Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Wi Fi рутери - добър, по-добър, най-добър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Wi Fi рутери - добър, по-добър, най-добър

Баце, леко почва да ми писва. Първо обръщаме яко на offtopic и второ нещо ми задаваш задачки.
    Веднага ти давам пример с решение. Броя връзки лесно забива всеки рутер. Най-много връзки се получават от torrent клиентите. Колко рутера ти знаеш, на които можеш да ограничиш броя връзки? Я познай сега с DD-WRT дали можеш.
    Второ - големия криптиран трафик. Сега ако се сетиш с кое можеш да ограничиш трафика (даже по IP)...
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Аааа... ще се сетиш... Аз те питах за "стандартни" приложения.... Има мисля разлика... Та да те питам: имал ли си ситуация да се ползват в корпоративна мрежа n-брой TP-Link ? трябва да ти кажа, че за "стандартни Windows приложения" (част от които си се досетил), въпросните кучи марки по нищо не отстъпваха на тачените от тебе (и от мене, за какво да се правя на скромен) цитирани марки и дистрибуции... НО! Моментите верно са 2:
      1. Решаване на уравнение по метода "чесане на краста"
      2. Решаване на уравнение по теоремата на "оптималното решение"...

И при двата случая лошо ня-ма... Аз предпочитам варянт 2. Не става дума за циганосване, не става дума за ползване на TP-Link, става дума за буквално написаното в т. 2

В кръга на шегата (нали няма да се разсърдиш): Ограниченията на по IP имам съмнението, че ги е измислил още чичко Дж. Атанасов.. :-)
      Последно редактирано от p-pleven; 25-11-10, 19:58.
      Публикувайте отговор

Коментар

За толкова стени ше трябват и един два аксес пойнта може би. И най евтините млатят по обхват добър рутер. Аз на вилата си бях спретнал доскоро - един рутер + два аксес пойнта и нямаше място където да не е на макс връзката. А спора за марките го оставете, напълно е излишен - всякакви рутери могат да се изпекат. Тука идва и момента че Тъп Линк (така си има викам аз) може да земеш 4 броя на цената на един Линксис например и да си имаш и резервен в килера..... От една година съм решил че рутерите са консуматив и намерих душевен покой. Кат се изпече, меткай следващия и не си трови нервите. По обхват "тояжките" не отстъпват на "марковите" съотношението цена е поне едно към три. Та въпрос на виждане..... Колко му е да му настроите на човека няколко от по-евтините и при сдаване на багажа просто да метне другия. И няма нужда от поддръжка...И в крайна сметка всички доволни . Докато и при скъпите модели се случват фалове и тогава какво правим. Да живее евтината китайска стока викам аз. Върши работа. Сега си подритвам под масата един нерозапокован Тъп Линк докато другия горе се мъчи и светка. Докато светка светка после метам другия. Няма да повярвате колко е успокоително. А като си спомня безсънните нощи с прословути Линксисове....... Просто споделям гледна точка. Поздрави на всички и весело изграждане на мрежата .
        висете отпуснато

Коментар

Мения за ZyXEL P-320W?
          Колебая се м/у този,и още един подобен.
          Друг е въпроса дали да не мина на нещо по-евтино,само суич например,става въпрос за домашен wifi и локална мрежа. Ако имам някъде грешки,моля поправяйте,още съм нов в тези безжични работи.

Коментар

DD-wrt не е запазена марка на Линксис. А линксис е марка, която е незаслужено прехвалена, основно щото на нея първо слагаха DD-wrt, домати и други зеленчуци. Освен 54гл почти нямат читав модел, а новите им са направо трагични като съотношение цена качество.
            Колегата горе беше препоръчал ТП-Линк, според мен това е оптималният избор, смея да твърдя, че на ниво домашен потребител са по-добри от Линксис, които са уж Циско... ама УЖ. Освен това на голяма част, от ТП-линк-овете се слага DD-WRT.

WR841N - това е дзвера в нас и до сега не е забивал, основното, което трябва да се гледа е списъка на DD-WRT и кои хардуерни версии на рутера го подържат.

п.с. Съпорт съм в нет доставчик, настройвам поне по 10 такива гада на ден, та препоръчвам ТП-Линк със съвместимост на ДДВРТ за всеки случай
            После смерти плохие десептиконы попадают в Автоваз

Коментар

Аз лично харесвам Buffalo, който работи прекрасно с dd-wrt.
              А иначе, като всяка електроника много зависи качеството на вложените компоненти и при какви гранични условия са тествани. Нали не си представяте, че от поточната линия излизат чипове с едно и също качество. По тази причина има скъпи и не толкова скъпи марки. Има рутречета, които вървят с години и такива, които се скапват само за няколко дни. Но да си сигурен предварително какво ще получиш като гледаш запечатания пакет си е оптимизъм.
              Иначе за всеки рутер си има значение - приемника, предавателя, мощноста, процесора, паметта и софтуера. Като събереш всички тези неща получваш - висока или ниска цена

Коментар

Една от истините в такива случаи се казва MikroTik. Като втори вариант може и NanoStation. Забравяш за всякакви linksys, a, b, c, d-lynk и сие устройства.
                Ако пратиш схема на мястото, което искаш да покриеш със сигнал мога да ти изготвя предложение изграждане на мрежата. Поздрави.

Коментар

При нас проблема се реши до голяма степен с един Linksys WRT-54GL. Ако сложим още един ще е ок на 150%!
                  Специални благодарности на silverfox
                  Свърши чудесна работа и за доста други технически решения!

Коментар

Търся възможно най-евтиния жичен (не ми трябва Wi-Fi) рутер, който наистина рутира. Като казвам най-евтиния - ако е пет лева ще става, но понеже варианта с рутирането е малко разтеглив не мисля, че ще изкочи нещо под петдесет. Да дефинирам "наистина рутира" - искам да не ми прекъсва конекцията, ако я натоваря с нещо.

Коментар

Понеже по-горе имаше спор между Бъфало и Линксис, само да отбележа, че двата цитирани са с еднакъв чипсет, т.е. почти еднакви, с изключение на външния вид. Става въпрос за Бъфало WHR-HP-G54 и Линксис WRT-54GL.
                      JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X