Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой от трите лаптопа е най-добър според вас

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кой от трита лаптопа е най-добър според вас

T400 серията е убиец. Само не мога да разбера, защо има разлика в теглото между 410 и 410s - 2.27кг. срещу 1.76 кг. Надали е заради диска.
    Аз ползвам T400s, и много горещо препоръчвам SSD опцията - разликата е впечатляваща. Освен това с тези 1.76 кг спрямо старите кютуци си е като перце. Чудесна машина. Но пък е във високата категория и като цена, и като производителност. В този клас бих избрал или Thinkpad, или HP, или в краен случай Dell. За по-евтините - няма никакво значение марката. Избира се по красота.
    Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
      Пропуснал си най-важното - за какво мислиш да го ползваш?
      Прав си. Честно казано за обикновенна работа. Без графична или видео обработка, CAD/CAM и т.н.
      Документация, четене, и-нет, музика, филми с HDMI изход към TV. Определено съм anti-MacBook настроен. За мен са като гъзарията с някои паркетници за пред кафенето... Е, и да е актуален поне 2-3 години. Но и не държа да е последния писък на Intel. А по-скоро надежден, доказъл се модел, с "яка" клавиатура.

Коментар

По начина по който го описваш мисля, че всеки, дори и най-евтиният 15 инчов лаптоп ще ти свърши работа. Моят съвет е ако набираш повече цифри да си потърсиш някой евтин fullHD (17/18 инча) лаптоп с numerics клавиатура, защото добавените usb numerics клавиатури често са повече проблем, отколкото решение. Почти всяка графична карта ще ти свърши добра работа. Ако ти се налага да гледаш повече мултимедия (клипове, филми) - по-скоро потърси някоя евтина машина с вградена ATI 3xxx или 4xxx карта. Нещо като 3200 или 3250 е напълно достатъчно. Това разбира се е ако ти се налага да гледаш повече клипове / филми. За Интернет, "Skype" MS Office и други подобни на практика всяка машина ще ти свърши работа...

EDIT: съжалявам - забравих изискването за HDMI... това стеснява кръга до лаптоп с поне "ATI Radeon 5xxx серията".

EDIT2: HP ProBook 4510s FV917AV ми изглежда поносим избор, макар да е малко по-скъп от моделите с Intel Media Graphics, които определено не са в силата си при декодиране на филми. Преди да се повдигне въпроса... не, не работя за laptopzona-та - просто това ми беше първият хит в google.
        Последно редактирано от господин никой; 25-11-10, 10:54. Причина: две смислови добавки...

Коментар

Прави ми впечатление, че доста от предложенията са за Lenovo. Предполагам си наясно, че там нещата се делят на две - Китайското китайско Lenovo(Г серията...без аналогии с джипките ) и Китайското IBM Lenovo(ThinkPad). Няма да описвам разликата, но вЕрвай ми - огромна е. Ето кратко описание на различните модели в ThinkPad серията.

Аз лично съм с Т60р и за 3 години зверско малтретиране съм сменял само RAM+HDD(трябват ми по-големи) и раницата, която се опърпа от разнасяне и подмятане.
          LZ1DWW

Коментар

Първоначално публикуван от Митко (smile) Преглед на мнение
            Прави ми впечатление, че доста от предложенията са за Lenovo. Предполагам си наясно, че там нещата се делят на две - Китайското китайско Lenovo(Г серията...без аналогии с джипките ) и Китайското IBM Lenovo(ThinkPad). Няма да описвам разликата, но вЕрвай ми - огромна е. Ето кратко описание на различните модели в ThinkPad серията.

Аз лично съм с Т60р и за 3 години зверско малтретиране съм сменял само RAM+HDD(трябват ми по-големи) и раницата, която се опърпа от разнасяне и подмятане.
            Lenovo ThinkPad T410 - от кои е? От вторите предполагам...
            Т - се води серия Performance - high-end model
            Ясно е, че има и Standard, и Consumer, и Ultraportable Series. Ок ясно, че не бива да е ThinkPad G-series...
            Просто тестваха този модел в PCWorld и ми хвана окото, не че ми трябва точно high-end model...
            Иначе как да се ориентираш в морето от модели и модификации?!
            Да разбирам ли, че който и да е модел с "ATI Radeon 5xxx" заради изискването за HDMI... това стеснява кръга до лаптоп с поне "ATI Radeon 5xxx серията". Ще се поровя да видя кои са...
            Еееее тук цените са (pcstore.bg)...
            Лаптоп Lenovo ThinkPad T410 NUHFTBM
            • Bluetooth
            • 14.1"
            • 128 GB
            • 4 GB
            • 14.1-инча
            • Intel Core i5 520M 2.4GHz/2.9GHz
            • 4GB
            • 128GB Solid State Drive (SSD)
            • NVIDIA NVS 3100M с 512MB собствена памет

