Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Wi Fi рутери - добър, по-добър, най-добър

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Wi Fi рутери - добър, по-добър, най-добър

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
    То да беше само пътя, ама де да се намерят 2 дни свободни. Сигурно след нова година, ама дотогава ще си се оправил.
    Така е, но един WRT-54GL струва колкото WAP-54G, а WRT-54GL съсвсем спокойно си работи в режим access point, а в по-късен етап върши повече работа. То може и repeater да си вземе, но WRT-54GL може да се превърне и в repeater с въпросния firmware (задава му се Wireless Bridge mode) на почти същата цена.

ПС - освен това в неговия случай ще се инвестират пари във втори рутер само при необходимост (недостатъчно покритие от един рутер), което аз си мисля, че няма да се наложи.
    След Нова Година - ок, когато-тогава... Нямаш представа къв кеф е в топлия басейн навън, докато вали сняг. Така, че... Сгряване, инсталиране, пак сгряване с червено вино вечерта... Оспамих темата... Значи засега се очертва Linksys WRT-54GL или WRT-320. От кой доставчик/вносител? Други предложения?
    Последно редактирано от ivied; 25-11-10, 12:14.

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
      След Нова Година - ок, когато-тогава... Нямаш представа къв кеф е в топлия басейн навън, докато вали сняг. Така, че... Сгряване, инсталиране, пак сгряване с червено вино вечерта... Оспамих темата... Значи засега се очертва Linksys WRT-54GL или WRT-320.
      Така малко ме притеснява при положение, че не мога да се ангажирам със срок. Евентуално мога да мина 2-3 дена преди Нова Година като си тръгна за село, но сигурно ще е за един ден. Имам и WRT-54GL и WRT-320N и мога да ги взема да ги пробваме. Ще си купиш който ти харесва, настройваме и после само си го монтираш. То басейна много хубаво звучи, ама като не мога да кажа със сигурност кога ще имам време ...
      По-добрия вариант според мен - вземаш си WRT-54GL, където има въпроси се чуваме, пък то виното няма да избяга. Мезето от мен

Ето каква антена намерих на първо четене, която е по-добра от тези на WRT-54GL
      http://www.itshop.bg/product/1321/ro...ase-stand.html

С две такива антени ще заспи. Оригиналните мисля са 1-2dBi.
      Последно редактирано от silverfox; 25-11-10, 13:25.
      Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
        Лично аз бих сложил два buffalo WHR-HP-G54 в WDS режим примерно в кафенето и на втория етаж

това ако не дъжшиш на N стандарта.
        N стандарт? Има ли реално работящи устройства за него, извън опитите, които сме правили по сервизите или в къщи?

Иначе схемата е перфектна!

господин никой ти е обяснил окабеляването.
        Да, наложи се като стандарт този вариант на PoE.
        Има и друго Know How: 8-тe кабела се ползват като 2 четворки и се правят 2 мрежи по едно UTP !!! Работи !
        Последно редактирано от p-pleven; 25-11-10, 13:21.
        Публикувайте отговор

Коментар

Така малко ме притеснява при положение, че не мога да се ангажирам със срок. Евентуално мога да мина 2-3 дена преди Нова Година като си тръгна за село, но сигурно ще е за един ден. Имам и WRT-54GL и WRT-320N и мога да ги взема да ги пробваме. Ще си купиш който ти харесва, настройваме и после само си го монтираш. То басейна много хубаво звучи, ама като не мога да кажа със сигурност кога ще имам време ...
          По-добрия вариант според мен - вземаш си WRT-54GL, където има въпроси се чуваме, пък то виното няма да избяга. Мезето от мен
          Не се притеснявай! И преди и след Нова Година става- когато ти е удобно. Взимаме го WRT-54GL!
          Иначе мненията например тук са доста поляризирани:
          http://www.pazaruvaj.com/ruteri-c314...a.html#reviews
          от:
          "Абсолютен звяр ! Ако ви устройва 54 мегабита за Wireless връзката, това е рутера ! Още в началото му смених firmware-а с DD-WRT, тъй като интернет провайдера ми ме цакаше с TTL ограничение, след това минах на firmware Tomato, защото е по-бърз. Накрая му сложих 1GB карта и му смених firmware-а с X-Wrt, като в момента е напрактика самостоятелен linux компютър ! с OpenVPN за връзка от работата, с прокси за достъп от работата през OpenVPN, web сървър и какво ли още не !"
          до:
          "откакто го имам само проблеми. Започна да си сменя сам настройките. При опит да му сменя фирмуера заби и вече не мога да вляза в него. Чух за същия модел на друг човек, че му прваи същите проблеми. С 2 думи - Китайски боклук"

