Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на процесор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на процесор

За дъно което е със сокет АМ2, има ли възможност да се сложи процесор сокет АМ2+ ? Конкретно ме интересува ето този поцесор: http://www.mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=40405 дали ще стане или да се насоча към друг, който е АМ2 ?
    Дайте някакво предложение до около 60-70лв.
    LZ1DVB

От: Избор на процесор

Колега на скоро правех подобни проучвания и честно казано според мен по-добре направо ново ядро. Процесорите, които са наистина 100% съвместими не могат да се доставят на практика, освен всичко са и не особено производителни на фона на по-новите и не са по-евтини. Лично аз така си реших проблема.

Иначе по въпроса за съвместимостта - трябва ми точен модел на дъното, защото при тези дъна реално играе само мощността на захранването за процесора. Също така има и въпроса с подмодела на процесора - търси се точният модел до последната буква в него!

Коментар

По принцип , има ли възможност да се сложи процесор АМ2+, на дъно АМ2 ???

Пс.
      господин никой, имаш лично !
      LZ1DVB

Коментар

Отговорих ти и на лично, но за тези, които няма как да видят - да, това по принцип е възможно, но конкретно в твоя случай не е така... Съжалявам, но няма как - търсиш каквото ти трябва, а не каквото ти предлагат... Сори.
        Последно редактирано от господин никой; 18-05-11, 13:09. Причина: пунктуация

Коментар

Искам да използвам темата, защото ми предстои смяна на компа, а пък той нали се гради около процесора.
          Та ослушвах се около появата на новите Санди бридж дали няма да паднат цените на по-старото поколение четириядрени (I5, Q****) на сокет 775, но нищо такова не се случи. Мислех си, че е логично да стане, ама на. Предполагам, че и в лагера на АМД ще е същото след появата на новите Булдозери? Това политика на фирмите-производители ли е, или си е на местна почва, както си се знаем?
          Не че не мога да си позволя и I7 или 6-ядрен Phenom, но не ми трябват такива самолети вкъщи. Един 4-ядрен ще ми стигне и остане. Та, защо държат такива цени още? Какво изпускам?

Коментар

Държат съответните цени по няколко причини - Intel се налагат на пазара за SSD и не им пука дали и колко по-евтино ще пуснат процесори от AMD. От друга страна в момента от AMD къртят страхотни пари от ATI линиите и също не са притиснати да свалят цени. За двете фирми разбира се е по-добре да се държат високи цени - не е изненада за никой предполагам?

Моят съвет е ако не ти се дават пари да се задоволиш с евтино Asrok дъно и Phenom quadcore. Аз така направих и upgrade-а ми излезе около 300 лева...

Коментар

С ъпгрейд няма да стане. Целият ми комп е за боклука, защото най-новото в него е платката, която взех от теб.
              Но май си прав, че най-оптималното съотношение цена/производителност е четириядреният Феном

Коментар

Ще трябва леко да се впусна в off-topic-а... За мен Phenom-а беше просто, като отлагане за около година, преди да мина на i7.
                За сега обаче ни за Phenom, ни за i7 ми пука... ЛЯТОТО ДОЙДЕ МОМЦИ!!! Стягайте мотори, колела и джипове... зааааате ги тия компоти... ааа компютри исках да напиша

Коментар

Ами скоро обявиха цените на булдозерите от АМД и според новините се очаква намаление на старите процесори с около 20% когато излязат, така че това ще е най-скоро. Аз отдавна си търся някое феномче х4 втора ръка ама и на него цената даже употребявано пак стои сравнително висока.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                    Искам да използвам темата, защото ми предстои смяна на компа, а пък той нали се гради около процесора.
                    Та ослушвах се около появата на новите Санди бридж дали няма да паднат цените на по-старото поколение четириядрени (I5, Q****) на сокет 775, но нищо такова не се случи. Мислех си, че е логично да стане, ама на. Предполагам, че и в лагера на АМД ще е същото след появата на новите Булдозери? Това политика на фирмите-производители ли е, или си е на местна почва, както си се знаем?
                    Не че не мога да си позволя и I7 или 6-ядрен Phenom, но не ми трябват такива самолети вкъщи. Един 4-ядрен ще ми стигне и остане. Та, защо държат такива цени още? Какво изпускам?
                    Цените ще паднат... когато архитектурата остарее достатъчно. Аз лично не виждам смисъл да наливаш пари в нещо остаряло. Те нещата са вързани, не е само процесора. С новите чипсети идват и новите интерфейси SATAIII, USB3...

Така че колкото по-нова архитектура си вземеш, толкова повече време машината ти ще е актуална. Я си представи (недаи си боже след година 2 този процесор Q*** се скапа. Представяш ли си какво приключение ще е да намериш такова чудо...
                    За новата система не е задължително процесора да е i7 може да е i5 примерно. Тези дни правих такава система. Та със дъно на ИНТЕЛ, Core i5 процесор, памет и 2 САТА3 диска по 500ГБ машината излезе малко над 800 лв. Мисля напълно приемливо. С Хубаво видео може да стане 1000 (за моята не беше необходимо...)
                    Последно редактирано от Glow; 29-05-11, 22:22.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                      Не че не мога да си позволя и I7 или 6-ядрен Phenom, но не ми трябват такива самолети вкъщи.
                      Трябват ти, вЕрвай ми. Между i7 и всичко по-раншно, има принципна и коренна разлика. И в процесора, и в чипсетите, и прочие. В работата ми си взех i7 точно като излязоха първите на що-годе сносни цени. А това беше преди доста време. И все още имам система от най-добрите към момента. Ако бях взел нещо по-старо, сега пак щях да мисля за ъпгрейд.

i7-ците, особено средноевтините варианти, обикновено се овърклокват доста добре и безпроблемно, дори със заводския си вентилатор. Никакви грижи не съм имал до сега.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        ...
                        i7-ците, особено средноевтините варианти, обикновено се овърклокват доста добре и безпроблемно, дори със заводския си вентилатор. Никакви грижи не съм имал до сега.
                        Този, който клоквах аз се клокна на точно по две! Не, изобщо не се шегувам - някакво смотано дъно беше - Gygabyte или нещо подобно и пак се клокна двойно. Дори поработи доста стабилно така.

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                          Този, който клоквах аз се клокна на точно по две! Не, изобщо не се шегувам - някакво смотано дъно беше - Gygabyte или нещо подобно и пак се клокна двойно. Дори поработи доста стабилно така.
                          Тъй де.

Аз съм по-умерен. Тоя в работата съм засилил на 3Ghz, а тоя вкъщи - на 3.3. Без никакви видими последствия, включително и температурата им си е същата както като ги пусна на заводски настройки (доста под 3гхз и двата). Отделно дето са 4 ядра, всяко от които е по-бързо от всичко предходно, за една и съща честота.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

То хубаво клоквате, ама да попитам както правите с тези 12GHz?! Че не ви достига стандартната честота?
                            Сигурно някви хакерси истории пак, разбивате кода на матрицата

Коментар

Реално нищо... пуснах си Crysis 2 на максимум... Набузих си Fable III на макс... ей такива работи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X