Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой от трите лаптопа е най-добър според вас

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кой от трита лаптопа е най-добър според вас

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
    За сглобяване - преди можеше, но вече освен в една фирма, мисля, че никой не внася шасита и не прави лаптопи.
    Едва ли само RISK сглобява лаптопи.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
      Искаш да кажеш, че тъпчат машините с bloatware и не можеш да инсталираш друга ОС без проблеми с драйверите ли? То и HP са така.
      Разликата е в мащаба. Всички пълнят стандартния инстал с bloatware, но на Сони самите драйвери (нарочно) са bloatware. Да хапнат 300мб от паметта си е класика. А усещането за солидност и здравина е измамно - чупят се колкото и другите.

За сглобяване не знам, но всеки нормален дилър ще ти смени хард-диска и ще ти добави памет.

Коментар

Значи да кажа и моето мнение по въпроса за лаптопите и тяхната здравина.

Както на всичко ни е известно масовата комерсиализация и конкуренция карат фирмите постоянно да бълват нови модели.
        За да се опитат да са поне крачка напред пред другите производители, които не спят при толкова голям интерес за лаптопи напоследък.

През ръцете ми минават поне 15 различни лаптопа на месец.
        Било за изкупуване, продажба, инсталация, смяна на памет, хард диск или просто за диагностика.
        Истината е че масово се бълват КРАСИВИ НОВИ модели.
        Красиви, защото по-голямата част от клиентите гледат само и единствено външният вид.
        Голяма грешка.
        Красивият външен вид продава, но все пак за да се постигне евтина цена, се влагат доста евтини и некачествни материали.
        Това може да си проличи единствено ако човек започне да работи на даденият лаптоп и то определено дълго време.
        Последната година ползвам за лично ползване само лаптопи.
        Доста по-практично е, а и носиш информацията си/ компютъра навсякъде.
        Истината е, че наистина здравите лаптопи си остават скъпи.
        Някой каза, че HP били лоши.
        Ами тогава вижте HP EliteBook серията - това са здрави и хубави.
        Или X серията на Lenovo - също много добри.
        Това ми харесва на мен лично.
        Но нови въобще не са евтини.

Затова и предпочитам да ползвам втора употреба.
        Но висок клас.
        Лично мнение.

Например:
        Ако може да си намериш IBM ThinkPad T60, ще останеш очарова от изработката и качеството на материалите, които са вложени.
        Ето едно ревю на български, за да подплътя моите думи:
        http://www.retropcmania.com/2009/11/...ad-t60-vs.html

Сегашният, който ползвам Lenovo R500 е приемлив компромис с качество и цена.
        Ползван една година предполагам, но неразличим от нов.
        Достатъчно здрав, за да го носиш с теб без да се притеснява.
        Много удобен за писане.

Та когато искаш да си вземеш нов, както посъветваха по-горе провери в нета за него.
        Информация, ревюта, евентуални проблеми...
        Не отнема много време, но понякога ти дава доста по-различен поглед върху нещата.
        Успех!
        .

Коментар

Аз лятото за тази цел си взех Toshiba Tecra S11.
          http://pcstore.bg/laptopi/TOSHIBA-7/...ra-S11-124-973
          За сега съм доволен, но не съм го сравнявал с други подобни, така че не мога да направя сравнение. Гледах и Apple, но програмата , която ползвам иска Уиндолс.

Коментар

Бля бля........неслушате условието на задачата !!!
            Darkrose , съгласен съм с теб за класовете лаптопи.От 1998 г. до сега са ми минали няколко тона лаптопи и мога да кажа че днешното качество е паднало................поне на тези с средния клас.На много от тях чертаенето им е било приоритетно ,има разлика от това да си купиш лаптоп за филми или за чертане .Асуси Асери и Тошиби не ти трябват че даже и от Скъпия клас !
            Причини много за да не си вземеш от тези марки
            Лудак

Коментар

Признавам си, че четох повечето отговори диагонално...
              <off-topic>
              Някъде мярнах, че ползваш CINEMA 4D... Имам двама приятели, които я ползват от години и знам, че тази ламя може да изяде буквално всичко - включително най-новия Phenom плюс ATI 4870 (чрез един плъгин с неофициална поддръжка). Това става разбира се, ако караш машината да рендва. Ако само моделираш простичка конфигурация с бърз процесор е напълно достатъчна.
              </off-topic>

От изброените лаптоп не харесах нито един. Към Acer имам сериозни резерви - нищо, че до скоро мислех да си купя най-скъпият им 120 херцов монитор. Asus са чудесна марка за дъна горен клас... и толкова - не ми допадат лаптопите или мониторите им... Лаптопите им са много непретенциозни и здрави, но като производителност не са нищо неописуемо. HP бих те посъветвал да избягваш, защото са по-чувствителни на външни влияния. Това са бизнес лаптопи и се купуват с презумцията да са част от бизнес оборудването - искат си кола с климатик, подложка и редовна сервизна поддръжка... нещо, което в България до сега не съм видял често.