Споменахте Buffalo. A стария добър Cisco? Навремето имах и един модем, страшен беше - ZyXEL.
          Гледам, че още ги има и като рутери, и е с всякакви и всевъзможни награди. Ето тук пример:

http://www.zyxel.com/web/product_fam...5-0997187F44AA
          и тук:
          http://www.zyxel.com/web/product_cat...display=105006
          Какво ще кажете за тях?
          Последно редактирано от ivied; 25-11-10, 14:10. Причина: Cisco, ZyXEL

Коментар

Не се притеснявай! И преди и след Нова Година става- когато ти е удобно.
            Няма проблем - освен това то не било толкова далеко - 140км. Отконението ми иначе е 80км. Ще се напъна за преди Нова Година.

A стария добър Cisco?
            Логото на Linksys:

както и емблемата на всички Linksys устройства:

Последно редактирано от silverfox; 25-11-10, 14:36.

Коментар

А мнението ви за тези:
              http://cgi.ebay.co.uk/ZyXEL-Prestige...item230be794d4
              http://cgi.ebay.co.uk/NEW-Zyxel-NBG-...item588b292ad5

Коментар

Първото е с ADSL модем, който няма да ти свърши работа. Втория го хвалят гледам в ревютата, но забравяш за custom firmware. Каквото са му сложили това е. Не съм ползвал досега ZyXEL и никакви отзиви не съм чувал за тях.

Коментар

Първото е с ADSL модем, който няма да ти свърши работа. Втория го хвалят гледам в ревютата, но забравяш за custom firmware. Каквото са му сложили това е. Не съм ползвал досега ZyXEL и никакви отзиви не съм чувал за тях.
                  Дааа, няма да тръгна точно затова да си правя ескперименти. Взимам WRT-54GL и това е. Просто тук не бяха и чували за ZyXEL, но беше страхотна машинка. Затова попитах... Когато си бил доволен от нещо се запомня.

Коментар

OK, заформил се е антагонизъм между Linksys и останали, които не търпят софтуерен ъпдейт? Защо? Стува ли си софтуерното доработване пред готовото хардуерно решение?
                    Всички останали срещу Linksys?
                    Ами неудобството от администрирането? "Ще мога да намина след месец..." Много се извинявам... Може ли да се предложи и "дуракоустойчиво" решение, като думичката в кавички важи за наливане на настройки за 2 мин и всички след тези 2 мин да са доволни...
                    Не ме разбирайте криво - спора е в интерес на работящата система, а не на "спортната злоба" ... Оставете това: "щом е Линукс вътрe - значи е PRO"...

Друго: рутер ли ни трябва или Access point?
                    Не става ли с един Access point и насочена антена да се "лъчи" желаното място? Примерно...
                    Последно редактирано от p-pleven; 25-11-10, 18:12.
                    Публикувайте отговор

Коментар

Нищо не се е заформило. Всеки си изказва мнението. Някъде да си видял някой да казва "Ааааа, не - не това, само Linksys"? Освен това списъка на поддържан хардуер от DD-WRT напр. е много по-голям от списъка с продукти на Linksys и включва голямо разнообразие от марки и модели. Някъде някой да е казвал нещо против предлагания модел на Buffalo. И според мен Buffalo са добри, даже много, но пак според мен Linksys са по-добри. Но нищо не казвам против Buffalo. На тях също може да се сложи custom firmware.
                      А и какво общо има софтуера и хардуера на един рутер? Все едно да си вземеш компютър с Windows 7 и да кажеш "Стува ли си софтуерното доработване пред готовото хардуерно решение?" и да си седиш на него.
                      Администрирането на DD-WRT е толкова лесно, колкото на повечето рутери, да не говоря, че има доста рутери с много по-неинтуитивен интерфейс. Изобщо няма значение дали е Linux, VxWorks или ZyOS...
                      За accespoint-a, ако беше прочел предните мнения щеше да разбереш...

