Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква електронна поща...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Каква електронна поща...

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    Аз пък съм на мнение, че в повечето случаи крайният потребител няма нужните знания и умения за да оцени адекватно дадена ОС. В общия случай, потребителят клика на иконка и чака да се случи събитие. С това приключват знанията му в материята...
    Тези знания са напълно достатъчни. Особено като му се натрупа впечатление, колко често при кликането на иконката се случва някакво друго събитие.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Тези знания са напълно достатъчни. Особено като му се натрупа впечатление, колко често при кликането на иконката се случва някакво друго събитие.
      Хаха! Точно така! Примерно рестартиране на телефон чрез изваждане на батерия, нали?
      ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
      СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Аха, това дали приложението е криво или е писано от "програмист блондин" няма значение. По подразбиране осът е дървен... Знам ги аз тия съждение, често ги чувам. Въпреки това съм убеден, че ако се закичат няколко телефона с различна ОС, еднакви приложения и менюта, тия които ще могат да определят с каква ОС е телефонът ще се в единиците проценти...
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Аха, това дали приложението е криво или е писано от "програмист блондин" няма значение. По подразбиране осът е дървен... Знам ги аз тия съждение, често ги чувам. Въпреки това съм убеден, че ако се закичат няколко телефона с различна ОС, еднакви приложения и менюта, тия които ще могат да определят с каква ОС е телефонът ще се в единиците проценти...
          Ако няколкото различни ОС са приблизително читави - да. Иначе ще имаме изявен шампион, за който всички ще погледнат в Интернет и ще знаят.

Коментар

Сигурно съм изостанал, понеже ползвам електрическа поща през телефон без ОС... Батерията е хванала пайжина - сигурен признак, че не е вадена за ресети/рестарти и други причини от Април 2011 поне... По тази причина не ме вълнуват шарените приложения, макар и били първоначално за Андроид... Предимно имам интерес от "поща"...
            Публикувайте отговор

Коментар

Re: Каква електронна поща...

Защо спорите за ОС на телефони всички са с един код в тях.

PHP Код:
              if (!$purchase_date == $warranty){

crash::every_day;
              }else{

crash::accidentally;

Коментар

Ако няколкото различни ОС са приблизително читави - да. Иначе ще имаме изявен шампион, за който всички ще погледнат в Интернет и ще знаят.
                Не очаквах толкова лесно да минеш в моя лагер. Ами информацията в интернет в повечето случаи е в графата ЕЖКП, а не лични умения и знания... Казано иначе:

Аз пък съм на мнение, че в повечето случаи крайният потребител няма нужните знания и умения за да оцени адекватно дадена ОС...
                Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                Защо спорите за ОС на телефони всички са с един код в тях.

PHP Код:
                if (!$purchase_date == $warranty){

crash::every_day;
                }else{

crash::accidentally;

Това не беше ли кода на уиндоус?
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Като всеки нормален човек и аз ползвам e-mail (термина електронна поща ми бърка в ****, защото и електрическа не е, а атомна, ама минаваме в забранена от Европата тема). Последното десетилетие на повечето хора им се наложи да ползват e-mail, но много отказват да се научат как да го ползват правилно, от където им произлизат много от проблемите. То това е много личностно така да се каже - има хора, които отричат новите технологии, но са принудени да ги ползват, иначе ще си останат там - в миналото Други пък просто им се иска, защото е (било) модерно, нооооооо пропускат началните стъпки и хоп в първи клас на имащите проблеми...

Аз започнах с мейл в mailcity.com, а през годините минах през доста други мейли. Причините за смяна са предимно технически, но успях да си намеря изискванията, които ме удовлетворяват. Най-важната промяна за мен беше от ползването на публичен мейл сървър тип yahoo, hotmail, mail.com към служебен такъв, който се поддържаше на един от сървърите във фирмата ни. Така разликата беше очевадна по онова време: спрях да ползвам уеб базираните пощи и предпочитах клиент, който бързо да ми изчете новите мейли и да си ги разглеждам колкото си искам на компютъра си, да мога да си ги подреждам както искам в папки и всички предимства на това, че мейлите с атачмънтите (файловете) са при мен и няма нужда да чакам (а тогава интернета беше баааааааааавен).

