Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на процесор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Избор на процесор

Едно и7 с интелско дъно.
    Цените вече не са толкова плашещи.

А съм сигурен че и едно i5 ще ти върши чудесна работа.

Лично аз не бих си купил процесор АМД ама то е лично предпочитание

Коментар

От: Избор на процесор

Първоначално публикуван от noel Преглед на мнение
      То хубаво клоквате, ама да попитам както правите с тези 12GHz?! Че не ви достига стандартната честота?
      Сигурно някви хакерси истории пак, разбивате кода на матрицата
      Що бе? Колкото повече, толкова повече. Ако можеше и паметта да подкарат на толкова, стой та гледай шоу.

Пък и аз клоквам умерено. Повече за гъдел. Макар че, от 2.3 на 3.3 примерно не е малко.
      За игрички и хакерски истории рядко имам време, пък и вече съм дрът за тия работи. Не ме влекат.

Реално на 4-те ядра ползвам не толкова производителността, колкото гладката работа на системата в многозадачен режим.

От друга страна пък SPICE симулациите зависят пряко от честотата на всяко ядро, а това ползвам често.

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
      Едно и7 с интелско дъно.
      Цените вече не са толкова плашещи.

А съм сигурен че и едно i5 ще ти върши чудесна работа.

А, баш!!!
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз също не смятах, че в AMD има хляб, но съм доволен от текущия си процесор. Не е толкова бърз в трансфера на информация, като интелските, но заради обединението с ATI са наблегнали в 3D-то и в игрите не се усеща много разликата. Работят.

Коментар

Мога ли да разширя малко темата и да попитам: а за нотбук на какъв процесор да се спра?
          i3, i5, i7, Dual Core, Celeron T, тамън бях решил да е 2 Duo и те изчезнаха?

Коментар

Ами по логиката на колегите по-горе взимаш най-мощното на пазара, което можеш да си позволиш.

Аз освен така да направя... макар че сега не виждам нужда от такава мощ. Но пък и когато взимах настоящия си комп, беше нещо, а сега не може едно клипче от Youtube да подкара на повече от 480р

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
              Мога ли да разширя малко темата и да попитам: а за нотбук на какъв процесор да се спра?
              Ако цената не е водеща - i7, еднозначно.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                i7 ако ти е скъп i5, в краен случай i3. Според мен не си струва да инвестираш в по-стар процесор... И за лаптоп особено бягай от АМД-тата. Направо без пари са, но лятото ще се чудиш какво да го правиш...

Коментар

бягай от АМД-тата
                  Това е и моето мнение.
                  i5 е добър процесор и не грее колкото i3, според мен и i3 не си заслужава освен ако не се гони цена.
                  Оптимално според мен цена/производителност е i5 с 4G RAM и отделана видео карта.
                  Справя се със всякакъв софтуер - моя 13,3 инчов е с i5 и вентилатора почти не се включва.
                  Стандартно уиндоус7 заема над 1Г рам за това е добре рама да е най малко 2Г, а 4 Г е абсолютно достатъчно за почти всичко.
                  Последно редактирано от Daniel; 31-05-11, 08:38.

Коментар

От: Re: Избор на процесор

Определено Интел архитектура.....категорично.
                    Обаче при лаптоптопите има доста други "неща" ,които определят избора и процесора според мен не е сред първите....

Коментар

Първоначално публикуван от nuvi1350 Преглед на мнение
                      Определено Интел архитектура.....категорично.
                      Обаче при лаптоптопите има доста други "неща" ,които определят избора и процесора според мен не е сред първите....
                      Би ли споделил?! Степенувай ги по-важност.

Коментар

Аз бих ги степенувал така ВИДЕО, ПРОЦЕСОР, ГАРАНЦИЯ, ДИСПЛЕЙ

Коментар

Ако няма голямо ограничение в бюджета - лаптопа бих избрал по критерий:
                          Видео, Дисплей, Процесор, Рам, Диск, Гаранция.
                          Но в моя случай критериите бяха други
                          Видео, Процесор, Рам, Диск, Дисплей, Гаранция.

За съжаление хубавите дисплеи вдигат много цената.