Изцяло безплатна доставка и връщане

4031.00лв. с ДДС
            От Щатите без Изцяло безплатна доставка и връщане до 1200$...
            В Мултирама предлагат само G-series...
            Последно редактирано от ivied; 25-11-10, 14:10. Причина: морето от модели и модификации

Коментар

А за този Lenovo ThinkPad Edge какво ви е мнението:
              http://laptop.bg/laptops-lenovo-Thin...d_edge_NVL6WBM
              пише че има и HDMI, с Intel Core i3-350M (2.26GHz, 3MB Cache
              на цена:1149 лв. с ддс

Коментар

От тези е да.
                За хубавите и ефтините стоки знаеш... Има модели от Т серията на половината на тази цена
                LZ1DWW

Коментар

От тези е да.
                  За хубавите и ефтините стоки знаеш... Има модели от Т серията на половината на тази цена
                  ок за кои модели от серията Т говорим на цена до 1500 лв.?!

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                    ок за кои модели от серията Т говорим на цена до 1500 лв.?!
                    това има HDMI, но е извън бюджета.
                    това влиза в бюджета и не е лошо, но няма HDMI
                    LZ1DWW

Коментар

това има HDMI, но е извън бюджета.
                      Значи извън серия Т - примерно: с ATI Mobility Radeon 5730 DDR3 с 1GB собствена памет, с Intel Core i3-330M (2.13 GHz, 3M Cache L2, 1066MHz) , HDMI Lenovo Ideapad Y560
                      http://laptop.bg/laptops-lenovo-Idea..._y560_59036800
                      цена: 1562 лв. с ддс

или дори Lenovo ThinkPad Edge какво ви е мнението:
                      http://laptop.bg/laptops-lenovo-Thin...d_edge_NVL6WBM
                      пише че има и HDMI, картата обаче е Intel 5700MHD, с Intel Core i3-350M (2.26GHz, 3MB Cache
                      на цена:1149 лв. с ддс
                      Последно редактирано от ivied; 25-11-10, 17:07.

Коментар

Точно с такова съм.
                        Има още гаранция около 11 месеца и половина.
                        И може да се намери за 680 лв...
                        .

Коментар

Първоначално публикуван от darkrose Преглед на мнение
                          Точно с такова съм.
                          Има още гаранция около 11 месеца и половина.
                          И може да се намери за 680 лв...
                          За нов с гаранция ли говорим?

Коментар

За нов с гаранция ли говорим?
                            Не, не е нов.
                            Ползван е една година.
                            Аз съм доволен.
                            Върши това, за което е предназначен.
                            С 160 ГБ хард е този.
                            Но някои предпочитат да си го вземат нов, аз не ми пречи че е ползван.
                            Успех с избора.
                            .

Коментар

Единия ми нтб. Acer (TravelMate) е от 2004... Направо архивен. Освен 2 изгоряли реда пиксели си работи машинката, е, и шпацията сдаде багажа... Другия е Dell от 2006. и освен малкия хард, нямам други забележки....
                              И сега съм се насочил към Lenovo ThinkPad T410. В теста на PCWorld е с много добри резултати.
                              http://www.pcworld.com/reviews/produ...10.html#review
                              Не знам доколко имате доверие на тестове от реномирани списания и т.н.
                              Виждам, че тук има и други положителни мнения за модели на Lenovo.
                              Въпроса е и в цената, ако в USA този модел е $969, а тук е към 2999лв.?!
                              В Англия може да се намери за около 700 паунда колега. Поздрави.
                              [SIZE=4][COLOR=#ff0000]ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА![/COLOR][/SIZE]

Коментар

Хехе.. Преди месеци, когато трябваше да се ъпгрейдна въпроса не беше какъв лаптоп да си взема, а какво Lenovo да бъде... Като гледам с течение на обсъждането и тука ще се стигне до истината. След това се определи бюджета и вариантите се определиха. След това си купих един за тест, дето се вика. след 3 седмици издевателства просто купих още един и за жената и терзанията приключиха.
                                Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X