Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой от трите лаптопа е най-добър според вас

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кой от трита лаптопа е най-добър според вас

Мога само да споделя, а изводите си ги прави сам:
    Ползваме (мн.ч.) ACER Aspire 5610z . За времето преди 3-4 г беше нещо, сега не знам как е, но освен пантите други забележки НЯМА. Бърз,памет и издръжлив. Посочих мн. ч за ползването му - защото е ползван наистина преносим. За диагностика - ежедневно до всяка кола (от единия син), при пътувания в чужбина го взимаме с нас в колата ,а при електронни игри го ползва другия син. Въобще яко мачкане без пазене или жалене.Вече е за смяна ЗАРАДИ пантите. Нищо друго.
    И една препоръка - ако го носиш и отваряш много често - поддържай пантите смазани.
    Успех в избора!

Коментар

Ами аз съм с Леновото от 5-6 месеца не повече. Преди това съм уморил 6-7 Делл-а, при това не от бюджетните. Сетне и две HP-та, докато си седнах на г..а и си взех Леново. Взех същия и на жената. Аз го товаря на моменти на макс ( с едновременно работещи Word, PowerPoint, CorelDraw X5, Photoshop, Firefox-a не ми пада по 30-40 едновременно работещи заредени сайта, Outlook-а е винаги отворен, както и още някои други и си няма хабера да запецне нещо. Вече 2 пъти ми пада от бюрото, а жена ми заля нейния с чай (зелен, ако има значение) с мед (истински). За мен за тия пари - това е машината. Другите мамят с повече туй-онуй, но в действителност са по-зле..
      Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Забрави за всички + и - като фирми и обеми, памети, карти ... блабла незабележими в 80-100 % от ползването му. Гледай да ти е удобно на ръцете, да ти е удобен екрана и да е възможно най-лек (обратно на всяка останала техника). Имам над 30 лаптопчета, първия от които е 1989г. и от опит знам, че за тея машинки марки и показатели няма. Винаги си купувам по 2 или 3 бройки от модел и винаги дават различна издържливост и поведение. Чисто информативно, тоя от 89-та работи още, а от същата марка заминаха за коша поне 3 "нови".
        Извод от дългогодишен опит - тъси нещо, което да е по-обло от към ръцете, за да не ти убива и да е по-леко, за да не ти откъсне рамото.

П.П. Не казвам, че трабва да си вземеш Р1 процесор, но при близки показатели на процесор и дъно, гледай най-вече удобството. В крайна сметка това е концепцията на лаптопите - мобилност и удобство. Всичко друго е на втори план
        Ако не свършва добре, значи не е свършило!
        0888 315 794
        LZ1UPI
        A1 (Rh+)

Коментар

Леново е супер

Коментар

Аз нямам чак толкова голям опит с различните марки, но отново да спомена да се пазите от Fujitsu Siemens.
            Ето тук може да сравниш процесорите и видео картите на различните лаптопи:
            http://www.notebookcheck.net/Mobile-...st.2436.0.html
            http://www.notebookcheck.net/Mobile-...ist.844.0.html

Коментар

Как стои въпроса със сглобяването на лаптоп по поръчка с индивидуални параметри? Някой правил ли е такова нещо?

Коментар

Как да стои - отиваш във фирма/магазин, поръчваш, плащаш.
                Предлагат ти от няколко шасита и дъна и после нагаждаш процесор, памет, хард, други.
                Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Аз бих предложил това :
                  http://laptop.bg/laptops-lenovo-Thin...d_R500_NP27UBM

Цената на нов е 1350 лв.
                  Може да се намери същият модел, използван малко, само че без камера, с 160 GB HDD на 690 лв с 1 год гаранция...
                  Аз съм ползвам точно такъв в момента и съм много доволен...много е удобен за писане и здрав.
                  .

