Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Добрия стар хард диск. Какво е актуално към момента?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Добрия стар хард диск. Какво е актуално към момента?

Предстои ми пазаруване на такова, но от 2-3 години не ми се е налагало, и съответно съм поръждясал какво е актуално към момента. Макар никога да не съм бил фен на WD, някак погледа ми хващат WD Caviar Black. Иде реч или за терабайт, или за RAID от 2 диска по 500GB. Цената, да речем, не е водещото. Търси се надеждност най-вече, както и добра скорост и нисък шум.

Последно бях фен на HITACHI, но към момента съм невеж. Със Seagate все като съм се подлъгвал, съм гризвал дръвцето, та в момента са ми по-скоро в периферията на полезрението. От LG нямам представа. Нямам идея и кой са купили, а и не ми се рови.

Диска е за десктоп система с Core I7 и 4GB памет. Чипсета май беше Intel P55 с дъно на Gigabyte, до колкото виждам дивайс менажера с допълнително GIGABYTE GBB36X контролер.

Вашите предложения?

PP: Дъното е GA-P55A UD4
    Последно редактирано от sparkybg; 11-01-11, 19:08.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

От: Добрия стар хард диск. Какво е актуално към момента?

Имам лоши впечатления от SEAGATE ! Поне при 160 гб сата дискове. От три нови диска два дадоха лоши сектори още на втората година. Изгубих доверие и вече съм с 500 гб WD. От година насам не съм имал проблеми.
    LZ5ZI qth HASKOVO
    Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Аз съм фен на Самсунг, ползвам един 640 и съм доволен.
      --------------------------------------------------
      [FONT=Courier New]понякога седя и си мисля, а понякога само си седя......

Toyota Yaris 1.0 VVTI :)
      [/FONT]

Коментар

За SEAGATE-тето и при 500гб положението е трагедия
        Последно правих един райд от 2х500 на хитачи и за сега съм много доволен - тихи и много бързи

Коментар

Здрасти, от опит не препоръчвам Hitachi винаги са ми правили проблеми когато съм работил с тях или са били по клиентски машини. Seagate преди нова година правихме в райд масив терабайтови (осем диска) и единя още с разпечатването и първото пускане беше сдал багажа. WD в момента по мой наблюдения са стабилни и здрави така, че според мен е правилния избор. Ако е този за който говориш е хубав по мое мнение, но нека и другите колеги кажат.
          Дела трябват, а не думи.

Коментар

WD Black Caviar е диск в истинското значение на 24/7/365. Имам преки впечатления от поне 10 за последните 2 години. Малко по-шумни са и греят, но за 2 години не са спирани, освен за профилактика на системите. Остава им още една година гаранция. Oт Hitachi, Seagate и Samsung са ми създавали проблеми.

Коментар

Какво да ти кажа, рано или късно всички се дънят
              За да нямаш проблеми, най-добре не си купувай нищо

Сега сериозно - каквото и да вземеш, препоръчвам ти RAID1 (mirror) или в краен случай RAID 1+0 (mirror + stripe, но тук е по-добре дисковете да са 4 броя) 2 х 500GB, пред 1 х 1000GB. Стига райд контролера да ти е подходящ.
              В райда поне като се издъни единия диск другия ще остане (поне вероятността е много голяма ).

Успех!
              Hristo Draganov
              http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Ползвам няколко диска по 1/1.5ТБ на Сийгейт (Баракуда 7200.11) - бачкат си.
                Ползвам два диска по 1ТБ на уестърните (грийн серия) - и те си бачкат.
                Ползвам и няколко 146ГБ SAS диска на Сийгейт (Чита 15к оборота) - няма забележки.
                През годините съм ползвал доста Сийгейти и не е имало проблеми, но в последно време съм резервиран, след поредицата им от левашки издънки.
                Като че ли везните клонят към ВД (не 40 ). За Хитачи нямам наблюдения за актуалните им модели.
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Мдаа, явно шестото ми чувство не ми е изневерило и тоя път. Везните като гледам се накланят силно към WD Black.

