, че и скапания ми GSM с 3G/ВиФи достъп до глобалната мрежа би ми вършил много, ама много работа... Говоря за офис-нужди...
      Последно редактирано от p-pleven; 02-06-11, 10:17.
      Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
        Въпреки че съм имал лаптоп с турион 64х и бях доволен от работата му.
        Аз също съм Intel фен, но това не е вярно... Всички ATI reference design дъна (както и Intel разбира се) работят префектно! На практика няма значение, кой ги произвежда. В страни от това - фирмите, които не са с reference design дъна са няколко - Asrok, Asus (вече не са една и съща фирма на практика) ... пфу - сега не се сещам останалите - вчера си легнах в три, а днес станах в шест... та мисълта ми беше, че повечето от тях нямат проблеми. Също бих искал да добавя, че дъната, които не спазват референтният дизайн са с си проблем на тези, които ги произвеждат. От ATI нямат голяма дума в това. Колкото до топлоотделянето - и двете фирми имат по-добри или по-слаби процесори в тази посока. Въпрос на ревизия...

Коментар

Да наистина мойта информация е малко старичка,
          абсолютно е възможно вече да има читави дъна,
          аз се отказах от АМД преди години и да си призная въобще не съм се интересувал какво ново има за тях.

Дъна за преносими или десктопи?
          И за двете - последно на сестра ми на лапропа (не знам какво АМД) дъното беше направо почерняло.
          Интересното беше, че е изгорял само процесора а дъното работи.

Не е имало проблем с охладителя ако това си мислите.

и от доста време избора за мен за десктоп е дъно интел, процесор интел, рам кингстън
          въпреки че и там се случва да има проблеми
          Последно редактирано от Daniel; 02-06-11, 10:28.

Коментар

От: Избор на процесор

Проблема с буквално изгорелите процесори при ATI все още си го има, да... факт е, че работят с много голяма температура и на повечето хора не им се занимава да слагат и да купуват after market охладители. Все пак, ако си склонен да го направиш процесорите горе-долу си стават. Аз в момента съм така на домашната щайга и се търпи. Както по-горе казах, това е само преход към i7, но пък, както един приятел казваше - "Временните неща са най-постоянни..." За сега нямам проблеми - след края на лятото ще видим по-добре дали quad core Phenom II става.

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
              ...РАМ -да: брой слотове, първоначален обем, вид.. РАМ се добавя но г-н Мечо Пух е казал: колкото повече, толкова повече. Т. е. добре е да има повече...
              Г-н мечо пух не е съвсем прав, когато става въпрос за мобилни компютри. Ползваме или не, паметта си консумира една енергия, което се отразява на живота на батериите. Това в случай, че е важно де. Ако ноутбукът ще се захранва основно от мрежата, е все тая. Истината е в умереността...
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Проблема с буквално изгорелите процесори при ATI все още си го има, да... факт е, че работят с много голяма температура и на повечето хора не им се занимава да слагат и да купуват after market охладители
                Ясно, значи нищо не съм загубил от това, че не ги и поглеждам.
                Обаче ако се гони цена, май няма алтернатива

Истината е в умереността...
                Точно така, също трябва и да е достатъчно
                в момента според мен 2Г за домашно ПС (не геймърско) със WIN7 е достатъчно.

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                  Г-н мечо пух не е съвсем прав, когато става въпрос за мобилни компютри. Ползваме или не, паметта си консумира една енергия, което се отразява на живота на батериите. Това в случай, че е важно де. Ако ноутбукът ще се захранва основно от мрежата, е все тая. Истината е в умереността...
                  Дали ще се пенсионираме с оригиналната батерия или не - всичко зависи от начина на ползването на нотбука.
                  "Преносим компютър" не означава непременно работа на батерия. Аз го разбирам - когато се налага. Може и да греша. Не е нужно да изпадаме пак в полемика за начин на зареждане-работа, брой клетки на батерията и т.н.
                  Публикувайте отговор

Коментар

Дали ще се пенсионираме с оригиналната батерия или не - всичко зависи от начина на ползването на нотбука.
                    "Преносим компютър" не означава непременно работа на батерия. Аз го разбирам - когато се налага. Може и да греша. Не е нужно да изпадаме пак в полемика за начин на зареждане-работа, брой клетки на батерията и т.н.
                    Сега като чета, май не съм се изразил съвсем ясно. Имах предвид времето което компютърът може да работи на батерии, а не колко цикъла заряд разряд биха издържали.

И коментаторите...

Коментар

Сега като чета, май не съм се изразил съвсем ясно. Имах предвид времето което компютърът може да работи на батерии, а не колко цикъла заряд разряд биха издържали.
                      Ами то едното не е ли функция на другото?
                      Публикувайте отговор

Коментар

Re: От: Re: Избор на процесор

Реално погледнато ДА

Коментар

Без да опонирам на Даниел, при нов компютър, по скоро не. При дядовците и бабичките - да. Има значение как са били експлоатирани, кой ги е произвел и какво ли още не.
                          Под кой ги е произвел, имам предвид вижданията на всяка фирма по въпроса за заряд на батериите. Навремето (по времето на 486) имах някакво ейч пи което на всяко включване на адаптера почваше да зарежда батерията, без значение дали е разредена. Зареждаш батерията, изключваш адаптера, включваш го и процесът започва. Е няма как тая батерия да живее дълго...
                          Горното да не се смята за негативно мнение за съвременните му събратя, а и въпросният компютър имаше някои много добри технически решения. Тая глупост май не съм я виждал на друг компютър. Не, че не съм виждал и по-големи, но да не разводняваме темата.

И коментаторите...

Коментар

Ако се върнем на темата за избор на процесор Булдозер-ите изглеждат много апетитно!
                            Но май имат и сериозен апетит Осем ядра на 6GHz и 200W!
                            Ообаче на течен азот...

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                              Ако се върнем на темата за избор на процесор Булдозер-ите изглеждат много апетитно!
                              Но май имат и сериозен апетит Осем ядра на 6GHz и 200W!
                              Ообаче на течен азот...
                              Всяко външно охлаждане отива в категорията на скъпия спорт овърклок...
                              Макар да съм виждал "маняци" от чиста гъ**рия да си създават допълнителни главоболия с допълнителни охлаждащи "кули", маркучи, помпички, течности.. за някакъв "кирлив" процесор, дето няма нужда... Ама в случая идеята бе да се усвоят едни пари... Не знам каква бе съдбата, на това решение, ама всичко много ми приличаше на казанка за варене на ракия (понеже първоначално и така миришеше заради спирта в охладителната система)... но сеира си заслужаваше и бая народ мина да се снима с "осталъка"...

Без да опонирам на Даниел, при нов компютър, по скоро не. При дядовците и бабичките - да. Има значение как са били експлоатирани, кой ги е произвел и какво ли още не. .
                              Всичко що се зарежда и разрежда си има един брой цикли. Мисля, че е важно, дали е изцедена батерията до дупка и пусната на заряд или се зарежда преди този момент... От тук и мисълта, че е добре само при доказана нужда или ако лаптопа не е служебен/държавен да се работи на батерия...
                              Последно редактирано от p-pleven; 03-06-11, 20:50.
                              Публикувайте отговор

Коментар

Ние не правим ли същото с двигателите? Напъване на турбото и по-голям кулер, същата работа.
                                Ако намалим стойностите на напрежението, честотата и разсейваната мощност наполовина, пак изглеждат внушително тези осем ядра и ще се охлаждат нормално.
                                Абе ще изчакам аз да им видя и цената - може да ни изненадат приятно

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X