При мейл клиентите отново имаше еуфория от смяна на един с друг, трети, пети, десети и така до откриване на правилния. Абсолютно същото като с манията за правене на мейли във всички публични уеб базирани мейл услуги

После дойде ерата на мобилните телефони. В началото Sony Ericsson K750 с неговата Java J2ME беше един от най-мощните не-смартфони за времето си и можеше да се ползват мобилни жава мейл клиенти. След време минах на Windows Mobile 6 и там мейл клиента имаше възможност за ползване на MS Exchange протокола за връзка със служебния Exchange, отделно нямаше проблеми с POP3/IMAP4/SMTP протоколите и всичко си беше удобно. Дойдоха и iPhone и Android, като всички имаха нещо повече (или по-малко) при ползване на e-mail услугите, което ги правеше по-подходящи или неподходящи както за бизнес потребители, така и за нормално удобство на обикновените потребители, които не искат да си губят време и ценен мобилен трафик за отваряне на уеб страница пълна с реклами.

Предполагам много хора са минали по този път и разбират за какво говоря, та ще обобщя моите сегашни (2012-та) изисквания, които за мен са важни:
                  • Мейл сървъра задължително трябва да поддържа връзка през POP3 и SMTP. Може и платена, ако не знам как да си направя собствен сървър или да избера подходящ такъв свободен. Необходимо е, защото предпочитам локален мейл клиент на компютъра си.
                  • IMAP4 поддръжка с възможност за IDLE, която се ползва за симулиране на така нареченият push e-mail от съвременните мобилни телефони.
                  • Криптиране на връзката при използване на дадените по-горе протоколи. Масово вече се ползват отворени wifi мрежи, като това директно значи, че някой може нарочно да е отворил мрежата си, за да подслушва. Не казвам, че всеки го прави, но че има възможност, а не обичам някой да ми чете любовните излияния или да си има копие на нещата, за които съм работил цяла година...
                  • Евентуално възможност за уеб базиран интерфейс за достъп до пощата. Това ми е най-малкия приоритет и текущите ми активни официални e-mail-и нямат такъв. Задължително да минава през криптирана връзка.
                  По същия начин и за мейл клиентите:
                  • Мейл клиент за компютъра/лаптопа: да ползва горните протоколи, като има възможност за организиране на мейлите в папки, а ако има и добавяне на правила за автоматично местене на мейлите по папки - още по-добре. Трябва да има и възможност за филтриране на спам по някакви правила, както и по списък (black list, white list).
                  • Клиент за мобилния телефон, поддържащ криптираният вариант на споменатите протоколи, като за предпочитане е да поддържа и IMAP4 IDLE за push e-mail. Пуш мейла е удобен предимно за работа (служебни мейли от Шефа с главно Ш, автоматично пратени мейли от системи за следене на компютърни или какви да е хардуерни/софтуерни чудеса) или за хардкор мейл чатъри
                  • Всеки мейл клиент трябва да се отваря за секунда и да показва 5000+ мейла без да се бави по едно кафе време. Тук имам добър пример с телефон, но няма нужда да се разводнява темата. Просто такива неща трябва да се показват бързо. Това е...
                  Разбира се, ползвам и уеб базирани мейли. Много сайтове изискват регистрация за щяло и нещяло, както и обичат после да спамят яко. За тази цел хващам първия уеб базиран мейл и се регистрирам. Избягвам така любимия на много абв.гз, защото просто не работи. Ужасни забавяния (по 2-3 часа минимум) при пращане на потвърждаващ мейл от дадения сайт, а в много случаи не се получава нищо. Друг проблем, който видях преди няколко месеца с абв.гз, е възстановяване на парола за скайп. Е, не можах да помогна на човека, колкото и да исках, защото просто мейл с линк за ресетване на парола не дойде в продължение на цяла седмица пробване. Сега човека е с нов скайп с мейл в gmail.com Та умната (може и русата) на мераклиите забраванци да ползУват скайп с мейл от абв, защото като забравят и са до там

