Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възпроизвеждане на филми със субтитри на LCD телевизор от USB стик.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Възпроизвеждане на филми със субтитри на LCD телевизор от USB стик.

Ами аз съм вързал телевизора към рутера и от там гледам каквото има на диска на компютъра. Ползвам Неро МедиаХоум Есеншълс 4 за управление. Тя си дойде с телевизора (казаха ми че имало някаква руска, която била по-добра, ама я забравих). Обаче по тоя начин забравям за субтитри пък и връзването е малко чепато. Трябва телевизора да е включен, после се включва компютъра и тогава системата тръгва. В обратната последователност не работи.
    Последно редактирано от NovemberCharlie; 11-01-13, 09:50.
    Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

При телевизорите от последните години се ползва DLNA протокола за гледане на филми от друго устройство, т.е. то е сървър, а телевизора е клиент. Руската програма е Home Media Server (Домашний медиа-сервер) и наистина е добра. При тези програми дори телевизорът да не поддържа субтитрите, може да се ползва режим на транскодиране на целия филм, което се прави в реално време и компютърът да подава готова картина с вградени рендерирани субтитри.

Специално при гореспоменатите проблеми при филипсите не съм запознат, но аз имах проблем на самсунг c650 (т.е. модел от 2010-та година) след ъпгрейд на фърмуера - изчезна ми менюто за избор на език на субтитрите при DLNA плейъра и се налагаше или ползване на транскодираните филми, или ръчно записване като UTF8, което много лесно става в Notepad. Но по едно време реших да пусна филм от флашка през USB-то и изненада - там това меню се показваше и си избрах наново кирилицата, чиято настройка беше загубена при някой от фърмуер ъпгрейдите (а аз пробвах всичко ново ). При следващо ползване на DLNA плейъра пробвах отново филм със субтитри без да ги конвертирам и всичко вече си беше нормално.

Коментар

То хубаво да се ползва DLNA обаче има един малък проблем не всеки телевизор има възможност за LAN връзка т.е. тази екстра я имат само телевизорите от висок клас. Вече има едни джиджавки дето ги продават китайците за има нема 50-60 долара т.е. това си е цял компютър базиран на Андроид че даже има вече и двуядрени чудесии които се ръгат в HDMI входа на телевизора и си гледате филми каквито поискате със субтитри разни през някой Андроид плеър т.е. с тази евтина инвестиция си правите телевизора СМАРТ .

Коментар

Re: Възпроизвеждане на филми със субтитри на LCD телевизор от USB стик.

Та за тези джиджавки Любо ми беше пращал линк (aко за тях ставав въпрос)- страхотна джаджа - даже инсталирана - само кутийка кабели и телевизора става номер едно - има си и лан.
          Бих си поиграл с една такава джаджа

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:201211242034331171.jpg
Прегледи:1
Размер:105.6 КБ
ID:5444176
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:201211271521204518.jpg
Прегледи:1
Размер:214.7 КБ
ID:5444177
          * Low-cost development platform
          * Ultra compact size with full metal enclosure

* Quad core ARM Cortex-A9 MPCore
          * 10/100Mbps Ethernet with RJ-45 LAN Jack
          * 2 x High speed USB2.0 Host port
          * Audio codec with headphone jack and microphone on board

* Android 4.x & Ubuntu 12.10

* Community-driven projects & supports

Коментар

Тъй като телевизорите у дома не са много умни аз реших да мина към компютъризирано решение.
            Вариянт 1 беше Raspberry Pi, на него му инсталирах един Linux - Xbian и добавих само един IR приемник. В тази комбинация Raspberry-то спокойно се справя с 1080p филми без значение от codec-а или вида на субтитрите. Тъй като е чист Linux и с цялостен player, можете да си намистате доста неща.
            Голяма играчка обаче беше навързването на бутоните на дистанционното и затова просто използвам една WiFi мини клавиатурка. Размерите на Raspberry-то са колкото на кутия цигари, захранването идва от USB-то на телевизора. Филмите на USB или през Ethernet директно от вашият компютър.

Вариянт 2: PocketTV
            Това нещо идва с Android но е много по-малко от Raspberry-то. На практика 6мм височина, 20мм широчина и около 100-120мм дължина. Основното предимство на PocketTV-то е че идва с вграден WiFi & Bluetooth. Машинката е с Android, работи точно като телефоните но може да play-ва 1080p. Другото предимство е, че операционната система е на чипа на машинката и microSD card slot-а е само за допълнителна памет. Можете да си пускате филмите от USB или microSD или директно от вашият компютър. Готиното е, че комплекта включва WiFi KBD, IR дистанционно и приемник(предварително конфигурирано с Android-а).