Бих те посъветвал да се насочиш по-скоро към Dell XPS 15 или по-добър (например Dell Inspiron N5010)... Цената разбира се е убиец - съжалявам, но по-умно просто не ми идва на ум.
              Ако наистина търсиш компромис... Acer TM5542G е един напълно приемлив компромис... Имай предвид, че Acer правят "дървени" лаптопите си за краен потребител - използват най-евтините периферни компоненти - клавиатурата е скапана, touch pad-а е по-евтин вариант и губи чувствителност в края, а освен всичко е и много чувствителен в центъра... не ми допадат.

Ако не ти допада проблема с малкия диск купи си външен, ако touch pad-а те дразни - вземи си мишка и т.н. - този вид неща поне могат да се елиминират, като проблем. Основното е добър процесор и читава видео карта.

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                ... HP бих те посъветвал да избягваш, защото са по-чувствителни на външни влияния. Това са бизнес лаптопи и се купуват с презумцията да са част от бизнес оборудването - искат си кола с климатик, подложка и редовна сервизна поддръжка...
                За 4-годишна експлоатация на лаптоп НР Compaq нямам такива впечатления. Сервиз не е виждал, а доста често се вози на дълги офроуд преходи в Патрула, закачен за клетката.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

С Чавдар съм съгласен ! Аз имам един hp compaq nc4000 който от джипката неизлиза и е видял какво ли не но се предва гадта ...........
                  Лудак

Коментар

Винаги може и да съм сбъркал - факт е, че не бива да се обобщава във никой случай. Трябва да призная, че при мен в повечето случаи пристигат вече повредени.

По-горното ми изказване беше поради опита ми със съответната марка laptop-и. В повечето случай става дума за лошо отношение към машината - от кафе по клавиатурата, до прах в шасито, но в такива количества, че е предизвикал дефектиране на определени елементи. Реално в повечето случай са напълно приемливи машини, ако се отнасяш човешки с тях.

@Чавдар (V93) - твоят лаптоп НЕ е HP, твоят лаптоп е Compaq - не се заблуждавай. Иначе поздрави за добрия избор.

Оставяйки спама на страна - мисля, че лаптопите, които препоръчах са наистина доста приемливи...

Коментар

Не си сбъркал - просто дават за пример вече стари лаптопи. Както писах по-напред HP не са това, което бяха.
                      Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Re: От: Кой от трита лаптопа е най-добър според вас

Понеже наскоро ми се наложи да издиря лаптоп за приятел със същите сравнително изисквания някак стигнах до ето тази оферта:

http://www.multirama.bg/product/2869...dio-1555-.html

За тази цена е доста приличен продукт с хубава гаранция и добра поддръжка от вносителя. При моето търсене беше задължително да е с лицензиран Windows, но ако не се налага това в даденото търсене този модел може да изглежда дори по-атрактивно.

Успех с търсенето - аз за мен си направих избора и този модел скоро ще замени настолният ми компютър
                        Една мравка може да носи 10 пъти теглото си.
                        Един велосипед също.

Коментар

За тези пари Леновото, което си купих е доста по-добро предложение, според мен.
                          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                            Погледни и този - http://pcstore.bg/laptopi/LENOVO-9/L...10-634D125-649 . Много яка машина.
                            За това Lenovo ли става дума? Ако трябва да съм откровен макар по-скоро да бих взел Dell-а за себе си, мисля, че за колегата ще е по-добре Lenovo-то, да. По-бърза RAM памет = повече перформънс при приложения, които искат повече RAM. Също не ми направи добро впечатление, че не са написали RPM-тата на харддиска на Dell-а. Естествено веднага решавам, че са 5400, но дали наистина е така не знам.

Двете машини са на кантар - едната е с повече видео памет, а другата е на по-бързият DDR3 стандарт (с всички приходящи екстри към това, които не са описани - например по-нов чипсет)...
                            Последно редактирано от господин никой; 25-11-10, 08:59. Причина: syntax error

Коментар

Единия ми нтб. Acer (TravelMate) е от 2004... Направо архивен. Освен 2 изгоряли реда пиксели си работи машинката, е, и шпацията сдаде багажа... Другия е Dell от 2006. и освен малкия хард, нямам други забележки....
                              И сега съм се насочил към Lenovo ThinkPad T410. В теста на PCWorld е с много добри резултати.
                              http://www.pcworld.com/reviews/produ...10.html#review
                              Не знам доколко имате доверие на тестове от реномирани списания и т.н.
                              Виждам, че тук има и други положителни мнения за модели на Lenovo.
                              Въпроса е и в цената, ако в USA този модел е $969, а тук е към 2999лв.?!
                              Последно редактирано от ivied; 25-11-10, 10:11.

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                                Единия ми нтб. Acer (TravelMate) е от 2004... Направо архивен. Освен 2 изгоряли реда пиксели си работи машинката, е, и шпацията сдаде багажа... Другия е Dell от 2006. и освен малкия хард, нямам други забележки....
                                И сега съм се насочил към Lenovo ThinkPad T410. В теста на PCWorld е с много добри резултати.
                                http://www.pcworld.com/reviews/produ...10.html#review
                                Не знам доколко имате доверие на тестове от реномирани списания и т.н.
                                Виждам, че тук има и други положителни мнения за модели на Lenovo.
                                Въпроса е и в цената, ако в USA този модел е $969, а тук е към 2999лв.?!
                                Пропуснал си най-важното - за какво мислиш да го ползваш?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X