Всъщност, от последната покупка насам (май 2-3 години), в работата всичко е HITACHI, и до сега никой не е сдал. От тогава съм ъпгрейдвал кво ли не, ама дискове не са ни умалявали, а май по едно време се подочу че и хитачитата не са съвсем цвете, та затова си и попитах.

Иначе, то ясно че винаги мога да гризна дръвцето. Огледала няма да правя. RAID-а ще си е тоя на дъното (някой от двата). Отговорната ми информация не е крайно много, и от време на време драсвам по някое DVD. Ако правя RAID, той ще е за скорост, не за сигурност.

Благодаря на всички за мненията помогнахте ми да се ориентирам.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    и от време на време драсвам по някое DVD. Ако правя RAID, той ще е за скорост, не за сигурност.

Благодаря на всички за мненията помогнахте ми да се ориентирам.
                    За наистина важната информация можеш да си вземеш пак някой дори и по-бавен хард, който да го връзваш само като искаш да бекъпнеш и после го откачаш, вместо DVD-тата, защото и от такъв бекъп с DVD-та съм патил (и не само аз)
                    Дела трябват, а не думи.

Коментар

Първоначално публикуван от aomeda Преглед на мнение
                      За наистина важната информация можеш да си вземеш пак някой дори и по-бавен хард, който да го връзваш само като искаш да бекъпнеш и после го откачаш, вместо DVD-тата, защото и от такъв бекъп с DVD-та съм патил (и не само аз)
                      Ми знам, ама, май към момента освен бекъп ня няколко места, май няма друго читаво решение. Наистина важната ми информация, като изключим тоновете снимки (кой тъпак измисли тия 10 мегапикселови апарати!!! ), другото се побира в рамките на 5-10 гигабайта, които мога да бекъпна двойно и тройно, че даже и на флашка, макар че това пък съвсем не е най-сигуриня начин.

Нещото, поради което ми умаля 25-ката вкъщи са предимно многото инсталационни софтуери, които обичам да са ми винаги под ръка.

Коментар

които мога да бекъпна двойно и тройно, че даже и на флашка, макар че това пък съвсем не е най-сигуриня начин.
                        А да, спомена и за флашката та и за нея сесетих, че и един кингстън ме върна с няколко години назад та и с тях внимавай Както казваха едни щатски откачалки най-сигурния бекъп е друга физическа машина(и) на друго място, ма ако продължим тази мисъл ще трябва скоро и друга слънчева система да си търсим и пак опираме до късмет

Сериозно сега, щом е за няколко гиги дублирането на двд-тата върши работа, поне толкова късмет не може да не ни е останал
                        Дела трябват, а не думи.

Коментар

Ако правя RAID, той ще е за скорост, не за сигурност.
                          RAID1 - и скорост (поне при четене) и сигурност. Така не ти пука каква марка дискове си взел - все едно, дали са читави сегашните партиди, ще се разбере след година-две. А това, дали сегашните партиди са читави, няма никаква връзка с предишните. Живеем в пазарен, а не в занаятчийски свят. Няма такова нещо, като 'от същото', пък и в електрониката ти не искаш точно от същото.

Ако имаш къде да напъхаш два диска, и ценово се връзва, и всякак.

Коментар

Няколкото гъби дето са ти най ценни Не на флашки. SD карти по-добре. 16 ГБ вече са на достъпна цена.
                            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Бе аз се чудя, вече работят по 15 микронни технологии... Толкоз ли не могат да направят едно еднократно записваемо SD, като едновремешните памети, дето им горяха бушоните... Не че и то не може да се скапе, ама ще е на порядък по-сигурно от всичко....

А иначе и сега бекъпвам. Веднъж на DVD, веднъж на лаптопа, веднъж на SD-то на телефона, тук-там и по други SD-тa, някои неща и в интернет сторидж.... Ама не си е работа това. Някога един твърд диск даянеше додето компютъра вече не става за нищо. Сега са някакви абсурди. Хем сме зарити с информация, хем няма достатъчно сигурен и достъпен начин за съхранението и.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X