Вариянт 3: PengStick
            Тази джаджа, още не ми е пристигнала за да ви споделя впечатления, но определно изглежда обещаващо. Би следвало да 1 към 1 с PocketTV-то с разликата, че е предварително подготвено и тествано с Linux, т.е. можете да си използвате вградения Android или да си работите на Linux-а.

И трите вариянта имат няколко споделени предимства пред player-ите на телевизорите:
            1. Работят със всеки TV който има HDMI
            2. Малки са и не изискват много кабели
            3. Дават допълнителни възможности като Web Browser, YouTube, Facebook, календари и тн.
            4. Raspberry-то и PengStick-а дефакто могат да се използват и за работна станция.

Аз ги разгледах защото ми трябваха player за вкъщи и за колата. Вършат страхотна работа.

Като разглеждате китайските компютърчета ви препоръчвам да стоите на страна от тези които не идват с кутиика, имат нужда от допълнително охлаждане и най-вече тези за които не пише с какъв приложен софтуер идват. Android не е приложен софтуер, т.е. не се знае дали програмите които са на Android-а ще са конфигурирани да работят добре на това устройство. Мои колеги пострадаха така с няколко подобни устройства.

Със сигурност не трябва да пропускаме и OLimex които до няколко месеца се очаква да пуснат в масово производство техния A10 вариянт с Linux който също би следвало да работи по същият начин като горните с вариянти с Android и/или чист Linux.

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
            Та за тези джиджавки Любо ми беше пращал линк (aко за тях ставав въпрос)- страхотна джаджа - даже инсталирана - само кутийка кабели и телевизора става номер едно - има си и лан.
            Бих си поиграл с една такава джаджа

[ATTACH=CONFIG]536206[/ATTACH]
            [ATTACH=CONFIG]536207[/ATTACH]
            * Low-cost development platform
            * Ultra compact size with full metal enclosure

* Quad core ARM Cortex-A9 MPCore
            * 10/100Mbps Ethernet with RJ-45 LAN Jack
            * 2 x High speed USB2.0 Host port
            * Audio codec with headphone jack and microphone on board

* Android 4.x & Ubuntu 12.10

* Community-driven projects & supports
            Точно от тези бягайте Много неприятно горят. Едната си разлепи чипа от платката а другата изгори 5-6 кондензатора и ни писна да ги подменяме.
            Последно редактирано от Preslav Peychev; 25-01-13, 00:36. Причина: Сливане на два поредни поста!
            One Planet, One Internet!
            We Are All Connected!

Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO(Skyline)

Коментар

Re: Възпроизвеждане на филми със субтитри на LCD телевизор от USB стик.

Точно от тези бягайте Много неприятно горят. Едната си разлепи чипа от платката а другата изгори 5-6 кондензатора и ни писна да ги подменяме.
              Е няма как малко китайска му работа На мен ми направи впечатление, че платката изглежда доста добре опроведана и е с добре залепени чаркове (доколкото се вижда на снимката), само не схванах за какво и е този голям охладител при положение, че процесора го слагат на телефони дебели няколко милиметра.
              Последно редактирано от Daniel; 25-01-13, 07:23.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                А ти пробвай да прочетеш темата отначало - малка е. Също може да помогне.
                Аз мога да ви кажа че, на Billy - ГОСПОД ЗДРАВЕ ДА МУ ДАВА !!! неговия начин ми помогна

Коментар

Първоначално публикуван от monik_nen4ova Преглед на мнение
                  Наскоро купихме LG LED 5300 телевизор с USB и ни казаха че може да чете субтитри но се оказа че не чете всички видове къде може да е проблема и как мога да разбера кои субтитри могат да се четат и кои не защото повечето филми които искам да гледам не трЪгват като 2012 пробвах всички видове субтитпре за него но нещО не е както трябва ако някои може да помогне да пише мНого ще съм ви благодарна

Здрасти не се сдържах да си направя регистрация и да се похваля с успеваемостта ми )
                  Аз съм с този модел телевизор samsung " UE40H6400 " имах същия проблем тегля филм слагам го на флашка пускам в телевизора но без субтитри..... .После се зачетох в коментари мнения и форуми и ми направи впечатление че най-известния трик за слагана не субтитри е този
                  Първоначално публикуван от Billy Преглед на мнение
                  Пробвай с еднакви имена на файловете на филма и субтитрите.Може да помогне.
                  и ти да видиш стана
                  И така за тези които не са разбрали следното което трябва да направите е :
                  1) Правите така че имената на филма и субтитрите да са еднакви !
                  2) слагате ги в обща папка
                  3) след като ложите USB-то в телевизора - Ако ви показва субтитрите на шльокавица вместо на кирилица сменете типа на езика на кирилица от менюто на телевизора трябва да има копче както в моя случай пише "tools".
                  Дано да помогне и приятно гледане.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X