Коментар

А това защо? С кое Интел са по-по-най от АМД? Винаги сън задавал този въпрос с надеждата някой да ми разясни и най-после да си купя нещо различно от АМД (като изключвам първия Пентиум 166 ММХ, който се заимах 1996 г.)...

Ако няма голямо ограничение в бюджета - лаптопа бих избрал по критерий:
                            Видео, Дисплей, Процесор, Рам, Диск, Гаранция.
                            Но в моя случай критериите бяха други
                            Видео, Процесор, Рам, Диск, Дисплей, Гаранция.

За съжаление хубавите дисплеи вдигат много цената.
                            Дъно (архитектура), Видео, ЦПУ... Тея неща карат до край и трябва да знаем, че ние ще сме тези, които ще ги изхвърлим в контейнера, когато им дойде времето...
                            РАМ -да: брой слотове, първоначален обем, вид.. РАМ се добавя но г-н Мечо Пух е казал: колкото повече, толкова повече. Т. е. добре е да има повече
                            За дисплей - да, но ако наистина сме хардкор 3Д магьосници, видео обработчици, обучаващ персонал (в частност) - лаптопския силно ще ни ограничи. Гледаме кви изходи има за "периферни дисплеи" (да ги нарека така най-общо) освен стандартния SVGA...
                            HDD - при мерак има доста широк спектър за добавяне, сменяне и т.н.
                            Гаранция... по-добре да стискаме палци и да бае баба да не ни среща мечката в гората... Всяко РС работи ли 2-3 месеца безпроблемно има добрите шансове да ни надживее ако не го счупим насила.... Добре е да има хубава гаранция, да е обслужваема на повече места в света, да не се дава допълнителни пари за "екстра гаранция"...
                            ДА НЯМА НИКАКВИ ПЛАТЕНИ операционни системи при закупуването ако търсим максимум иконом. ефект при покупката и ако ще работим на месна почва... За навън - хубаво е да има...
                            Да има производитела драйвери за операционната система с която сме свикнали да работим...

Преди това - четене как се справят сходни модели с разни тестове.. Ако нищо не разбираме от прочетеното - харесваме си някоя графика на бенчмарк, виждаме кой е лаптопа и си купуваме същия...
                            Последно редактирано от p-pleven; 02-06-11, 08:46.
                            Публикувайте отговор

Коментар

Аз бих започнал с гаранцията, държа да има много интерфейси - повече usb, Bluetooth, 1394 ако може,HDMI, камера, мик, LAN 1G, Wirewless Draft N, процесор Интел i5(като бюджетно решение и по-малко топлина), голям диск (5400 пак заради топлина и надеждност), не много силно видео (никога Nvidia, АТI или вградено), дисплей 15" най-много, RAM то под 2Гб няма.....

Труден въпрос за еднозначен отговор.....защо мерцедес, а не форд, както беше писал някой по-нагоре...... Интел е номер 1 в сървърните платформи (сериозните неща) номер 1 е и при мобилните решения, а напоследък и при десктопите....имаше преди време един силен период за амд при десктопите, при single core процесорчетата...
                              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 02-06-11, 09:13.

Коментар

Виждам, че дискусията е залитнала в посока AMD vs Intel, което е... ненужно. Лично аз също бих си купил лаптоп с AMD процесор... Бих си го купил и с какъвто и да е процесор - стига да има поне ATI 5570 / nVIDIA GTX560 вътре. Друго, което ще подобри значително производителността на лаптопа е бърз харддиск. Повечето се предлагат с 5400 rpm дискове, което е НАЙ-БАВНОТО в твоя компютър. Всичко друго е по-бързо така, че тази дискусия, като цяло в контекст лаптопи няма дълбок смисъл. Дори и Intel GMX 950 видео е по-бързо от това, което дава, като производителност 5400 rpm диск... Реално няма да можеш да играеш нищо на лаптопа, а и аз лично не бих и опитвал.

Тук трябва да си призная, че ги намирам (лаптопите) за капризни, ниско производителни и като цяло ни рак, ни риба, ни нищо.

В страни от дискусията - ако търсиш преносимост по-добре или UMPC (UltraMobile PC), или таблет. Лаптопа е нещо твърде НЕ преносимо за мен.
                                Последно редактирано от господин никой; 02-06-11, 09:30. Причина: пунктуация

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X