Уф, пак се отплеснах да пиша много. Хайде честит празник на всички! Наздраве

Коментар

Ако пощата е лична, няма голямо значение. Може Gmail, може abv. Може да си регистрираш и собствен домейн и пощата ти да е ...........@петров.ком
                    Ако е служебна, то задължително трябва да е със собствен домейн, на името на фирмата. Ужасно ми е мъчно, и в същото време смешно, като видя служебна кола с поща на фирмата в АБВ или някоя друга безплатна, УЕБ базирана поща.

ПП
                    И, колега, в превод "електронна поща" означава e-mail. Думички като "имейл", "домейн" и "хостинг" скоро ще ги има и в тълковния речник, но нали вечер сядаме пред телевизора с българска бира в ръка
                    LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

Аз имам домейн, но въпреки това си ползвам г-майл. Просто интеграцията с андроид е перфектна, не че не може да се ползва и друг мейл-клиент успоредно с G-mail. Ios също е добре интегриран с услугите на гугъл. Лошото е, че нещо 7-те гигабайта вече отиват към свършване, ще трябва скоро да поизтрия нещо. Outlook не ползвам, просто такова гадно нещо няма. Предимствата на g-mail са ясни - IMAP, POP3, Forwarding, sms-forwarding (получаваш смс-и БЕЗПЛАТНО при поща), спам-филтъра е много добър.

П.П. Виндовс на телефона живял съм го този кошмар, мерси стига ми на ПЦ-то че съм вързан към това безподобно творение на човешката глупост. Колкото до 8-мицата и метро интерфейса - качих си превюто и не останах много очарован.
                      Александър

Коментар

Има ли някой впечатления кой клиент за ел.поща работи с Яху?Към момента всякак съм пробвал да го настроя и не се получава
                        На кой клиент може да се сложат няколко пощи и да разпределя писмата по папки?

Коментар

Ако имаш платен yahoo mail plus, то може да ползваш всеки pop3 клиент без проблеми. Например Outlook Express (ъргхвмбзршбръмчшц), Thunderbird, FoxMail, The Bat (платен), Outlook (платен).

За повече информация за настройките пише тук: http://email.about.com/od/yahoomailt...il_Program.htm

Предполагам и на самия Yahoo Mail Plus като се влезе има информация за настройките, които биха били най-актуални за момента.

До колкото ми е известно, всичките изброени по-горе клиенти, поддържат много акаунти.

MS Outlook поддържа папки, правила и много екстри, но е част от платения офис пакет. По-старите версии страдаха от редовни проблеми със сигурността, но напоследък не съм чувал за масови проблеми.

The Bat навремето беше топ клиент от към сигурност и поддръжка на папки, правила за прехвърляне, абонаментни списъци и т.н., но и той също е платен.

Thunderbird - част от фамилията на Mozilla. Отворен код, постоянна поддръжка, много екстри. Може би най-правилния избор в момента. Има папки, правила и филтри при преместване на мейлите по папки, безпроблемна поддръжка на множество мейл акаунти.

Аз ползвам FoxMail, който поддържа папки и задаване на правила за прехвърляне на мейлите по тях. Китайски клиент, за съжаление без поддръжка и с някои проблемчета, но заради огромните бутони Check All/Send и останалите, останах постоянен фен от 7-8 години насам.

Коментар

Вариант да се ползва POP3 без да има платен Yahoo Mail Plus е да се ползва програма като YPOPs!, която чете мейлите от уеб страницата и я позволява приемането й (чрез нейния мейл сървър) от клиенти. Но като гледам последната версия е от 2009-та, та резултата вероятно ще е неработеща услуга предвид промените по yahoo mail-а.

И все пак ето страницата й, защото е и опън сорс, та може да послужи на някой как да си прави html gateway:
                            http://ypopsemail.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X