Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Windows 7 ---> Windows XP

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Windows 7 ---> Windows XP

Ако някой измисли нещо относно VPN мрежата да свирка защото и на мен ми е интересна тази тема. И по конкректно например връзване на Уиндоуска машина с 7-ца към такава с Убунту интсалирано. Просто казано това е мрежа през която да си бараш вкъщи компютъра все едно е в твоята локална мрежа като естествено цялата новоизградена мрежа е криптирана. За в момента най обнадеждаващото нещо което съм намерил по въпроса е OpenVpn.

Коментар

openvpn си работи добре под windows 7 ползвам го редовно
      When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Re: Windows 7 ---> Windows XP

Подкрепям за openvpn - работи си добре. Имаше само една простотия с пермишъните - трябваше да се стартира като админ, ако не се лъжа става въпрос за GUI то (ако се ползва).

Коментар

Да попитам знаещите :след преинсталация на 7 ца 64 със оригиналните дискове /лицензиран компютър/се върна на 32.Не знам дали е по добре ,но доста от програмите съм ги купувал за 64 и не искат да се инсталират.
          Дайте съвет!

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
            Да попитам знаещите :след преинсталация на 7 ца 64 със оригиналните дискове /лицензиран компютър/се върна на 32.Не знам дали е по добре ,но доста от програмите съм ги купувал за 64 и не искат да се инсталират.
            Дайте съвет!
            Не разбрах нищо. Програмите 64-битови ли са? 64 битова програма на 32 битов уиндоус не върви, докато с обратното няма проблем...
            Не виждам защо си тръгнал да се връщат към старата платформа.... Аз не виждам обективна причина....

Коментар

Първоначално публикуван от icpart Преглед на мнение
              Ако някой измисли нещо относно VPN мрежата да свирка защото и на мен ми е интересна тази тема. И по конкректно например връзване на Уиндоуска машина с 7-ца към такава с Убунту интсалирано. Просто казано това е мрежа през която да си бараш вкъщи компютъра все едно е в твоята локална мрежа като естествено цялата новоизградена мрежа е криптирана. За в момента най обнадеждаващото нещо което съм намерил по въпроса е OpenVpn.
              Към Убунту от Win машина (обратно на твоя случай) - NX client. Oт Win към Win - open VPN. Taka съм работил доста време.

Коментар

Не знам защо се получи 32 битова ОС, никъде не ме е питало по време на инсталация.
                Никон капчър е на 64 и не иска да се инсталира.

Коментар

Ако не ме лъже паметта - при инсталацията май си пита в какъв вариант искаш да го инсталираш, и ако му кажеш "32бита" без да мрънка ще ти инсталира 32 битовата върху 64 битова машина. Поне май на сървърните инсталации го правеше.
                  Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Сега се загледах в дисковете -на тях си пише 32 бита ,а го купих с 64.Интересно защо така се получава? И независимо от новия твърд диск ,не ми иска да си лицензирам прозореца.

Принципно дали 32 битовото е по стабилно от 64 ,или да си търся 64 ката?

Коментар

Не знам какво имаш предвид под "лицензирам".

Иначе - 64 бита ти позволява да ползваш повече памет. При 32 бита си ограничен на 4гб, от които реално използваеми са ти според зависи от 2.75 до 3.5.
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

7 цата след инсталация ти иска потвърждаване на лиценза от МСофт. В интерес на истината мисля този лаптоп да го оставям само за ровене в нета ,а да си вземам нов за по сериозните проекти. Затова се чудя дали да се занимавам.

Коментар

7 цата след инсталация ти иска потвърждаване на лиценза от МСофт. В интерес на истината мисля този лаптоп да го оставям само за ровене в нета ,а да си вземам нов за по сериозните проекти. Затова се чудя дали да се занимавам.
                          Аз ли не мога да разбера ти ли не се изразяваш както трябва.... До тук разбрах, че имаш инсталиран 32 битов уиндоус които маи е лицензиран? И искаш да пуснеш 64 битово приложение, което няма как да стане... Ако уиндоуса ти е лицензиран 32 битов, и искаш да го смениш с 64 битов ще ти излезе доста дебело (поне още един уиндоус лиценз)...
                          Ако не е лицензиран слагаш инсталационния диск, избираш 64бит при инсталацията и си готов... Няма разлика между 32 и 64 бит относно стабилността... Имаше едно време при XP, но това вече е 3 поколение 64битова ОС, даже вече има и 4-то, така, че тестовия период е минал отдавна...

Щом ще взимаш нов лаптоп, няма какво да се занимаваш... Просто гледай лиценза да е за 64 битова варсия...

Коментар

компютърът е купен със лицензиран 64 ,а инсталационните дискове са за 32.Сега звъня по фирмите да разбера къде е грешката.

Коментар

компютърът е купен със лицензиран 64 ,а инсталационните дискове са за 32.Сега звъня по фирмите да разбера къде е грешката.
                              В стандартните инсталационни дискове присъстват 2 версии на операционната система, между които избираш по време на инсталацията...
                              Но принципно ако уиндоуса не е купуват отделно, при ОЕМ уиндоус никои няма да ти даде инсталационен диск, само се слага лицензионен стикер...
                              Отделно ако лицензионния стикер е за Уиндоус 64 бита, не виждам как ще се активира с него 32 битова версия....

Така, че за мен вариантите са: 64-битовата версия да е само на хартия (да е станало някакво объркване)...
                              Другия вариант, да гледаш други дискове - драйвери, RESCUE на които да пише 32-бит...

Погледни си лицензионния стикер и виж както пише на него. Ако пише 64, значи лиценза е за 64битов, ако пише 32 лиценза е за 32битов....

Коментар

Та след не неприятни телефонни разговори с НР, МС и Мост,стана ясно ,че лицензът е универсален.Би трябвало от Мост да ми дадат диск за 64 .Оказа, че нищо били дефицитни,но ми намериха.
                                Това което научих ,че до края на месеца имат надграждане до 8 ца на някаква преференциална цена и ако системата е била 32 битова то при назграждането пак ще си остане такава,ако е била 64 битова съответно. Не знам само дали има смисъл да се минава на 8 ца.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X