Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Добрия стар хард диск. Какво е актуално към момента?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Добрия стар хард диск. Какво е актуално към момента?

Бе аз за хардовете гледам на кои им се носи славата в момента, че са най-калпави и купувам от тях новия модел. До сега само веднъж съм се прекарал. Производителите вече са толкова афиф, че добрите днес са калпави утре и обратното. Един диск докато го разбереш добър ли е или лош, става антика...

ПП ако искаш от старите вечни дискове, мисля,че имам един или два с доживотна гаранция..... MFM по 20 Mb, 5" double size
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
      ПП ако искаш от старите вечни дискове, мисля,че имам един или два с доживотна гаранция..... MFM по 20 Mb, 5" double size
      Такива и аз имам по кашоните май. Айде не 20-ки, ама 150-250...

Ама, за дъде на днешно време 20MB? На фона на огромния поток информация, който ни залива, изклеждат като 20 килобайта едно време.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ако не те бърка цената WD Raptor е твоя диск Имам 1 такъв - WD740ADFD, вярно с малък капацитет - 74GB, но това дискче не го сменям за нищо друго! Вече има дискове и с по-голям капацитет, мисля че до 600 GB.
        Имам отскоро и WD Caviar Black WD5001AALS. Впечатленията ми за сега също са много добри. Останалите 2 диска на личния ми компютър са Seagate ST3640323AS - единия трака от бебе, но още се държи.
        И понеже работата ми е свързана с продажба на компютърна техника, наблюденията ми през последната година са следните: Най често дефекти дават Сигейт, но те бяха и най продавани, Самсунг - имах повредени при малко продадени, но наскоро ме увериха, че до сега вносът на дискове Самсунг е бил по неофициални канали. От месец-два имало официален вносител и казват, че качеството няма да има нищо общо със старите партиди. Но дали е така...
        WD - продавал съм предимно Blue series, нямал съм проблеми, но и бройката не е голяма. HITACHI - малко продадени, няма проблеми.
        Дъното ти поддържа SATAIII, така че се ориентирай се към диск с поддръжка на SATAIII. Бих ти препоръчал Western Digital Caviar Black 1TB SATA 6 Gb/s 64MB WD1002FAEX.
        GRAND CHEROKEE 4.7
        Добромир Добрев
        O898633718

Коментар

Ето от такива конкретни данни имах нужда. Благодаря още веднъж.

ПП: Така като гледам, май се отива на вариант един диск 1TB WD Black SATA 3. HITACHI обаче също имат интересни модели в тоя клас, та ще помисля още малко.... до утре.
          Последно редактирано от sparkybg; 12-01-11, 02:48.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от nedos Преглед на мнение
            Дъното ти поддържа SATAIII, така че се ориентирай се към диск с поддръжка на SATAIII. Бих ти препоръчал Western Digital Caviar Black 1TB SATA 6 Gb/s 64MB WD1002FAEX.
            Практическа полза от SATA3 няма да има. Да, интерфейсът е 6GB/S, но съвременните твърди дискове не успяват да "уплътнят" дори и SATA2.
            Нещо като интернет провайдера да ти пуска интернет по гигабитов канал, но да го е ограничил до мегабит...
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
              Практическа полза от SATA3 няма да има. Да, интерфейсът е 6GB/S, но съвременните твърди дискове не успяват да "уплътнят" дори и SATA2.
              Нещо като интернет провайдера да ти пуска интернет по гигабитов канал, но да го е ограничил до мегабит...
              Да, снощи гледах тестове точно за тоя модел. Ама то важи практически за всички. Общо взето работи сравнимо с 2 терабайтовите им модели. В определени обстоятелства, макар и много рядко, единствената реална полза е от 64 магабайтовия кеш.

Това ще е диска. Вече е решено. И не заради SATA3, а заради нещата, дето изчетох тук, както и снощи по тестове из интернет.

Коментар

Toва, че WD са най-надеждните - също е мит. Преди 10 г. продавах компютри, и WD бяха най-калпавите. Най-неприятното беше, като думна на един интернет доставчик. Нямаха бакъп, изгубиха мейлове на клиенти и половин месец оставиха клиентите си без нет.
                Та, само споделям цветни спомени, иначе инфото ми е много старо.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                  Toва, че WD са най-надеждните - също е мит. Преди 10 г. продавах компютри, и WD бяха най-калпавите. Най-неприятното беше, като думна на един интернет доставчик. Нямаха бакъп, изгубиха мейлове на клиенти и половин месец оставиха клиентите си без нет.
                  Та, само споделям цветни спомени, иначе инфото ми е много старо.
                  Преди 10 години имаше Conner, Maxtor, Quantum (тия животни бяха железни някога), IBM и прочие. В различни години различни марки бяха най-безпроблемни. Това е ясно. Ама тогава бях геймър и постоянно се интересувах. Сега гледам да свърша работа.

Без бекъл е ясно че не може да се мине. Въпреки това винаги е неприятно, когато се случи краш. Най-малкото разправиите в обикновено най-неподходящия момент са супер досадни. Все пак някакво успокоение е че въпросното има 5 години гаранция, която обаче не е твърде голяма екстра, ако за тия 5 години ми сменят диска 5 пъти.

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
                    Сега сериозно - каквото и да вземеш, препоръчвам ти RAID1 (mirror) или в краен случай RAID 1+0 (mirror + stripe, но тук е по-добре дисковете да са 4 броя) 2 х 500GB, пред 1 х 1000GB. Стига райд контролера да ти е подходящ.
                    В райда поне като се издъни единия диск другия ще остане (поне вероятността е много голяма ).

Успех!
                    RAID 5...
                    Публикувайте отговор

Коментар

Аз за това споделям наблюденията си за последната година. Преди това бих заложил на Seagate. Между другото има 1 серия на Seagate, която все още ми харесва: Constellation® ES. Има го в България.
                      GRAND CHEROKEE 4.7
                      Добромир Добрев
                      O898633718

Коментар

И аз съм за райд 5

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                          RAID 5...
                          Първоначално публикуван от ANARCHY Преглед на мнение
                          И аз съм за райд 5
                          Това е, защото малко сте ползвали Раид 5.

Коментар

Е защо де ? От 6 харда винаги оправяш един скапал се. Какъв е проблема? Вярно е, че само 2 пъти съм тествал раид 5.

Коментар

Пък аз имам бели косми от RAID5. Еле па хардуерните разновидности.

Най-тъпото е, че и в теорията пише, как ще ти побелеят космите, но трябва да я четеш като дявол-евангелие. А после да обясниш каквото знаеш, на глупавия чиновник, за когото RAID5 = двойно по-малко дискове от RAID1 и пак толкова сигурно.

От 6 оправяш един - дотук добре. Или от 10 - 1. От 6 губиш само обема на 1 - и това добре. Я сега да видим, колко записни транзакции могат да се случат в 1 секунда? Я да видим, какво става с журнала на файловата система, когато в крив момент UPS спре да дава ток, а половината парчета от сегмента не са записани? Когато батерийката на умния контролер свръши, преди да е дошъл токът? Когато имаме голям обем непрекъснат трансфер и помежду него трябва да минават малки транзакцийки? Когато ИЗГОРИ шибания контролер, а най-близкият такъв е в Хелзинки и ще дойде другия месец?

Коментар

Може би само руснаците са наясно с всички "Ако" и използват лампови компютри, понеже ако падне ядрения взрив веднага p-n-p преходите отиват на вятъра... и до там...
                                Публикувайте отговор

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X