Коментар

Първоначално публикуван от darkrose Преглед на мнение
                    Аз бих предложил това :
                    http://laptop.bg/laptops-lenovo-Thin...d_R500_NP27UBM

Цената на нов е 1350 лв.
                    Може да се намери същият модел, използван малко, само че без камера, с 160 GB HDD на 690 лв с 1 год гаранция...
                    Аз съм ползвам точно такъв в момента и съм много доволен...много е удобен за писане и здрав.
                    Колега, разкажи ми малко повече за този с 1-та година гаранция на лични, за да не спамим.
                    По принцип Леново ми харесват като марка, но ми се иска, процесора да е поне i3. - http://laptop.bg/laptops-lenovo-Thin...d_edge_NVL6WBM

П.П. Ясене, я кажи кои са тия дилъри, читавите. Аз за мобилни телефони вече съм си намерил такъв, и не мисля да го сменям, но за компютри също не е зле да мога да разчитам на добра гаранционна поддръжка. Дори предпочитам, ако се чупи, изобщо да не стига до официален сервиз, че там е едно чакане и няма на кой да седиш на главата.
                    Александър

Коментар

В момента, в който спомена думичката "сервиз" и останах без аргументи. Тези дни ми искаха да оставя целия лаптоп за няколко дни, за да ми ремонтират едното от двете захранвания. Е, подарих им захранването, заедно с гаранционната карта.

Коментар

С лаптопите в днешно време е сложно аз поне ги сменям като носни кърпички , специално за CAD програми не ти препоръчвам нито Асера нито Асус-а - и двата имат достъчно бъгове , имам колега който работи в представителството на Асус ( мостбг ) и оплякванията са сериозни !!
                        HP-то е хубава машина но последните години почнаха да хитрея и почнаха да слагат по калпави чарколяци .
                        За CAD програмите ти трябва хубав процесор рам видео и монитор !! Това което се сещам в момента и ще ти върши работа е на Sony Vaio но там са едни малко повече пари но си заслужават !
                        Лудак

Коментар

http://www.sony.bg/product/vn-e-series/vpcea3l1e-w
                          Demo тъкмо днес го гледах този и ти същото си писал гледам. Дано само да има какво да се чертае, че да има смисъл изобщо да се взима. Но определено на живо си личи кое е качествено и кое не, само като го погледнеш.
                          Александър

Коментар

По-горе писах, че за качеството марките нямат значение. Поправям се частично - от Сони - беж! Имат си нарочна политика на правят ужасяващо раздут и бъгав служебен софтуер, който къса нерви на малки парчеца. Лошото е, че без него компютрите им не са много използваеми.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              По-горе писах, че за качеството марките нямат значение. Поправям се частично - от Сони - беж! Имат си нарочна политика на правят ужасяващо раздут и бъгав служебен софтуер, който къса нерви на малки парчеца. Лошото е, че без него компютрите им не са много използваеми.
                              Искаш да кажеш, че тъпчат машините с bloatware и не можеш да инсталираш друга ОС без проблеми с драйверите ли? То и HP са така. Най-важно ще бъде, когато и да го избирам, кой е най-здрав като хардуер и най-качествен като материали отвън. Просто Сони ме грабна с усещането за солидност и качество. Иначе не са за подценяване и All-in-one PC-та та, особено тези с 23" капацитивен екран, но тук вече излизаме извън темата.
                              Александър

Коментар

Демо, как пък разбра, че HP слагали калпави чарколяци!? Напротив, HP напоследък си подобриха значително качеството. И като прибавиш, че имат и няколко наистина перфектни сервиза картинката става много приятна. За това и препоръчвам на колегата да си вземе ProBook 4520s - продадох няколко такива и хората са очаровани.

Acer - преди наистина бяха една средна ръка марка, даже клоняща към ниския клас. От 2 години насам, обаче, са наблегнали изключително върху качеството и сервиза си, така че вече няма причини да ги недолюбваме.

Asus - това не е фирма за лаптопи просто.

Lenovo - да, препоръчания модел никак не е лош.

И накрая - който и да си вземеш, гледай да е с Windows 7 и ако е с 4+ GB RAM, то и да е с 64-битов уиндоус.

За сглобяване - преди можеше, но вече освен в една фирма, мисля, че никой не внася шасита и не прави лаптопи.
                                ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                                СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X