Коментар

Мнението беше продиктувано от ценовите листи, които предлагат устройства на по-ниска цена, с добро име и доказани възможности, прост "рестор" след ресет (което мисля е най-критично) и прочие...
                        Администриранетона Linksys че е лесно не означава, че цялостното решение е със знак "равно" спрямо аналогични с подобни възможности и френдли мениджмънт устройства...

Не виждам логика в примера с Win7... Моля за извинение... Хак ми е Win7, когато имам CPU P3 и бича текстообработка, а му сложа 7-ца и го чакам цял ден да бутне .. ако въобще бутне.. да не говорим за рестор и т.н.
                        Говорим за бюджетна и работяща схема.. Или поне аз визирам такава.... Иначе има и Cisco AP-та, дето ще скрият в малкото джопче заветното Linksys-че с DD-WRT... Има и ментачета, дето не са чувани и "лъчат" цял квартал и народа бий калпака на фрее аццесс..

Пак поввтарям - има и по-бюджетни и също работящи решения. По-горе са цитирани... Linksys - да, уважавам, но в случая бих спестил някой леФ...

Освен да пожелая лека вечер и добър апетит!
                        Публикувайте отговор

Коментар

Ми колега - предлагаш решение, което според теб е добро и ценово по-ефективно и колегата си решава. Не съм забелязал някъде в темата някой да е казал за нещо, че е лошо или не работи.

Логиката в примера с Wondows 7 (може да е със всеки Windows или Linux), е че рутера, както и компютъра се състои от хардуер и софтуер. Имал съм само един рутер, който имаше проблем с хардуера - D-Link DI-524, на който му прегряваха 3 чипа (производствена грешка). Със лепенето на съответните охладители заспа. Та хардуера - почти няма рутер, който да има проблем с хардуера. Софтуера е един вид операционна система - като при компютрите, само че при рутерите потребителя в повечето случаи няма възможност да я бъзика извън това което му се позволява, затова работи. Та израза "Стува ли си софтуерното доработване пред готовото хардуерно решение?" е все едно да си вземеш компютър с инсталиразна ОС и да не я буташ. Примера със 7-цата го дадох случайно. ИЗбери си която искаш ОС за пример.
                          Основното предимство на DD-WRT и прочее custom firmware, е че добавя някои екстри на рутерите, които ги има обикновено при професионалните модели, без да повишава цената, а не е "за спортната злоба".

Коментар

Ето тука ще кажа, че ти си късметлия:
                            Имал съм само един рутер, който имаше проблем с хардуера - D-Link DI-524, на който му прегряваха 3 чипа (производствена грешка).
                            Изненадан съм... Заклевам се!
                            {тука бая неща изтрих от А, Б-то на какво ли не, ама ..}
                            То верно, аз не си харча парите, ама моето мнение е: има и по-евтино също работящо решение... Даже по-правилно е в множествено число....
                            Поставете се на мястото на човека: нужди, пазар, ценови листи, съпорт, администриране... Дайте му хляба в ръцете. Това е... "Сложна" система, слаб съпорт = проблеми. Доказано.
                            Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                              Ето тука ще кажа, че ти си късметлия:

Изненадан съм... Заклевам се!
                              Това най-вероятно е породено от факта, че никога не съм купувал Tenda, TP-Link и друга подобна сволоч. Макар, че на тях проблема не е толкова хардуерен, колкото софтуерен! Само, че на тях няма с какво да го смениш. Все едно да имаш PC, на което да можеш да сложиш само VISTA
                              За пример WRT-320N - с оригиналния софтуер има много оплаквания за бъгове, но с DD-WRT няма...

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                              ама моето мнение е: има и по-евтино също работящо решение... Даже по-правилно е в множествено число....
                              Както казах колега - казваш си мението и колегата си решава.

Коментар

Я ми кажи според тебе кое е "убиеца" за един рутер от Windows стандартните приложения? Говорим за "държи се стабилно" както е лафа...
                                Windows - понеже статистиката е неоспорима...

Все едно да имаш PC, на което да можеш да сложиш само VISTA
                                Няма как да не се засмея - имал съм работящи конфигурации с WinXP SP2 и 512 HDD (hard drive/хард диск)... Да, все едно е... .. За какво говорим, човече.... не ми се цитира WiKi.. на там отиват пак нещата...

Лека!
                                Последно редактирано от p-pleven; 25-11-10, 19:40.
                                Публикувайте отговор

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X